Afriski

Lange nætter, korte løjper og godt humør

Bliv skiinstruktør i Afrika, hvor humøret altid er i top, himlen altid er blå og nætterne altid er lange

Tager du afsted til Afriski kommer du til at opleve et skiområde uden mage. Det er et af Sydafrikas to skiområder, og utvivlsomt det mest velkendte. Skiområdet ligger i midten af Sydafrika, og samtidig uden for Syd Afrika. Det ligger nemlig i det lille bjergkongerige Lesotho, som er et af verdens fattigste lande. I midten af et ellers knastørt og brunt bjerglandskab, dukker en kilometer lang hvid flække op. Når man kommer nærmere begynder træklifte og funpark kickere at blive til. På bjergsiderne omkring området finder du små beboelseshytter og ved roden af løjpen ser du en café og en grussti der fører videre til en lille bygningsforsamling, hvor resortets ansatte vrimler rundt. Dette er Afriski, et lille selvforsynende skiområde med mere charme end din tinder profil.

Hvad er alt det hér hvide stads?

Når du bliver skiinstruktør i Afriski, så bliver du ikke bare skiinstruktør i en hvilken som helst skiskole. Du bliver skiinstruktør i en skiskole, hvor gæsterne aldrig har set, følt eller oplevet sne før. Det betyder naturligvis, at der er et loft for, hvor mange øvede grupper du får, men det virker også underordnet, når du får muligheden for alt medleve den fascination og begejstring dine elever har over for sne og skiløb.

Tætte bånd, billige øl og rejsekammerater

Når du bliver skilærer i Afriski, så får du meget mere end bare en på opleveren; du får nemlig også en ordentlig én på føleren! I Afriski bor man nemlig tæt op ad hinanden, arbejder tæt op ad hinanden og lever livet tæt op ad hinanden. De mennesker du omgså med er nemlig alle Afriskiansatte, da den nærmeste by ligger nemlig timers kørsel væk, så de mennesker du bruger din tid med kan oftest tælles på hænder og fødder – hvilket er en god ting! I Afriski får man nemlig nogle helt særlige bånd. De venskaber og det sammenhold, man skaber, er helt specielt. Skiskolen er også ansvarlige for en stor del af aftensunderholdningen. Det sagt er der sjælden en kedelig aften i Afriski; med skiburning, spilaftener, sketchshows og øl til 5 kroner, bliver det ofte nogle lange og mindesværdige nætter i Afriski. En af mange af gæsterne godt at kende, hvilket giver god mulighed for en gratis overnatning eller to, hvis man vælger at rejse videre i Sydafrika.

Shredding Africa

Selvom Afriski ikke har det meste imponerende løjpeanlæg, så kompenserer de for det med deres parkanlæg. I Afriskis lokale funpark, Kapoka Snow Park, finder du nemlig boxes, kickers og rails til folk i alle aldre – og skiskolen støtter op omkring i deres regelmæssige træninger. Og træningerne er også godt varierede med blandt andet freestyletræning, demokørsel og tekniktræning. Samlet set er Afriski et fantastisk sted, hvis du vil opleve en helt ny slags instruktørliv i en helt ny kultur, med en meget unik skioplevelse.

Facts

  • 1.5 km piste
  • Funpark
  • 4½ times kørsel fra Johannesburg
  • Livligt natteliv

Gratis online infomøde

Hør vores eksperter fortælle alt om livet som skiinstruktør

Tilmeld