Bliv skiinstruktør i Niseko

Pudder til halsen, vulkaner, natski og uendelige treeruns

Drømmen i Niseko

 

På Japans nordlige ø, Hokkaido, finder du et af skiverdens mest mytiske skiområder: Niseko. Niseko er nemlig et område, som alle har set billeder og filmklip fra, men kun få har besøgt. Området ligger klods op af havet og modtager faktisk mere sne end nogle andre skiområder i løbet af december-januar. Og så er området stort. Niseko er nemlig en sammenslutning af fire forskellige områder, så det er aldrig en udfordring at finde nye pister eller vigtigere – nye linjer ned mellem træerne.

 

 

 

Livet som instruktør

 

Der findes rigtig mange gode grunde til at tage til Niseko og blive skiinstruktør. En af de bedre er måske, at vinke farvel til spaghetti og kartofler for istedet at spise sushi og nudler til alle dagens måltider. Fisken i Japan er præcis lige så frisk, som puddersneen der falder hver dag. En af de overraskelser, der gemmer sig på Hokkaido er en lidt ældre sag. Det forholder sig nemlig sådan, at selvom skyerne drysser sne over Hokkaido, så er det ikke minusgrader over alt. I Niseko finder du nemlig Mount Yotei, en vulkan som stadig er aktiv. Selvom Yotei ikke har været i udbrud i over 5.500 år, så er der stadig fut i den gamle dame. Yōtei står stolt midt i landskabet, hvor hendes hvide spids altid pynter på omgivelserne.

 

Når det er blevet tid til at få fri fra arbejde, behøver man ikke at ærge sig over, at bjerget snart lukker. Der er nemlig nightskiing helt indtil klokken 20.30 hver dag, så man får rig mulighed for at køre benene trætte hele dagen igennem. En af de andre fordele ved at tage til Niseko er, at det er et af de få skiområder i Japan, der har apréski. Det sagt er det nu alligevel oftest, at man ender med at stå og skråle Spice Girls, når man tager på karaoke bar med resten af skiskole-crewet! Og hvis man helst bare vil hvile benene, så kan man drage mod nogle af de varme kilder, som udspringer fra Mount Yotei.

 

Alt i alt er Niseko et af de fedeste steder, du kan tage hen og blive skiinstruktør. Det ikoniske skisportssted giver dig sne, kultur og mad, som du aldrig har oplevet magen til før. Som Jens skriver i sin blog omkring hans tur til Niseko, så er det “alle 8500 km værd!

 

 

Fakta

 

  • 15+ meter sne om året
  • 61 forskellige pister
  • 30 forskillige lifter
  • Jævn fordeling af niveauer
  • Nightskiing
  • Den bedtse sne i verden!

INFOMØDER

Hør mere om en sæson i sneen og stil alle dine spørgsmål

Tilmeld her