2 ugers intensivt skilærerkursus

Vores basiskursus er den hurtigste vej til en skøn vinter

Drømmen i Østrig

Forestil dig at vågne op hver morgen, tjekke vejrudsigten, dagens snerapport og spørge dig selv: Hvor mange nye mennesker skal jeg dele min passion for skiløbet med i dag? Tough life, ikke? Nogle skal jo gøre det!

Hvis du ønsker et kort, prisvenligt og intensivt skilærerkursus der kan kickstarte din vintersæson som skiinstruktør i Østrig, så er dette kursus det rigtige for dig. Vi afholder kurset i november og januar. Kurset vil ende med din level 1 skiinstruktøruddannelse – antwärter – som sikrer dig arbejde en hel sæson eller kun i højsæsonen.

Anbefaling: Hvis du ønsker et mere omfattende kursus, så tjek vores 5-ugers skiinstruktør kursus eller det ultimative 7-ugers skiinstruktør kursus, hvor du bliver uddannet østrigsk level 1 og 2 instruktør i løbet af din første sæson.

Træningen

 

Med vores 2 ugers kursus i Østrig giver vi dig med vores basiskursus den mest grundlæggende træning til at få din drøm om et sabbatår som instruktør i Østrig opfyldt. Vores topkvalificerede, østrigske trænere har fuldt fokus på de mest grundlæggende discipliner, som du skal bruge til at klare antwärter skilæreruddannelsen og en sæson som skilærer. Et populært kursus, som med garanti vil give dig masser af gode oplevelser, samt en højt kvalificeret introduktion til skilærerdisciplinen, og den direkte vej til et job som skilærer i Østrig.

 

Har du ambitioner om at udvikle dit skiløb til helt nye højder både på og udenfor pisten, samt vil have bedre forudsætninger for at bestå skilærerudannelsen, så anbefaler vi vores 5 ugers skilærerkursus eller det ultimative 7 ugers skilærerkursus, hvor du både på og udenfor pisten træner til at blive både anwärter og landeslehrer 1 certificeret østrigsk uddannet skilærer.

 

Tjek vores anmeldelser på Trustpilot og Facebook for at lære mere om Snowminds fra vores instruktører!

 

Livet som instruktør

 

Vi oplever gang på gang, at en sæson som skiinstruktør er langt mere end blot skiløb i sig selv. Ud over de lækre nypræparerede pister og den smukke nyfaldne sne, oplever man også et helt unikt fælleskab med ens kollegaer som alle deler den samme passion som dig – skiløbet. I Østrig finder man også de hyggeligste bjergbyer fyldt med autentiske restauranter, der serverer de bedste wienerschnitzler, du nogensinde har smagt! Ud over maden og fællesskabet må man heller ikke glemme Østrig for traditioner som sømspil, snaps og afterski, som uden tvivl er de perfekte rammer at møde nye venner fra hele verdenen i.
Gennem din sæson får du derfor en ægte østrigsk oplevelse og en masse nye venner med samme passion som dig – der ofte resulterer i nye vilde oplevelser i sneen.

 

Hvad er inkluderet?

 

Dette kursus tilbydes i november og januar, og afsluttes i begge tilfælde med den østrigske skilærereksamen (og en stor afslutningsfest!). Herefter er der afrejse til skiskolen, såfremt du ønsker at arbejde efterfølgende, hvor du skal bruge resten af vinteren som skilærer.

Uanset hvilket kursus du vælger, garanterer vi dig “the full Snowminds experience” på din vintersæson som skilærer. Vores erfarne personale, som alle er tidligere skiinstruktører, følger dig fra første færd og er med HELE VEJEN under din skilæreruddannelse og under skisæsonen, hvor vi sikrer dig jobgaranti på en østrigsk topskiskole. Samtidig sikrer vores topprofessionelle, østrigske skitrænerteam, at du får den bedst tænkelige træning inden skilærereksamenen. En træning der gør, at 100% af vores instruktører har fået job efter deres Snowmindskursus siden vi startede i 2012!

Når du rejser med Snowminds varetager vi ALT det praktiske arbejde i forbindelse med dit sabbatår, så du blot skal pakke tasken og se frem til en oplevelse for livet som skilærer i Østrig. Uanset hvilken pakke du vælger kan du altid se frem til følgende fordele:

 

 • En vintersæson som skilærer med JOBGARANTI!*
 • Arrangeret bolig, liftkort og uniform under sæsonen
 • 2 ugers træningskursus fra slut november til midt december, eller fra midt januar til start februar
 • Afslutningsevent
 • Teamevents under og efter sæsonen
 • 2 uger på 3 stjernet hotel med morgenmad og aftensmad
 • Kickoff event
 • Tryghed ved dansk rejseselskab der er medlem af Rejsegarantifonden
 • Et unikt fællesskab med venner for livet
 • En totaloplevelse hvor alt er arrangeret for dig
 • Et passioneret team der støtter dig HELE VEJEN!

 

Hvad er ikke inkluderet?

 

 • Bagage udover to stk. bagage på ca. 23 kg.
 • Udgifter til visumansøgning
 • Rejseaktivitet og transport efter skisæsonen
 • Afbestillingsforsikring og rejseforsikring
 • Eventuel udgift til bolig og liftkort under sæsonen
 • Lommepenge, og andet der ikke er nævnt herove

 

*Begge perioder afsluttes som sagt med en vintersæson som skilærer, som kan løbe helt frem til april, dvs. op til 4-5 skønne måneder i det østrigske. Vælger du januarkurset vil du ankomme til din skiskole efter endt kursus og gennemgå en oplæringsperiode, hvorefter du vil være garanteret arbejde i februars højsæsonsperioder.

 

Hvem kan ansøge som skiinstruktør i Østrig?

 

Hos Snowminds sætter vi en ære i, at det er de rigtige personer, der udvælges til vores hold af ski- og snowboardinstruktører, og vi er blandt vores skiskolepartnere kendt for at uddanne dygtige, energiske og topmotiverede skiinstruktører. Du behøver ikke være skiekspert, og uanset niveau er vores kurser skræddersyet, så du får optimal skitræning inden skilærereksamenen, så du kan få drømmen om en vinter som skilærer i Østrig opfyldt! Det vigtigste er, at du er positiv, livsglad, eventyrlysten og klar til at arbejde hårdt for at få en oplevelse for livet med Snowminds.

 

Grundlæggende forventer vi, at du:

 

 • Har stået på ski i minimum 3-4 uger
 • Er udadvendt, positiv og livsglad
 • Er seriøs, ansvarsbevidst og topmotiveret
 • Er god med både børn, unge og voksne
 • Kan lide at undervise og at blive udfordret
 • Behersker engelsk og gerne tysk på samtaleniveau (læs mere om vores tyskkursus her)
 • Er minimum 18 år

 

Når du har sendt din ansøgning vil vi kalde dig til samtale, hvor vi vil vurdere dit kandidatur. Samtidig har du mulighed for at høre mere om vores kurser og en oplevelse som skiinstruktør i Østrig. Herefter vil vi vende tilbage til dig med info om, hvorvidt vi kan tilbyde dig en plads på holdet.

 

Vi har stor interesse for vores kurser og fylder hurtigt op. Derfor kører vi også et “først-til-mølle” princip, hvor vi har ansøgningsfrist ca. hver måned. Det vil sige, at jo før du søger desto større er din chance for at komme med på holdet OG få et job på din drømmedestination.

 

Du kan anvende ansøgningsformularen, hvor du også ser pris og dato, her på siden eller finde vores ansøgningsformular i topmenuen.

 

Detaljer om kurset

Jobgaranti og økonomi

JOBGARANTIEN

En sæson som skilærer forbliver igennem hele livet kun en drøm for de fleste, men nu har du chancen for at gøre drømmen til virkelighed. Hos Snowminds har vi mange års erfaring med arbejdet som skilærer og igennem vores nøje tilrettelagte kurser og store netværk blandt verdens skiskoler garanterer vi dig et job på en af verdens bedste skidestinationer.

Jobgarantien er betinget af, at du består din skilæreruddannelse, hvilket ca. 90% af vores kursister gør. Skulle det ske at du ikke består vil vi gøre alt der står i vores magt for at sikre dig et job alligevel, så du kan få en skøn sæsonoplevelse og så tage en reeksamen enten i januar eller marts. Vi er stolte af at sige, at vi aldrig har stået i en situation, hvor vi ikke har kunnet hjælpe med et job efter endt uddannelse! Hvis du vælger januarkurset, indebærer din kontrakt arbejde i februars højsæsonsperioder.

LØN, UDGIFTER OG FORLØBET

Vi har topprofessionelle samarbejdspartnere over hele verden og sammen med dem, sikrer vi dig, at der er styr på både liftkort, bolig og uniform, når du ankommer til din destination. Vær opmærksom på, at der kan forekomme en egenbetaling for fx bolig på flere destinationer, hvilket svinger fra destination til destination afhængigt af deres lønstruktur. Du bliver ansat direkte hos skiskolen, som udbetaler dig løn afhængig af din arbejdsindsats. På nogle skiskoler får man en fast løn og på andre løn per time man arbejder. Man bliver ikke rig af at være skilærer, men tjener som tommelfingerregel ca. 5.000-8.000 kr. pr. måned, hvis man arbejder en fuld måned. En typisk arbejdsuge er ca. 6 dage om ugen.

Under samtalen med os vil vi vurdere din motivation, kvalifikationer og ønsker til din oplevelse, bl.a. for at vurdere hvilken skiskole og destination der kan give dig den perfekte oplevelse. Du ved altså tidligt i forløbet og længe inden afrejse, hvilken skiskole du skal arbejde for. Når din uddannelse er bestået, og afslutningsfesten er overstået, bliver du transporteret direkte ud på din skiskole, hvor du får din arbejdskontrakt, anvist bolig og en flot uniform, hvorefter eventyret kan begynde.

Under sæsonen

Alle vores skiskolepartnere er nøje udvalgt og vi har et tæt forhold til dem alle. Det betyder også, at såfremt der skulle opstå en problemstilling under sæsonen, vil du til enhver tid kunne henvende dig hos os. Vi er her for at give dig en oplevelse for livet og vil gøre alt for at hjælpe dig, såfremt der skulle blive behov herfor.

Events og fællesskab

Stort sæson kick-off event i Danmark

Ca. en måned før afrejse finder Snowminds Kick-off event sted. Det er en fantastisk dag fyldt med indslag, som alle sammen er udarbejdet for at forberede dig bedre på din skisæson. Her får du en masse information om din kommende sæson, møder hele Snowminds teamet og ikke mindst dine nye kollegaer. Der vil nemlig altid være minimum én anden dansk Snowmindsinstruktør på din destination, så du aldrig er alene. Du vil bl.a. blive informeret om uddannelsen, få svar på alle dine spørgsmål og få mulighed for at købe lækkert skiudstyr til super priser.

Team events under sæsonen

Efter kurset kommer vi hos Snowminds hurtigt til at savne jer og I kommer, forhåbentligt, også til at savne os og hinanden 🙂 Derfor afholder vi et stort Snowminds Team Event. Her samler vi hele Snowminds teamet et hemmeligt sted i Østrig for at få en oplevelse udover det sædvanlige og se alle igen.

Snowminds Reunion Party i Danmark efter sæsonen

Udover den store 2 ugers Snowminds Reunion sæsonafslutningscamp i Kaprun i marts/april (denne er en del af 5 ugers og 7 ugers skilærerkursuserne) afholder vi ligeledes et stort reunion party i Danmark efter sæsonen. Dette ligger typisk i maj/juni måned, hvor de sidste er kommet hjem, og inden mange tager med os videre ud i verden til bl.a. Afrika, Argentina eller Australien.

Snowminds Reunion Party’et er ligeledes frivilligt, men er en super mulighed for at gense gamle venner og snakke røverhistorier fra en skøn skisæson.

Optagelse i Snowminds Alumni

Siden 2012 har vi hos Snowminds uddannet mere end 1500 dygtige, danske skiinstruktører. Alle er en del af netværket “Snowminds Alumni”, som vi har stiftet for at kunne tilbyde alle vores instruktører flere unikke oplevelser, netværk og fordele med Snowminds. Vi arrangerer årlige ture, såsom skiture, surfture, team aktiviteter, events, reunionfester m.m., hvor vores instruktører netværker på tværs af årgange. På den måde kan man få sparring og hjælp til alt fra spørgsmål til sæsonen, studievalg, karriere, udstyrsvalg og meget andet fra mere rutinerede instruktører. Snowminds Alumni er din adgang til Danmarks største netværk af unge skientusiaster.

Tryghed, fællesskab og oplevelser for livet

Fra dit første møde med os til samtalen i Danmark vil du blive fulgt, støttet og vejledt af vores erfarne team, som allesammen har været tidligere skiinstruktører hos os. På den måde vil du til enhver tid kunne få hjælp og sparring, hvad enten du har brug for råd til at pakke inden afrejse, et godt råd til hvordan du kan udvikle dit skiløb under vores kursus, sparring til tyske ord på uddannelsen eller en trøstende skulder under sæsonen. Kort sagt; uanset hvad du har brug for, så er vi der for dig HELE VEJEN!

Inden afrejse vil du blive inviteret til vores Facebookgruppe, hvor du kan sætte ansigt på alle de andre skilærere du skal tilbringe vinteren sammen med. Vi udarbejder dansk forberedelse til uddannelsen, så du kan komme velforberedt og samtidig har du mulighed for at bestille et tyskkursus, så dit tyske kan sidde lige i skabet.

Under uddannelsen er vi der til at hjælpe med alt fra læringsmateriale, sproget, øvelserne og ikke mindst at besvare alle de spørgsmål du måtte have om skiteknik, samt dine eksamener. Det betyder også, at du ikke altid er afhængig af at få ting besvaret hos din instruktør eller i gruppen. Du kan altid fange et medlem af Snowminds teamet.

Vi gør samtidig ekstremt meget ud af at sammensætte teams der kan fungere og som består af skønne, glade og motiverede skientusiaster. Dermed vil du unægteligt komme til at knytte tætte bånd med fx dine værelseskammerater, skiløbere i din gruppe på pisten og naturligvis dine kollegaer på destinationer. Alt sammen noget som vores tidligere skilærere ofte nævner som unikt ved oplevelsen. Dette fællesskab er ikke bare vigtigt fra et socialt synspunkt, men guld værd under uddannelsen og til eksamenerne, hvor støtte fra dine venner kan være lige dét ekstra der bærer dig godt igennem og giver dig et skilærerbevis i hånden.

Hos os er du ikke et nummer, men et menneske, en skilærer, og vores eneste mål og forhåbning er, at give dig en unik oplevelse som skiinstruktør, som du kan se tilbage på med glæde og savn resten af livet. Det er store ord, men de kommer fra hjertet; og det er dét Snowminds handler om. Passion for skiløb. Passion for mennesker. Passion for dig.

Transport

TRANSPORT MED LUKSUSBUS TIL ØSTRIG

Snowminds står for din transport til Østrig inden uddannelsen påbegyndes. Vi stopper på givende steder langs motorvejene og samler nye instruktører op inden vi sætter kursen mod sneen. Du må medbringe 2 par ski eller snowboards og have 45 kg bagage med dig. Med andre ord, alt hvad du behøver, kan du sagtens have med.

Når sæsonen slutter skal du selv stå for transport hjem, da der er enormt stor forskel på hvornår vores skiinstruktører tager hjem og hvorfra. Dette er således for egen regning, men vi bistår gerne med at arrangere og give tips til de bedste løsninger.

TRANSPORT TIL DIN DESTINATION EFTER ENDT KURSUS

Når din uddannelse er færdig, og afslutningsfesten er veloverstået, vil vi arrangere din og dine nye kollegaers transport fra uddannelsen til din skiskole, hvor du vil blive indkvarteret og møde din nye chef. Alt transport er der dermed sørget for.

Indkvartering

2 uger på 3-stjernet hotel med 1/2-pension

“We take care of our own” og under et intensivt kursus skal man have god mad og bo godt! Man har hørt mange historier om dårlige ungdomshoteller med 8 mand på køjesengsværelser og dårlig mad, hvilket også er tilfældet mange steder, men ikke hos Snowminds!

Vi sætter en dyd i at sikre kvalitet i hele oplevelsen, hvilket også er årsagen til at vi samarbejder med gode hoteller der laver god, sund og nærende morgenmad. Du vil blive indkvarteret på et 3-stjernet hotel (nogle gange lidt bedre) med WiFi og bo på 2-5 personers værelser eller lejligheder, hvor du vil bo med de andre danskere.

Morgenmaden består af en stor, nærende buffet og aftensmaden af enten 3 retter eller buffet med både suppe, salat, hovedret og dessert. Kort sagt er der ingen, der går sulten i seng hos os!

Andet vigtigt info

2 ugers skilæreruddannelse i november eller januar

Vores 2 ugers skilærerkursus består af et 2-dages  intensivt forberedelseskursus, der introducerer dig til de mest nødvendige øvelser, som du skal mestre for efterfølgende at bestå den 10-dage lange østrigske skilæreruddannelse. Efter 2 dage med vores dygtige trænere starter skilæreruddannelsen, hvor du bliver uddannet, så du har mulighed for at arbejde resten af vintersæsonen.

Selvom man har stået på ski hele sit liv er man ikke nødvendigvis skiekspert og det finder stort set alle vores kommende skiinstruktører ud af, når de møder vores dygtige, østrigske trænerteam. Vores trænere er uddannet på højeste international niveau og blandt de absolut bedste skilærere i Østrig, hvis ikke i verden. På den måde sikrer vi, at du får topkvalitets skiundervisning, som vil forberede dig godt til skilæreruddannelsen.

Kurset slutter med den store finale, den afsluttende eksamensdag på den østrigske skilæreruddannelse, hvorefter vi afholder en stor, velfortjent Snowminds afslutningsfest. Dagen efter er det tid til at tage afsked og sammen med mange af dine nye venner drage mod destinationen, hvor du skal arbejde den kommende vintersæson.

Hvis du ønsker den optimale forberedelse inden din skilærereksamen, som du skal bestå for at få jobgaranti, samt elsker at udvikle dig på ski i bl.a. powder og pukler, har vi skræddersyet vores 5 ugers All-mountainkursus til dette. Dette kursus kan desuden på vores ultimative 7 ugers skilærerkursus suppleres med 2 ugers Level 2 Landes Reunion camp som sæsonafslutning, hvilket er et yderst populært fænomen hos vores skilærere.

2 ugers liftkort under skilærerkurset

Ved ankomst før du udleveret et liftkort, så du de næste 2 uger kan give den fuld gas på pisterne. Dette liftkort kan naturligvis også bruges på dine fridage, dvs. når der er undervisningsfri, hvis du vil op og give den gas på skiene på egen hånd.

Når du kommer ud på din destination vil du få et sæsonliftkort, der kan anvendes resten af vinteren.

Den internationalt anerkendte østrigske Anwärter level 1 skilæreruddannelse

For at sikre os at alle vores instruktører får uddannelse af højeste kvalitet samarbejder vi med Salzburger Berufskilehrer & Snowboardlehrer Verband, et af verdens mest anerkendte skilærerforbund.

De sidste 10 dage af dit kursus vil deres trænere tage dig igennem Anwärteruddannelsen, som er level 1 i deres uddannelsessystem. Her vil du blive trænet til at undervise begyndere og lettere øvede i at stå på ski, og efter endt eksamen således være klar til at starte arbejdet hos din arbejdsgiver.

Uddannelsen er en af de mest anerkendte i verden og deres skilærercertifikat vil ikke blot stå flot på CV’et, men også efterfølgende kunne bruges på Snowminds andre destinationer rundt omkring i verden.

Pris

Course Icon 2 ugers skilærerkursus med jobgaranti

Course Icon fra 23.995 DKK

Course Icon

Course Icon Afrejse slut november eller midt januar

Reserver

Spørgsmål? Ring på 28 99 35 99

INFOMØDER

Hør mere om en sæson i sneen og stil alle dine spørgsmål

Tilmeld her