Backcountrykursus i Canada

Få dit livs oplevelse i den canadiske puddersne

Introduktion til backcountry

Bliver du høj, når snakken falder på pudderskiløb? Drømmer du om touring-dage, for at finde de perfekte linjer i uberørt sne i et af verdens mest idyliske landskabe? Mangler du stadig kundskaben til at guide rundt i det såkaldte ‘backcountry’, samt at vurdere lavinesikkerheden?

Det er der mange der gør, men det vigtigt at huske at lige så snart man forlader en verden med prepareret pisteløb, så åbner der sig en ny verden op. Hvis det er noget DU skal udforske, så er Snowminds Backcountry Kursus i Canada skræddersyet til dig! Både skiløbere og snowboardere er velkomne, når vi storme ned af bjerget i den canadiske puddersne!

 

Træning i backcountry

Hvad er backcountry? Backcountry, eller baglandet på dansk, er området som ikke er tilgængeligt fra et liftsystem. Her er man virkelig ude i den vilde natur og få en masse ekstraordinære oplevelser der ikke er mulige fra det etablerede liftsystem. Den klassiske metode til backcountry er at bruge touring udstyr – andre ekstremer er helikopter, catski eller snescooter.

Kursets 20 dage er spredt fra januar til marts, hvor du vil tilegne en viden, indsigt og ikke mindst en oplevelse udover det sædvanlige. Vores trænere, Bodie Shandro og Ron Betts er begge uddannede bjergguider og nogle absolutte legender.

Snowminds Backcountrykursus bliver dit uvurderlige sidekørende program, hvor du vil få ca. 2 dages ugentlig træning i lavinesikkerhed, skiteknik i puddersne, førstehjælp, sneprofiler, ski touring, anvendelse af sikkerhedsudstyr, navigation, redningsaktioner og meget, meget mere. Vores dygtige, canadiske trænere vil guide dig, agere som din mentor, vise dig skiområdets fedeste skiløb, og med garanti give dig nogle fantastiske oplevelser du aldrig vil glemme. Dit syn på bjergene vil ændre sig fuldstændigt.

På kursets sammenlagte 20 dage, får du en god introduktion til de redskaber, som kan bruges når du selv begiver dig ud i baglandet. En vigtig bestanddel af kurset er Avalanche Safety Training (AST) level 1, som fungerer som en øjenåbner for lavinesikkerhed, sammen med ‘companion rescue’. Begge kurser er anerkendt verden over, og i Canada er der bred enighed blandt skiløbere, om at de essentielle. Du vil stå tilbage med en stor respekt for de mennesker der gør denne del af skiløbet til deres levevej.

 

"Every student will leave this program looking at the mountains in an entirely different way. With awe, with respect and with a burning passion to return.”

- Bodie, Snowminds Backcountry Course Guide

Mød din træner

Bodie Shandro, en af vores dygtige trænere, er en stærkt passioneret bjergguide. Bodie er uddannet level 3 skiinstruktør og uddannet CSGA ski guide. Hvis disse begreber virker fjerne, er Bodie kort fortalt en haj på ski. Han har flere års erfaring som heli-skiguide, og dybt passioneret for at levere den bedst mulige træning til vores Snowminders. Bodie underviser med filosofien “du ved ikke, det du ikke ved”, og vil uden tvivl lære dig en masse, som du aldrig har tænkt over.

Udover Bodies dygtige færdigheder på ski, lægger han også stor vægt på at skabe fællesskab, hvilket absolut kan mærkes. Traditionen tro, plejer backcountry holdet at mødes til en hyggelig aften hos Bodie, når kurset er slut.

 

En dag på kurset

Holdet mødes om morgenen hvor vejrobservationer og vejrudsigten diskuteres, og den daglige lavinerapport læses. Efter en halv time går alle deltagere derfra, med et klart blik på hvad vi bør være opmærksom på ude i baglandet.

Der er faldet over ti centimeter frisk sne henover natten, så dagen i dag kombineres med touring og læring. Bodie ved udmærket godt hvor fantastisk skiløbet bliver i dag, og hvor vi bør tage hen, men spørger stadig aktivt for at høre resten af teamets observationer og holdninger. Beslutningen tages samlet, og vi ender med et godt skiløb igennem tætte træer, hvorefter et stort bart område åbner sig op. Her skal der tilbringes flere timer med skiløb, i kombination med dagens emne: Navigation. Teorien blev gennemgået dagen forinden, og det bliver anvendt praktisk i dag. Efter herligt skiløb i det åbne område, holdes der frokostpause i siddepladser som vi selv har udgravet. Det efterfølges af mere skiløb, samt nærstudering af en sneprofil vi graver. Dagen nærmer sig sin ende, og vi drager alle hjem trætte og udmattede, men med et kæmpe smil på læben der forsætter resten af dagen.

Havde dagens vejr budt på dårlig sigtbarhed, samt opkørt sne, havde Bodie valgt at lave redningsøvelser, eller vist hvordan skiområdet vurderer deres egen lavinesikkerhed, og derved gjort plads til fremtidige gode touring dage.

Kunne du tænke dig mere indblik i Snowminds Backcountry Kursus, kan du læse om Sofies oplevelser fra kurset her.

 

Hvad er inkluderet?

Vi tager os af alle de praktiske ting, så du ikke behøver gøre andet end at pakke din kuffert og dit gode humør.

 

Hele rejsen vil blive styret af os, så du fuldt ud kan fokusere på din forberedelse og uddannelse. Nedenfor ses en oversigt over, hvad der præcist er inkluderet i pakken. 

 • 3 dages Avalanche Safety Training (AST) Level 1 certificering inkl. 1 dags Companion Rescue Course
 • 1 dages førstehjælp, særligt tilrettelagt til backcountry touring & CPR certificering
 • 16 dages off-piste- og lavinesikkerhedstræning,
 • Hazard recognition, avoidance og mitigation.
 • Avalanche safety – Tree Well, Snow Profiles og Companion rescue.
 • Navigation  – lær basic map og kompas skills.
 • Rope Rescue – en introduktion til rappelling, ascending, og det at bygge rednings systemer.
 • Guidance i touring, udstyr, techniques og rute vælgning.
 • Overnatning i the backcountry (afhænigt af vejret)
 • Indkvartering i staff accommodation under træningen*
 • Sæsonliftkort i Sun Peaks samt liftkort under level 1 kurset*
 • Ansættelse på en canadisk skiskole, samt hjælp til arrangering af bolig, liftkort og uniform ved ankomst hos skiskolen*
 • Hjælp til visumansøgning og alle andre praktiske formaliteter

 

Hvad er ikke inkluderet?

 • Kost under kurset
 • Eventuel udgift til bolig, liftkort og uniform under sæsonen (dette varierer fra skiskole til skiskole)*
 • Heli-skiing Tour day
 • Udstyr til sæsonen og kurset, så som lavineudstyr, touringski m.m.**
 • Lommepenge, og andet, der ikke er nævnt herover
 • Field Trip til Mike Wiegele Helicopter Skiing – tour of operations, guide meetings og SOP’s***

 

*Vær opmærksom på, at dette er et program der kan tilkøbes som opgradering til en oplevelse som skilærer i Canada. For at få det optimale ud af sæsonen vil vi sikre dig et job som ski- eller snowboardinstruktør i Sun Peaks, så du kan blive en del af skiskolens fællesskab, tjene penge som instruktør og træne penge ved siden af. Læs mere herom ved vores 3 ugers skilærerkursus i Canada eller programmet for dig der allerede er uddannet. Du flytte ind i skiskolens staff housing, hvor du bl.a. vil få uniform, liftkort m.m.

**Særligt for backcountry kurset, er det forventet at du har touring udstyr, som omfatter følgende: Ski med touringbindinger eller splitboard (eller snesko), skins, transceiver, probe og skovel.

 

 

Hvem kan ansøge? 

Hos Snowminds sætter vi en ære i, at det er de rigtige personer, der udvælges til vores kurser.

 

På dette program har vi få pladser, og for at blive optaget kræves det, at du:

 • Besidder gode ski- eller snowboardkundskaber, dvs. kan køre sikkert med parallelle ski på hele bjerget
 • Er passioneret omkring skiløb og har lyst til at udfordre dig i offpisten
 • Er seriøs, ansvarsbevidst og topmotiveret
 • Er en teamplayer og kan lide at blive udfordret
 • Behersker engelsk på samtaleniveau
 • Er minimum 18 år (vær opmærksom på at man først er myndig som 19 årig i Canada)

 

Når du har sendt din ansøgning vil vi vende tilbage til dig med info om, hvorvidt vi kan tilbyde dig en plads på holdet.

 

Vi oplever stor interesse for vores kurser og fylder hurtigt op. Derfor kører vi også et “først-til-mølle” princip, hvor vi har ansøgningsfrist hver måned. Det vil sige, at jo før du søger desto større er din chance for at komme med på holdet.

 

Du kan anvende ansøgningsformularen, hvor du også ser pris og dato, her på siden eller finde vores ansøgningsformular i topmenuen.

Du kan også tjekke vores anmeldelser på Trustpilot og Facebook for at lære mere om Snowminds fra vores instruktører!

Pris

Course Icon Backcountry Kursus i Canada

Course Icon Fra 21.995 DKK

Course Icon

Course Icon Start januar til marts

Course Icon 1.500 DKK (1. depositum)

ANSØG

Spørgsmål? Ring til os på 28 99 35 99!

FÅ 5.000 KR I LAST CALL RABAT🇨🇭

FÅ DIT LIVS OPLEVELSE I SCHWEIZ DENNE VINTER!

RESERVER HER