Backcountrykursus i Canada

Ud i den vilde backcountry!

Introduktion til backcountry

Bliver du høj, når snakken falder på pudderskiløb? Drømmer du om touring-dage, for at finde de perfekte linjer i uberørt sne i et af verdens mest idyliske landskabe? Mangler du stadig kundskaben til at guide rundt i det såkaldte ‘backcountry’, samt at vurdere lavinesikkerheden?

Det er der mange der gør, men det er vigtigt at huske at lige så snart man forlader en verden med prepareret pisteløb, så åbner der sig en ny verden op. Hvis det er noget DU skal udforske, så er Snowminds Backcountry Kursus i Canada til dig! Både skiløbere og snowboardere er velkomne, når vi stormer ned af bjerget i den canadiske puddersne!

Obs! Dette kursus er en del af en sæsonoplevelse som skiinstruktør i Canada. Læs mere om denne mulighed her.

@tmphotoworld

Træning i backcountry

Hvad er backcountry? Backcountry, eller baglandet på dansk, er området som ikke er tilgængeligt fra et liftsystem. Her er man virkelig ude i den vilde natur og får en masse ekstraordinære oplevelser der ikke er mulige fra det etablerede liftsystem. Den klassiske metode til backcountry er at bruge touring udstyr – andre ekstremer er helikopter, catski eller snescooter.

Kursets 20 dage er spredt fra januar til marts, hvor du vil tilegne en viden, indsigt og ikke mindst en oplevelse udover det sædvanlige. Vores trænere, Bodie Shandro og Ron Betts er begge uddannede bjergguider og nogle absolutte legender.

Snowminds Backcountrykursus bliver dit uvurderlige sidekørende program, hvor du vil få ca. 2 dages ugentlig træning i lavinesikkerhed, skiteknik i puddersne, førstehjælp, sneprofiler, ski touring, anvendelse af sikkerhedsudstyr, navigation, redningsaktioner og meget, meget mere. Vores dygtige, canadiske trænere vil guide dig, agere som din mentor, vise dig skiområdets fedeste skiløb, og med garanti give dig nogle fantastiske oplevelser du aldrig vil glemme. Dit syn på bjergene vil ændre sig fuldstændigt.

På kursets sammenlagte 20 dage, får du en god introduktion til de redskaber, som kan bruges når du selv begiver dig ud i baglandet. En vigtig bestanddel af kurset er Avalanche Safety Training (AST) level 1, som fungerer som en øjenåbner for lavinesikkerhed, sammen med ‘companion rescue’. Begge kurser er anerkendt verden over, og i Canada er der bred enighed blandt skiløbere, om at de er essentielle. Du vil stå tilbage med en stor respekt for de mennesker der gør denne del af skiløbet til deres levevej.

 

"Every student will leave this program looking at the mountains in an entirely different way. With awe, with respect and with a burning passion to return.”

- Bodie, Snowminds Backcountry Course Guide

@tmphotoworld

Mød din træner

Bodie Shandro, en af vores dygtige trænere, er en stærkt passioneret bjergguide. Bodie er uddannet level 3 skiinstruktør og uddannet CSGA ski guide. Hvis disse begreber virker fjerne, er Bodie kort fortalt en haj på ski. Han har flere års erfaring som heli-skiguide, og dybt passioneret for at levere den bedst mulige træning til vores Snowminders. Bodie underviser med filosofien “du ved ikke, det du ikke ved”, og vil uden tvivl lære dig en masse, som du aldrig har tænkt over.

Udover Bodies dygtige færdigheder på ski, lægger han også stor vægt på at skabe fællesskab, hvilket absolut kan mærkes. Traditionen tro, plejer backcountry holdet at mødes til en hyggelig aften hos Bodie, når kurset er slut.

 

En dag på kurset

“Holdet mødes om morgenen hvor vejrobservationer og vejrudsigten diskuteres, og den daglige lavinerapport læses. Efter en halv time går alle deltagere derfra, med et klart blik på hvad vi bør være opmærksom på ude i baglandet.

Der er faldet over ti centimeter frisk sne henover natten, så dagen i dag kombineres med touring og læring. Bodie ved udmærket godt hvor fantastisk skiløbet bliver i dag, og hvor vi bør tage hen, men spørger stadig aktivt for at høre resten af teamets observationer og holdninger. Beslutningen tages samlet, og vi ender med et godt skiløb igennem tætte træer, hvorefter et stort bart område åbner sig op. Her skal der tilbringes flere timer med skiløb, i kombination med dagens emne: Navigation. Teorien blev gennemgået dagen forinden, og det bliver anvendt praktisk i dag. Efter herligt skiløb i det åbne område, holdes der frokostpause i siddepladser som vi selv har udgravet. Det efterfølges af mere skiløb, samt nærstudering af en sneprofil vi graver. Dagen nærmer sig sin ende, og vi drager alle hjem trætte og udmattede, men med et kæmpe smil på læben der forsætter resten af dagen.

Havde dagens vejr budt på dårlig sigtbarhed, samt opkørt sne, havde Bodie valgt at lave redningsøvelser, eller vist hvordan skiområdet vurderer deres egen lavinesikkerhed, og derved gjort plads til fremtidige gode touring dage.”

Kunne du tænke dig mere indblik i Snowminds Backcountry Kursus, kan du læse om Sofies oplevelser fra kurset her.

 

Det har fået mig til både at respektere bjergene en hel del mere, men det har også fået mig til at sætte ekstra pris på, at vi netop kan færdes der. Ikke mindst har det givet mig redskaber til at komme derhen, hvor den gode sne er.

- Sofie Teglgaard

Hvad er inkluderet?

Når du rejser med Snowminds, tager vi os af alt det praktiske, så du ikke behøver gøre andet end at pakke din kuffert og dit gode humør.

 

Hele rejsen vil blive styret af os, så du fuldt ud kan fokusere på din forberedelse og uddannelse. Nedenfor ses en oversigt over, hvad der præcist er inkluderet i pakken. 

 • 3 dages Avalanche Safety Training (AST) Level 1 certificering inkl. 1 dags kursus i redning af ledsagere
 • 1 dages førstehjælp, særligt tilrettelagt til backcountry touring & CPR certificering
 • 16 dages off-piste- og lavinesikkerhedstræning
 • Genkendelse og undvigelser af farer og risici
 • Avalanche safety – Tree Well, sneprofiler og redning af ledsagere.
 • Navigation – lær basic map og kompas skills.
 • Rope Rescue – en introduktion til rappelling, ascending, og det at bygge rednings systemer.
 • Guidance i touring, udstyr, techniques og rute vælgning.
 • Overnatning i backcountry (afhænigt af vejret)
 • Hjælp til visumansøgning og alle andre praktiske formaliteter
 • En totaloplevelse, hvor alt det praktiske er arrangeret for dig
 • Ansættelse på en canadisk skiskole*
 • Arrangeret bolig og sæsonliftkort under kurset**
 • Et stærtk fællesskab med andre Snowminders

 

Hvad er ikke inkluderet?

 • Kost under kurset
 • Mulig udflugt med Mike Wiegele Helicopter Skiing – rundvisning i operationer, møder med vejledere og SOP’er
 • Eventuel udgift til bolig, liftkort og uniform under sæsonen**
 • Udstyr til sæsonen og kurset, såsom lavineudstyr, touringski m.m.***
 • Lommepenge og alt andet, der ikke er nævnt herover

 

OBS: Vær opmærksom på, at dette er et program der kan tilkøbes som opgradering til en oplevelse som ski- eller snowboard instruktør i Canada. For at få det optimale ud af sæsonen vil vi sikre dig et job som ski- eller snowboardinstruktør i Sun Peaks, så du kan blive en del af skiskolens fællesskab, arbejde som instruktør og træne ved siden af. Læs mere herom ved vores 3 ugers skiinstruktør kursus i Canada eller for dig der allerede er uddannet instruktør.

*Dette kursus giver ikke mulighed for at blive ansat som offpiste-guide. Det giver AST1-certificering og uddannelse til at tage det første skridt til at blive det. Jobbet som instruktør gælder for alle Snowminds-instruktører, der tager dette kursus som en opgradering.

**Gælder for alle Snowminds-instruktører, der tager dette kursus som en opgradering:. Dette kursus finder sted på den destination, hvor du arbejder i en skiskole, hvor du allerede har et liftkort og indkvartering arrangeret som en del af din rejse. Derfor er udgifter til liftkort, indkvartering osv. og personaleboliger ikke inkluderet som i prisen.

***Særligt til backcountry-kurset er det et krav, at du har touringudstyr, som omfatter følgende: Ski med turbindinger eller splitboard (eller snesko), skins, transceiver, sonde og skovl.

 

@tmphotoworld

Hvem kan ansøge? 

Hos Snowminds er vi stolte af at tilbyde alle med den rette passion og indstilling, muligheden for at blive en del af vores fællesskab af ski- og snowboardinstruktører.

 

Grundlæggende forventer vi, at du:

 • Besidder gode ski- eller snowboardkundskaber på hele bjerget
 • Som snowboarder skal du medbringe et split board
 • Som skiløber skal du medbringe ski med touringbindinger
 • Alle skal medbringe lavinesikkerhedsudstyr
 • Udadvendt, positiv, seriøs, ansvarsbevidst og topmotiveret
 • Behersker engelsk på samtaleniveau
 • Er minimum 18 år (vær opmærksom på at man først er myndig som 19 årig i Canada)

 

Når du har sendt din ansøgning vil vi vende tilbage til dig med info om, hvorvidt vi kan tilbyde dig en plads på teamet. Under denne samtale får du også mulighed for at høre mere om vores andre kursusmuligheder og om, hvordan det egentlig er at være ski- eller snowboardinstruktør i Canada. Vi vender derefter snart tilbage til dig med flere oplysninger om, hvorvidt vi kan tilbyde dig en plads på vores teamet.

 

Vi oplever stor interesse for vores kurser og fylder hurtigt op. Derfor kører vi også et “først-til-mølle” princip, hvor vi har ansøgningsfrist hver måned. Det vil sige, at jo før du søger desto større er din chance for at komme med på holdet.

 

Du kan ansøge om en plads lige her!

 

Er du i tvivl om dette kursus er det rette for dig?
Vores team mener, at det altid er vigtigt at spørge sig selv, om et kursus giver mening for dig og opfylder dine forventninger. Vi opfordrer dig til at give os et kald for at drøfte din egnethed til kurset og dine personlige mål for at afgøre, om kurset passer til dig. For at få samtalen i gang kan du kontakte os på følgende: 28 99 35 99 eller [email protected]

Du kan også tjekke vores anmeldelser på Trustpilot og Facebook for at lære mere om Snowminds fra vores instruktører!

@tmphotoworld

Pris

Course Icon Backcountry Kursus i Canada

Course Icon Fra 26.995 DKK

Course Icon

Course Icon Start januar til marts

Course Icon 1.500 DKK (1. depositum)

ANSØG

Spørgsmål? Ring til os på 28 99 35 99!

Gratis online infomøde

Hør vores eksperter fortælle alt om livet som skiinstruktør

Tilmeld