Bliv uddannet offpiste guide i Canada

Tag første skridt mod en karriere i offpisten og lev af powder skiløb

Bliver du høj når du snakken falder på pudderskiløb? Og kunne du tænke dig at blive ekspert i lavinesikkerhed, offpist skiløb, tour skiing og kunne planlægge den perfekte linje i forskellige sneforhold? Hvis ja, så er Snowminds Offpiste Guide Kursus i Canada skræddersyet til dig!

Igennem et unikt samarbejde med Canadian Avalanche Association (CAA), Sun Peaks skiskole og Canadas bjergguider er vi stolte over at kunne præsentere dig for muligheden for at blive uddannet level 1 offpiste guide i løbet af en vintersæson i Canadas forunderlige vildmark.

Programmet er skræddersyet til at træne dig op til at bestå den internationalt anerkendte Operation Level 1 uddannelse, som er første step mod en karriere som offpisteguide i bl.a. Canada, Japan og andre steder i verden. Såfremt du bliver udvalgt til at deltage på programmet, så vil du fra starten af januar til starten af marts få 20 dages højtkvalificeret backcountrytræning som forberedelse til CAA’s 8 dage lange Operation Level 1 uddannelse. Vores Canadiske kursusleder er en yderst kompetent og passioneret bjergguide, som har flere års erfaring med guiding, bl.a. fra det verdenskendte Mike Wiegele Heliskiing Resort. Efter de første 20 dages træning vil du sammen med dit crew rejse til Jasper National Park, hvor du vil deltage på CAA’s 8 dage lange Operation Level 1. Består du, kan du bryste dig af at være officielt uddannet Operation level 1 offpiste guide i Canada!

For at få det optimale ud af sæsonen vil vi sikre dig et job som skilærer i Sun Peaks, så du kan blive en del af skiskolens fællesskab, tjene penge som skilærer og træne ved siden af. Hvis du ikke er uddannet skilærer, så vil du starte med vores 3 ugers skilærerkursus i Canada i november og december. Herefter vil du flytte ind i skiskolens staff housing, hvor du bl.a. vil få uniform, liftkort m.m.

Selve træningen til offpiste guideuddannelsen starter tidligt i januar, hvor du vil få ca. 2 dages ugentlig træning i lavinesikkerhed, offpiste teknikker, førstehjælp, sneprofiler, tourskiing, anvendelse af sikkerhedsudstyr, redningsaktioner og meget, meget mere. Træningen er et krav for at kunne deltage på CAA’s level 1 uddannelse, og således muligheden for, at du kan deltage og gennemføre denne i marts. Vores kursusleder vil være din mentor og med garanti give dig nogle fantastiske oplevelser du aldrig vil glemme.

Når CAA uddannelsen er klaret (selvfølgelig med bravour!), så rejser du tilbage til Sun Peaks, hvor du kan bryste dig af at have taget første step mod en karriere som offpiste guide. Uddannelsen er første step mod en internationalt anerkendt guideuddannelse og kan anvendes i bl.a. Canada, Japan, New Zealand og Sverige, hvor vi selvfølgelig vil bistå i forhold til fremtidige jobs, såfremt du ønsker dette. What’s not to like? 😀

Hvad kan du se frem til med Snowminds?

Uanset hvilket kursus du vælger garanterer vi dig “the full Snowminds experience” på din vintersæson. Vores erfarne personale, som alle er tidligere skiinstruktører, følger dig fra første færd og er med HELE VEJEN under dit ophold i Canada. Samtidig sikrer vores topprofessionelle, canadiske skitrænerteam, at du får den bedst tænkelige træning inden uddannelsen.

Når du rejser med Snowminds varetager vi ALT det praktiske arbejde i forbindelse med dit sabbatår, så du blot skal pakke tasken og se frem til en oplevelse for livet i den Canadiske powder. Uanset hvilken pakke du vælger kan du altid se frem til følgende fordele:

 • En fantastisk vintersæson i Canada
 • Arrangeret bolig, liftkort og uniform under sæsonen
 • Tryghed ved dansk rejseselskab der er medlem af Rejsegarantifonden
 • Et unikt fællesskab med venner for livet
 • En totaloplevelse hvor alt er arrangeret for dig
 • Et passioneret team der støtter dig HELE VEJEN!


Hvad er inkluderet?

Vi tager os af alle de praktiske ting, så du ikke behøver gøre andet end at pakke din kuffert og dit gode humør.

Hele rejsen vil blive styret af os, så du fuldt ud kan fokusere på din forberedelse og uddannelse. Når du tager afsted er ALT betalt, så du slipper for ubehagelige overraskelser. Nedenfor ses en oversigt over, hvad der præcist er inkluderet i pakken. 

 • 3 dages Avalanche Safety Training (AST) Level 1 certificering inkl. Companion Rescue Course
 • 2 dages Red Cross Basic First Aid & CPR certificering
 • 15 dages offpiste og backcountry eksperttræning
 • 8 dages CAA Operation Level 1 Offpiste Guide certificering i Jasper
 • Indkvartering i staff accommodation under træningen*
 • 8 dages hostel overnatning under Level 1 uddannelsen
 • Sæsonliftkort i Sun Peaks samt liftkort under level 1 uddannelsen
 • Alle materialer inkl. CAA level 1 eksamen, kursusmaterialer og certifikat
 • Transport t/r fra Sun Peaks til CAA level 1 uddannelsen i Jasper
 • Ansættelse på en canadisk skiskole, samt hjælp til arrangering af bolig, liftkort og uniform ved ankomst hos skiskolen
 • Mulighed for at se Nordamerika efter din sæson på rundrejse
 • Hjælp til visumansøgning og alle andre praktiske formaliteter


Hvad er ikke inkluderet?

 • Kost under træningen og level 1 uddannelsen
 • *Eventuel udgift til bolig, liftkort og uniform under sæsonen (dette varierer fra skiskole til skiskole)
 • Udstyr til sæsonen, så som lavineudstyr, tourski m.m.
 • Lommepenge, og andet, der ikke er nævnt herover

Vær opmærksom på, at dette er et program der kan tilkøbes som opgradering til en oplevelse som skilærer i Canada. Læs mere herom ved vores 3 ugers skilærerkursus i Canada eller programmet for dig der allerede er uddannet.


Hvem kan ansøge om deltagelse i Canada?

Hos Snowminds sætter vi en ære i, at det er de rigtige personer der udvælges til vores kurser. På dette program har vi kun 8 pladser og for at blive optaget kræver det, at du :

 • Besidder gode ski- eller snowboardkundskaber, dvs. kan køre sikkert med parallelle ski på hele bjerget
 • Passioneret omkring offpiste skiløb og tour skiing
 • Er seriøs, ansvarsbevidst og topmotiveret
 • Er en teamplayer og kan lide at blive udfordret
 • Behersker engelsk på samtaleniveau
 • Er minimum 18 år (vær opmærksom på at man først er myndig som 19 årig i Canada)

 

Når du har sendt din ansøgning vil vi vende tilbage til dig med info om, hvorvidt vi kan tilbyde dig en plads på holdet.

Vi har kæmpe interesse for vores kurser og fylder hurtigt op. Derfor kører vi også et “først-til-mølle” princip, hvor vi har ansøgningsfrist hver måned. Det vil sige, at jo før du søger desto større er din chance for at komme med på holdet OG få et job på din drømmedestination.

Du kan anvende ansøgningsformularen, hvor du også ser pris og dato, her på siden eller finde vores ansøgningsformular i topmenuen.


Hvad siger vores deltagere?

At rejse med Snowminds har givet mig tryghed og et unikt fællesskab i fede canadiske rammer. Det er det fedeste at dele sin passion for skiløb med Danmarks mest topmotiverede skientusiaster.

Frederik - Skilærer i Canada

Snowminds sørger for alt det praktiske og gør alt for, at din sæson bliver fantastisk.
Vælg Snowminds for at få venner for livet, spektakulære skioplevelser og bliv en del af det fællesskab Snowminds skaber.

Sille - Skilærer i Canada

Vil du høre mere fra vores instruktører? Læs deres beretninger fra Snowminds bloggen eller se deres anmeldelser på Trustpilot eller Facebook, hvor vi er rated helt i top!

 


Læs mere om livet i Canada på Snowminds bloggen

 

Næste eventyr?

Bliv skiinstruktør i New Zealand til sommer!

Læs mere