Bliv skiinstruktør i Nakiska

Olympisk skiområde lige ved storbyen

Destinationen

 

Blot 45 minutters kørsel fra storbyen Calgary, finder du Nakiska. Byen er det officielle træningsområde for det canadiske alpinsportsforbund, Alpine Canada Alpin. Nakiska er nemlig ikke bare et hvilket som helst skiområde, det er et oplympisk skiområde. Derfor bliver du del af et stolt og ambitiøst skimiljø, når du bliver skilærer i Nakiska. Det er et skiområde, hvor du kommer til at møde en hel masse spændende skiløbere og lokale fra byen. Skimæssigt kan du også møde en bred vifte af skiløb fra funpark med halfpipe til boarder-/skicrossbane til olympiske styrtløb og storslaloms nedfarter.

 

Det er nogle år siden, at Nakiska havde besøg af de olympiske navne, men området brænder stadig for skiløb. Byen har en del skiklubber, som har været aktive siden byen bød gæster og atleter indenfor til World Cup løb i 1986 og Vinter OL i 1988. Der bliver heller ikke lagt skjul på, at området har afholdt Vinter OL, når tre af områdets lifter hedder henholdsvis “Gold”, “Silver” og “Bronze”. Og mange af bjergets nedkørsler, bedre kendt som “runs”, har også fået personlige navne, mange af navnene er navne på områdets mindeværdige høvdinger. Blandt andre har bjerget nedkørsler ved navn “Mighty Peace”, “Walking Buffalo”, “Little Hunter & Sweetgrass” og “Sundance”.

 

 

Livet som instruktør

 

Når du arbejder som skiinstuktør i Nasiska, så vil du også gerne have noget at bruge din fritid på når du har brug for lidt afveksling fra skiløb. Nogle gange er det bedst at slappe af foran pejsen, mens andre gange har man brug for at komme ud og give den gas og bruge nogle af de drikkepenge, man har indtjent. Desværre finder du ikke et meget aktivt byliv i Nakiska, medmindre du selv sætter fut i det. Heldigvis er der kun et kvarters kørsel til Nakado, hvor du kan finde både casino, pubs og barer, hvis leveren og pengepungen kan holde til det. Og hvis man vil ind til millionbyen Calgary, kan man også være der inden for en time, og der burde det ikke været noget problem at finde en fest.

 

 

Fakta

 

  • Skiløb i 1525m til 2260 meters højde
  • 6 lifter
  • 2,5m årligt snefald
  • Sæson fra tidlig november til midt april
  • Tubing bane
  • VM vært i 1988

Sæsonstarten er lige rundt om hjørnet!

Tilmelding til last-minute pladser i Schweiz

Tilmeld her