Bliv skilærer i Neukirchen

En lille alpin perle

Destinationen

 

Placeret idyllisk i Hohe Tauern National Park, er Neukirchen en hyggelig alpeby, og er officielt en del af gruppen Alpine Pearls, hvilket bl.a. betyder stor fokus på at passe på naturen og fokus på grøn energi – som eksempel kan det nævnes at deres lifter kører 75% på solenergi. Skiområdet går fra 820 til 2150 meter over havet, og de 23 lifter giver adgang til i alt 66 kilometer piste, perfekt præpareret som kun østrigerne kan gøre. Selvom området slår sig op som et begyndervenligt område, er der stadig gode muligheder for den erfarne skiløber, og fordelen ved at have nem adgang til gode undervisningspister er en bonus, der ikke må undervurderes i hverdagen som instruktør. Dertil kommer, at området er opgrænsende til de verdensberømte Kitzbüheler Alpen, som åbner op til yderligere 170 kilometer piste i alle sværhedsgrader. Skulle man en fridag være på udkig efter nye eventyr, er der massere pistekilometer at udforske!

 

Skiskolen

 

På Schischule Neukirchen er der et stærkt hold af passionerede skilærerer, der brænder for at videregive skiløbets kunst, og dem kan du få en hverdag iblandt. Skiskolen her er en ægte østrigsk hyggelig skiskole, der er familiedrevet. Det er en lidt mindre skiskole, hvilket medfører et unikt sammenhold og fællesskab. Deraf bliver man en del af lokalbefolkningen og livet i byen. I Neukirchen bor man i et stort fælles skilærerhus i udkanten af byen og er i gåafstand til hvor det hele sker. Her bor man sammen med sine kollegaer og deles om de forskellige faciliteter.

 

Livet som instruktør

 

Når der i fritiden er brug for lidt ekstra afveksling, er der med udgangspunkt i Hohe Tauern National Park massere af muligheder. Om man vil opleve udsigten over hundredevis af kilometer af hvidglimtende alpetoppe fra en paraglide eller prøve kræfter med verdens længste 14 kilometer lange oplyste kælkebane, eller bare drage nytte af natski pisterne hver tirsdag og onsdag, så er der altid noget at tage sig til. Er man den eventyrlystne type, (og hvilken instruktør er ikke det?!), så er Neukirchen i slutningen af sæsonen udgangspunktet for guidede ski-tour ekspeditioner til toppen af Grossvenedier, Salzburgerlands højeste bjerg med sine 3666 meter høje top. Denne guidede tur burde i hvert fald være på ens bucket liste, hvis en sæson i Neukirchen venter på en!

 

Fakta

 

  • Skiløb fra 2150m til 850 meters højde
  • 23 lifter
  • 66 kilometer pister
  • Nabo til Grossvenedier, Salzburgerlands højeste bjerg
  • Natskiløb
  • Verdens længste oplyste toboggan run

 

Tilmeld dig vores gratis Infomøder

Se med fra sofaen under et af vores online infomøder

Tilmeld her