5 ugers ski- og snowboarduddannelse

Få det vildeste vinter og udlev din drøm som ski- og snowboardlærer i Østrig🤙

Bliv ski- og snowboardinstruktør i Østrig

Vores 5 ugers dualkursus i Østrig er en super mulighed for dig, der ikke vil gå på kompromis med din udvikling. Kurset er skræddersyet til at give dig som ønsker at have en kombination af snowboard og ski, hvortil du vil få den ultimative oplevelse med god træning fra topprofessionelle trænere!!

Under kurset vil vi arrangere team building og aktiviteter, bl.a. tysktræning, der skal forberede dig bedst muligt på en sæson som skilærer på en østrigsk skiskole. Du vil inden afrejse blive inviteret til vores Kick off event og få tildelt en skiskole, som du efter kurset vil blive transporteret til sammen med et team af andre Snowminders, hvor I sammen kan starte sæsonen og livet som instruktør i Østrig!

 

Obs. Tjek vores anmeldelser på Trustpilot og Facebook for at lære mere om Snowminds fra vores instruktører!

 

Livet som instruktør i Østrig

Vi oplever gang på gang, at en sæson som  instruktør er langt mere end blot skiløbet i sig selv. Ud over de lækre nypræparerede pister og den smukke nyfaldne sne, oplever man også et helt unikt fælleskab med ens kollegaer som alle deler den samme passion som dig.

 

I Østrig finder man også de hyggeligste bjergbyer fyldt med autentiske restauranter, der serverer de bedste wienerschnitzler du nogensinde har smagt! Ud over maden og fællesskabet må man heller ikke glemme Østrig for traditioner som nagel, snaps og afterski, som uden tvivl er de perfekte rammer at møde nye venner fra hele verdenen i.

 

Billeder fra destinationen

Hvad er inkluderet?

Uanset hvilket kursus du vælger garanterer vi dig “the full Snowminds experience” på din vintersæson som ski- og snowboardlærer. Vores erfarne teame, som alle er tidligere instruktører, følger dig fra første færd og er med hele vejen under din ski- og snowboardlæreruddannelse og under sæsonen, hvor vi sikrer dig ansættelse på en østrigsk skiskole. Samtidig sikrer vores topprofessionelle, østrigske trænerteam, at du får den bedst tænkelige træning inden dine eksamener. En træning der gør, at 100% af vores instruktører har fået job efter deres Snowmindskursus siden vi startede i 2012!

 

Med denne rejseoplevelse får du følgende inkluderet: 

 • En vintersæson som ski- og snowboardlærer med ansættelse på en lokal skiskole
 • 5 ugers level 1, dualinstruktørkursus
 • Arrangeret sæsonbolig hos skiskolen under sæsonen (egenbetaling hos skiskolen)
 • Forberedende træning ca. 5 dage om ugen med topprofessionelle ski- og snowboard trænere
 • Den internationalt anerkendte østrigske level 1 duallæreruddannelse “Anwärter”
 • Transport til kurset i Østrig inkl. 2 stk. bagage og til skiskolen efter kurset
 • Invitation til Kick-off event i Danmark inden afrejse
 • Fysisk forberedende træningsprogram der kan anvendes inden afrejse
 • Forberedelsesmateriale og tips til pakning, forsikring, visum mm.
 • Salzburger Super Skicard. sæsonliftkort, der dækker ca. 2.750km pister*
 • Overnatning på hotel med 1/2-pension under hele kursusforløbet
 • Snowminds team leader under kurset
 • Sociale team events i løbet af kurset og sæsonen
 • Invitation til Snowminds Reunion Party efter sæsonen
 • Pro-Deals hos Snowminds Store
 • Tryghed ved dansk rejseselskab der er medlem af Rejsegarantifonden
 • 24 timers nødtelefonen under hele sæsonen
 • Et unikt fællesskab med venner for livet

 

Hvad er ikke inkluderet?

 • Rejseaktivitet og hjemtransport efter sæsonen
 • Afbestillingsforsikring, rejseforsikring og eventuelle visumudgifter
 • Udgift til sæsonbolig efter skilærerkurset
 • Lommepenge, skiudstyr og andet, der ikke er nævnt herover

 

* Vi køber et Salzburger Super Ski sæsonliftekort i samarbejde med din skiskole som en service, hvis du skal arbejde indenfor det område, det dækker udover Ski Alpin-området. Hvis du skal arbejde udenfor Salzburger Super Ski-området eller indenfor Ski Alpin-området, vil vi i stedet købe et liftekort til Ski Alpin-området, som inkluderer Kaprun, Zell am See og Saalbach/Leogang. Hvis du er ældre end 25 år eller fylder 25 år i samme år som din kursus starter, pålægges der et ekstra gebyr på min. 150 euro for Salzburger Super Ski liftkortet og min. 100 euro for Ski Alpin liftkortet. Hvis du skal arbejde på en skiskole, der ikke er dækket af Salzburger Super Ski- eller Ski Alpin liftkortet, kan der være en risiko for et sæsonliftkort til din destination, som du betaler direkte til skiskolen.

 

Hvem kan ansøge?

Vi er blandt vores skiskolepartnere kendt for at uddanne dygtige, energiske og topmotiverede instruktører, og derfor sætter vi en ære i at udvælge de rigtige deltagere til vores kurser. Du behøver ikke være skiekspert, og uanset niveau er vores kurser skræddersyet, så du får optimal ski – og snowboardtræning inden skilærereksamenen, så du kan få drømmen om en vinter som snowboard- og skilærer i Østrig opfyldt!

 

Grundlæggende forventer vi, at du:

 • Har stået på ski og snowboard omrkring 3-4 uger og gerne mere
 • Er imødekommende, ansvarsbevidst og har lyst til at blive udfordret
 • Har lyst til at arbejde med særligt børn og unge
 • Kan lide at undervise og at blive udfordret
 • Behersker engelsk og tysk på samtaleniveau eller er villig til at lære og udfordre sig selv (læs mere om vores tyskkursus her)
 • Er minimum 18 år

 

Når du har sendt din ansøgning vil vi invitere dig til samtale, hvor vi vil tale om dine muligheder for at sikre dig en plads på kurset. Samtidig har du mulighed for at høre mere om vores kurser og oplevelsen som instruktør i Østrig. Herefter vil vi finde frem til om det er det helt rette kursus for dig, så du får din drømme oplevelse, og dernæst kan vi dig svar på om du har et plads på holdet.

 

Vi har stor interesse for vores kurser og fylder hurtigt op. Derfor kører vi også et “først-til-mølle” princip, hvor vi har ansøgningsfrist ca. hver måned. Det vil sige, at jo før du søger desto større er din chance for at komme med på holdet OG få et job på din drømmedestination.

 

Du kan anvende ansøgningsformularen, hvor du også ser pris og dato, her på siden eller finde vores ansøgningsformular i topmenuen.

 

Detaljer om kurset

Ansættelse og økonomi

Ansættelse som instruktør på en lokal skiskole

En sæson som ski- og snowboardlærer forbliver igennem hele livet kun en drøm for de fleste, men nu har du chancen for at gøre drømmen til virkelighed. Hos Snowminds har vi mange års erfaring med arbejdet som skilærer og igennem vores nøje tilrettelagte kurser og store netværk blandt verdens skiskoler garanterer vi dig et job.

Ansættelsen er betinget af, at du består din uddannelse, hvilket ca. 90% af vores kursister gør. Såfremt du ikke består, men har gjort dit absolut bedste for at tage uddannelsen seriøst, så vil vi gøre alt for at hjælpe dig med et job alligevel, så du kan få en skøn sæsonoplevelse og tage en reeksamen hurtigst muligt. Vi er stolte af at sige, at vi aldrig har stået i en situation, hvor vi ikke har kunnet hjælpe med et job efter endt uddannelse!

Løn og udgifter under sæsonen

Vi har topprofessionelle samarbejdspartnere over hele verden og sammen med dem sikrer vi dig, at der er styr på både liftkort, bolig og uniform, når du ankommer til din destination. Vær opmærksom på, at der er en egenbetaling for fx sæsonbolig på flere destinationer, hvilket svinger fra destination til destination afhængigt af skiskolens lønstruktur.

Du bliver ansat direkte hos skiskolen, som udbetaler dig løn afhængig af din arbejdsindsats. På nogle skiskoler får man en fast løn og på andre løn per time man arbejder. Man bliver ikke rig af at være ski- og snowboardlærer, men tjener som tommelfingerregel ca. 12 euro i timen, og ca. 5.000-8.000 kr. om måneden, hvis man arbejder en fuld måned. En typisk arbejdsuge er typisk op til 6 dage om ugen fra søndag til fredag, men vil ofte bestå af færre arbejdsdage med fx privatundervisning.

Under samtalen med os vil vi vurdere din motivation, kvalifikationer og ønsker til din oplevelse, bl.a. for at vurdere hvilken skiskole og destination der kan give dig den perfekte oplevelse. Du ved altså tidligt i forløbet og længe inden afrejse, hvilken skiskole du skal arbejde for. Når din uddannelse er bestået bliver du transporteret direkte ud på din skiskole, hvorefter eventyret kan begynde.

Under sæsonen

Alle vores skiskolepartnere er nøje udvalgt og vi har et tæt forhold til dem alle. Det betyder også, at såfremt der skulle opstå en problemstilling under sæsonen, vil du til enhver tid kunne henvende dig hos os. Vi er her for at give dig en oplevelse for livet og vil gøre alt for at hjælpe dig, såfremt der skulle blive behov herfor.

Events og fællesskab

Stort sæson kick off event i Danmark

I september finder Snowminds Kick-off event typisk sted. Det er en fantastisk dag, hvor vi laver en masse team building, fortæller om ski- og snowboardlæreruddannelsen og sæsonen, og generelt får mulighed for at få svar på alle dine spørgsmål. Vi fortæller også om skiudstyr og du får mulighed for at købe lækkert udstyr til super priser. Et af højdepunkterne er at møde de andre Snowminders som du skal på sæson med, da der altid vil være minimum én anden Snowmindsinstruktør på din destination, så du har andre at dele oplevelsen med.

Team events i løbet af sæsonen

Efter kurset kommer vi hos Snowminds hurtigt til at savne jer og I kommer, forhåbentligt, også til at savne os og hinanden. Derfor afholder vi et stort Snowminds Team Event i løbet af sæsonen. Her samler vi hele Snowminds teamet et hemmeligt sted i Østrig for at få en oplevelse udover det sædvanlige og se alle igen. Vi har fx været i Kitzbühel i januar for at se World Cup skiløb på det legendariske Hahnenkamm Rennen og opleve den ikoniske by.

Snowminds Reunion Party i Danmark efter sæsonen

Vores Snowminds Reunion Party ligger typisk i maj/juni måned, hvor de sidste er kommet hjem, og inden mange tager med os videre ud i verden til bl.a. Afrika, Argentina eller Australien.

Snowminds Reunion Party’et er frivilligt og koster et mindre beløb, men er en super mulighed for at gense gamle venner og snakke røverhistorier fra en skøn sæson.

Optagelse i Snowminds Social

Siden 2012 har vi hos Snowminds uddannet hundredevis af dygtige, danske instruktører. Alle er en del af netværket “Snowminds Social”, som vi har stiftet for at kunne tilbyde alle vores instruktører flere unikke oplevelser, netværk og fordele med Snowminds. Vi arrangerer årlige team aktiviteter, events, reunionfester m.m., hvor vores instruktører netværker på tværs af årgange. På den måde kan man få sparring og hjælp til alt fra spørgsmål til sæsonen, studievalg, karriere, udstyrsvalg og meget andet fra mere rutinerede instruktører. Snowminds Social er din adgang til Danmarks største netværk af unge ski- og snowboard entusiaster.

Tryghed, fællesskab og oplevelser for livet

Fra dit første møde med os til samtalen i Danmark vil du blive fulgt, støttet og vejledt af vores erfarne team, som allesammen har været tidligere instruktører hos os. På den måde vil du til enhver tid kunne få hjælp og sparring, hvad enten du har brug for råd til at pakke inden afrejse, et godt råd til hvordan du kan udvikle dit skiløb under vores kursus, sparring til tyske ord på uddannelsen eller en trøstende skulder under sæsonen. Kort sagt; uanset hvad du har brug for, så er vi der for dig HELE VEJEN!

Inden afrejse vil du blive inviteret til vores Facebookgruppe, hvor du kan sætte ansigt på alle de andre ski- og snowboardlærere du skal tilbringe vinteren sammen med. Vi udarbejder dansk forberedelse til uddannelsen, så du kan komme velforberedt og samtidig har du mulighed for at bestille et tyskkursus, så dit tyske kan sidde lige i skabet.

Under uddannelsen er vi der til at hjælpe med alt fra læringsmateriale, sproget, øvelserne og ikke mindst at besvare alle de spørgsmål du måtte have om ski- og snowboard teknik, samt dine eksamener. Det betyder også, at du ikke altid er afhængig af at få ting besvaret hos din instruktør eller i gruppen. Du kan altid fange et medlem af Snowminds teamet.

Vi gør samtidig ekstremt meget ud af at sammensætte teams der kan fungere og som består af skønne, glade og motiverede ski- og snowboard entusiaster. Dermed vil du unægteligt komme til at knytte tætte bånd med fx dine værelseskammerater, skiløbere i din gruppe på pisten og naturligvis dine kollegaer på destinationer. Alt sammen noget som vores tidligere skilærere ofte nævner som unikt ved oplevelsen. Dette fællesskab er ikke bare vigtigt fra et socialt synspunkt, men guld værd under uddannelsen og til eksamenerne, hvor støtte fra dine venner kan være lige dét ekstra der bærer dig godt igennem og giver dig et skilærerbevis i hånden.

Hos os er du ikke et nummer, men et menneske, en ski- og snowboardlærer, og vores eneste mål og forhåbning er, at give dig en unik oplevelse som ski- og snowboardinstruktør, som du kan se tilbage på med glæde og savn resten af livet. Det er store ord, men de kommer fra hjertet; og det er dét Snowminds handler om.

Transport

Transport med bus til Østrig

Snowminds står for din transport til Østrig inden uddannelsen påbegyndes. Vi stopper flere steder i Danmark og samler nye instruktører op inden vi sætter kursen mod sneen. Du må medbringe 2 tasker og have 45 kg bagage med dig. Med andre ord, alt hvad du behøver kan du sagtens have med.

Når sæsonen slutter skal du selv stå for transport hjem, da der er enormt stor forskel på hvornår vores ski- og snowboardinstruktører tager hjem og hvorfra. Dette er således for egen regning, men vi bistår gerne med at arrangere og give tips til de bedste løsninger.

Transport til din skiskole efter kurset

Når din uddannelse er færdig og afslutningsfesten er veloverstået vil vi arrangere din og dine nye kollegaers transport fra uddannelsen til din skiskole, hvor du vil blive indkvarteret og møde din nye chef.

Indkvartering

5 uger på hotel med 1/2-pension

“We take care of our own” og under et intensivt kursus skal man have god mad og bo godt! På alle vores hoteller vil der være WiFi og du vil blive indkvarteret i 2-6 personers værelser eller lejligheder, hvor du vil bo med de andre Snowminders. Vores hoteller ligger med nem adgang til skibus eller pisten.

Vi sætter en dyd i at sikre kvalitet i hele oplevelsen, hvilket også er årsagen til at vi samarbejder med hoteller der laver god, mættende og nærende morgenmad og aftensmad. Morgenmaden består typisk af en nærende buffet og aftensmaden af enten 3 retter eller buffet med suppe, salat, hovedret og dessert.

HVAD HVIS JEG IKKE BESTÅR EKSAMEN

En anden chance

Hvis du skulle være uheldig at ikke at bestå din eksamen eller dele af den, behøver du ikke bekymre dig. Vi har sørget for at du får muligheden for at prøve igen, hvis du har taget din Anwärter-eksamen i Salzburgerland (Altenmarkt, Kaprun eller Obertauern) i november eller december. Du muligheden for at deltage i et 3-dages Wiederholungscamp fra den 18. til den 20. december 2023. Den tredje dag vil være “Prüfungs”-dagen (eksamensdagen).

Campen koster 275 euro og inkluderer kun træning. Du vil selv være ansvarlig for at arrangere transport, liftkort, hotelophold og andre udgifter. Denne unikke mulighed giver dig chancen for at tage din eksamen igen kort efter en tidligere ikke bestået og dermed sikrer, at du har muligheden for at komme i gang med at arbejde så hurtigt som muligt.

Andet vigtigt info

5 ugers dualkursus

Vores 5-ugers dualkursus er den perfekte måde at kick-starte dit sne eventyr og drømmen om en sæson som ski- og snowboardlærer.

Igennem 5 forrygende og intense uger får du udviklet dit ski- og snowboardniveau til uanede højder, lærer en masse om skiteknik, skiudstyr, sikkerhed i bjergene på vores populære introduktion til offpiste og herudover deltager i en masse sjove teamaktiviteter, som alt sammen er med til at skabe den unikke Snowminds kultur vores team og skilærere er kendte for.

Der er undervisning 5 dage om ugen på bjerget, hvor din træner hjælper dig til at begå dig både på pisten, i park, pukkel og powder, så du kan stå på ski- og snowboard og udvikle dig på hele bjerget. Din teknik vil udvikle sig hurtigt og igennem løbende feedback og træning finpudset, så du har et fantastisk udgangspunkt før sæsonen. Alt dette leder op til den store kulmination på kurset – den østrigske level 1 skieksamen, som bliver sidste prøve inden din vintersæson som østrigsk skilærer!

 

Salzburger Super Ski Sæsonliftkort

I samarbejde med din skiskole køber vi som en service til dig et Salzburg Super Ski Sæsonliftkort, så du under din skisæson har adgang til ca. 2750 km. pister fordelt på 21 skiområder i Salzburger Land, samt en række tilstødende skiområder.

Det betyder, at du i løbet af vinteren nemt kan besøge dine venner og kollegaer i andre områder og på den måde udforske mere af Østrig på ski.

OBS! Skal du arbejde udenfor Salzburger Super Ski området, eller i Ski Alpin området, så køber vi i stedet et liftkort til Kaprun. Hvis du er 25 år eller ældre vil der være en merpris for liftkortet, hvilket vil blive kommunikeret inden afrejse. Da vi køber liftkortet i samarbejde med din skiskole vil du ikke få refundering for liftkort i slutningen af sæsonen fra skiskolen, hvilket andre måske ville få, hvis de havde købt liftkortet på egen hånd.

Den internationalt anerkendte østrigske level 1 skilæreruddannelse “Anwärter”

For at sikre os at alle vores instruktører får uddannelse af højeste kvalitet samarbejder vi med Salzburger Berufskilehrer & Snowboardlehrer Verband, et af verdens mest anerkendte skilærerforbund.

De sidste 10 dage af dit kursus vil deres trænere tage dig igennem Anwärteruddannelsen, som er level 1 i deres uddannelsessystem. Her vil du blive trænet til at undervise begyndere og lettere øvede i at stå på ski- og snowboard, og efter endt eksamen således være klar til at starte arbejdet hos din arbejdsgiver.

Uddannelsen vil ikke blot stå flot på CV’et, men også kunne bruges på mange af Snowminds andre destinationer rundt omkring i verden efterfølgende.

Det siger vores instruktører

Simone
5/5
Verdensklasse!! Unik oplevelse i internationale rammer. 5 ugers kursus, hvor man bliver uddannet som skilærer, møder venner for livet og ikke mindst sproget. Hvis du har en drøm om at blive skiinstruktør, kan jeg anbefale at du tager den igennem snowminds! Det er et eventyr du ikke vil fortryde.
Rebekka
5/5
Jeg er så glad for at have haft en sæson med Snowminds! Fantastisk oplevelse i sneen, kvalitetstræning, dejlige mennesker og god hjælp med alt relateret til booking og kursus specifikke spørgsmål. Tak 🙂
Tobias
5/5
Havde en fantastisk oplevelse med Snowminds! Venlige medarbejdere og kompetent service. Jeg kan helt klart anbefale Snowminds til alle, der ønsker at blive skilærer eller snowboardinstruktører.
Simone
Read More
Verdensklasse!! Unik oplevelse i internationale rammer. 5 ugers kursus, hvor man bliver uddannet som skilærer, møder venner for livet og ikke mindst sproget. Hvis du har en drøm om at blive skiinstruktør, kan jeg anbefale at du tager den igennem snowminds! Det er et eventyr du ikke vil fortryde.
Rebekka
Read More
Jeg er så glad for at have haft en sæson med Snowminds! Fantastisk oplevelse i sneen, kvalitetstræning, dejlige mennesker og god hjælp med alt relateret til booking og kursus specifikke spørgsmål. Tak 🙂
Tobias
Read More
Havde en fantastisk oplevelse med Snowminds! Venlige medarbejdere og kompetent service. Jeg kan helt klart anbefale Snowminds til alle, der ønsker at blive skilærer eller snowboardinstruktører.
Previous
Next

Pris

Course Icon 5 ugers ski- og snowboard

Course Icon fra 51.995 DKK

Course Icon

Course Icon Start november til midt april

Course Icon 1.500 DKK (1. depositum)

Reserver

Spørgsmål? Ring på 28 99 35 99

Gratis online infomøde

Hør vores eksperter fortælle alt om livet som skiinstruktør

Tilmeld