10 ting der er værd at vide om en sæson i sneen

Snowminds January 31, 2022

10 ting der er værd at vide om en sæson i sneen

Du går sikkert og overvejer, hvordan det er at flytte til et andet land, og hvordan du skal opfører dig, når du pludselig går rundt i en uniform, og derfor er skiskolens ansigt udadtil . For at gøre dig lidt mere forberedt på hvad der venter dig i sneen har vi lavet en liste med 10 ting der er gode at vide og som kan give dig den ultimative sæson.

 

 

 1. Vær altid venlig overfor andre. Når du bliver ansat på en skiskole, og får din uniform bliver du pludselig skiskolens ansigt overfor omverdenen. Derfor er det vigtigt, særligt når du har din uniform på, altid at være venlig, høflig og udadvendt overfor både de lokale og turisterne. Det vil gøre dit eget liv lettere, mens du er afsted, men vil også glæde din chef at se skiskolen blive godt repræsenteret.
 2. Dit udstyr bliver dit kæreste eje –  brug derfor tid på at finde det rigtige. Du kommer til at bruge dit udstyr hver dag. Derfor er det virkelig vigtigt, at du investerer tid og kræfter i, at finde det grej der passer helt perfekt til dig. Det er vigtigt både, at have nogle støvler der sidder godt men mindst lige så vigtigt at have nogle gode goggles, så du kan se i al slags vejr. Vil du vide mere om valg af det rigtige udstyr, kan du læse mere her.
 3. Vær åben og deltag i fællesskabet. Du vil komme til at bo med mange forskellige mennesker, der har forskellige nationaliteter og forskellige måder at bo og leve på. Vær derfor altid åben overfor de andre instruktører. Der skal være plads til alle i instruktør-husene, og det bliver bare en meget bedre oplevelse, hvis alle er åbne overfor hinanden. Dine kollegaer på skiskolen bliver din bonusfamilie i den periode hvor du er afsted. Sørg derfor at deltage i fællesskabet, om det er fællesspisning, aprés-ski, instruktør træning eller noget helt fjerde. Det vil gøre din oplevelse helt særlig og du vil få venskaber for livet!
 4. Giv alt hvad du har! Det gælder både mens du er i gang med at uddanne dig som instruktør og når du kommer ud på skiskolen. Gå altid ind til hver undervisningsgang og giv alt hvad du har og kan. Hvis du går ind med den indstilling, at du altid giver 100% vil du også hurtigere rykke dit ski niveau.
 5. Kast dig ud i ting du er usikker på. Det her råd er mest møntet på det sproglige. Du vil mest snakke engelsk og tysk mens du er afsted. Og det bedste råd til det er, at kaste dig ud i det. Lad være med at bekymre dig om, om du udtaler ordene helt korrekt eller om sætningen er grammatisk korrekt. Forholdet til din skiskole chef bliver bare meget bedre, hvis bare du prøver. Desuden vil du også opleve, at hvis du bare snakker en masse, så vil du blive enormt god til at snakke engelsk og tysk.
 6. Træn op inden din skisæson. Brug noget tid inden du tager afsted på at komme i god form. Ved at møde op i god form, vil de lange dage på ski under uddannelsen virke som en leg, og du vil have mere overskud til hele tiden at udvikle og tage dit niveau til nye højder. Udover at træningen kan give dig mere overskud, kan træningen også forebygge skader. Vi har allerede lavet et træningsprogram til dig, som du kan finde her.
 7. Lønnen er ikke super høj, så hav lidt penge med hjemmefra. For at have lidt (ekstra) penge til fornøjelser, som f.eks. at besøge Snowminds venner i andre områder, paragliding eller heliskiing. Er det en fordel at have en opsparing med hjemmefra fordi instruktør lønnen ikke er særligt høj, den er dog høj nok til at de fleste kan få det til at løbe rundt.
 8. Tag din yndlings snacks med. Det er ikke alle steder du kan være sikker på, at kunne få din yndlingssnack. Om det er remoulade eller Knorr Bearnaise, så tag enten et lille lager med, eller få familie og venner til at tage med til dig, når de kommer og besøger. Du vil blive overrasket over, hvor meget du kan savne en snack!
 9. Brug tid på at lære området godt at kende. Din undervisning vil blive meget bedre, når du også kan fortælle lidt om lokalområdet eller pege nogle særlige kendetegn ud. Læs lidt op på området hjemmefra så du ved hvad du går ind til og hvad det er kendt for, mange gæster vil spørge ind til restauranter, seværdigheder eller andet, så det er mega fedt at have lidt styr på det hele i forvejen.
 10. Husk at nyd det.
  Sæsonen flyver afsted og før du ved af det, er du på vej hjem til grå Danmark og føler at du slet ikke er færdig med at arbejde som skiinstruktør, så nyd det og sug alle oplevelserne til dig!

 

Snowminds Tryghedsgaranti

Er du endnu ikke meldt på et af vores kursuser? Så skynd dig ind og se vores mange muligheder her og her. 

 

Gratis online infomøde

Hør vores eksperter fortælle alt om livet som skiinstruktør

Tilmeld