5 destinationer der bør opleves på ski

Jesper Søkbæk, Skier September 25, 2020

Fem gode ski destinationer

Rundt i verden findes der masser af skidestinationer, som mange af os danskere aldrig har besøgt eller hørt om før. Her nævner vi 5 ud af omkring yderligere 40 destinationer i verden, hvor man kan stå på ski.

Nogle af destinationerne er meget små og ikke værd at nævne, men der findes små gemte perler, du ikke må gå glip af!

 

ARGENTINA

Argentina er ikke en destination mange danskere forbinder med skiferie. Udover deres lækre kød og gode vinmarker, så lander der store mængder sne, i nogle områder af Argentina. Det kan være lidt dyrt at komme til Argentina, men til gengæld er det billigt at leve der.

Argentina har 2 gode destinationer, Las Lenas og Cerro Castor. Her er der gode muligheder for at afprøve catskiing, noget du ofte ikke finder i Europa.
Sæsonen i Argentina starter midt juni og går til omkring oktober.

Ski i Argentina

 

AUSTRALIEN

Australien kender vi danskere for deres operahus, kænguruer, lækre hvide sandstrande og store marker. Fra juni til oktober har Australien et par gode skisportssteder, der ikke ligger langt fra Sydney og Melbourne.

De australske resorts er Thredbo, Perisher og Hotham. Alle 3 områder har omkring 50 pister, snowparker og gode spisesteder. Skulle man være ude for, at der er dårligt vejr, så er det bare at hoppe i bilen og tage i zoologisk have, eller noget andet spændende.

Ski i Australien

 

CANADA

Powder paradiset Canada, destinationen, hvor alle offpist-elskere rejser til. Rocky Mountains råder over masser af skisportssteder. I løbet af en sæson, falder der op mod 13 meter sne. Du skal derfor være meget uheldig, hvis du ikke kommer til at opleve den fantastiske puddersne.

De mest kendte steder blandt danskerne er vel nok Whistler og Big White.

Canada er et meget venligt folkefærd, hvor der er plads til alle.

Ski i Canada

 

JAPAN

Japan, det land i verden, hvor skidestinationerne, i løbet af sæsonen får allermest sne! Faktisk lander der op mod 18 meter sne!

Destinationerne i Japan er ikke så store som i fx Østrig eller Frankrig. Men deres offpist muligheder er store. Vil man til Japan, så anbefaler jeg, at man er en ret habil skiløber, inden man tager afsted.

Top destinationerne i Japan er Niseko og Hakuba, som begge råder over flere mindre områder. Skal man i offpisten, så book en guide.

Ski i Japan

 

ØSTRIG

Steder som allerflest danskere tager til hver vinter for at stå på ski og snowboard. Apresski er noget, der betyder meget for os danskere, og Apres i Østrig er fænomenal!

Destinationer som Wagrain, Bad Gastein, Saalbach, St. Anton, Ischgl og Sölden, er hvert år meget velbesøgt blandt danskerne. Alle de nævnte områder har en størrelse, hvor man ikke kommer til at kede sig i løbet af en uge. Derudover er der gode spa- og spisemuligheder i alle områderne.

Ski i Østrig

 

Vil du læse mere omkring destinationer og skigrej, så kan du hoppe ind på Skier.dk og læse meget mere.

//Jesper Søkbæk, Skier

Gratis online infomøde

Hør vores eksperter fortælle alt om livet som skiinstruktør

Tilmeld