Mathildes vinter som skiinstruktør i Japan: Uforudset skidestination blev til et kulturelt match

Rusutsu, Japan, Mathilde
Mathilde Hansen March 14, 2024

Mathilde blev skiinstruktør gennem Snowminds og opdagede til sin store overraskelse Japan som skidestination – berømt for dyb sne, men også for en kultur med ro og orden, og netop det matchede Mathildes perfektionistiske natur. Læs mere om Mathildes Japanske rejse, fra hendes skiinstruktørkursus til de venskaber, hun skabte med mennesker fra hele verden, og hvordan hendes hverdag som skiinstruktør i Japan ser ud.

Begyndelsen på mit Japanske skiinstruktør eventyr

Jeg blev draget af de muligheder, Snowminds giver for at have en hverdag som skiinstruktør i Japan, et sted jeg aldrig havde forestillet mig som en skidestination. Det var en kæmpe overraskelse for mig at opdage, at Japan er et sne-rigt land. Nogle sæsoner kan der falde over 18 meter sne, hvilket er helt vildt. Jeg blev dybt fascineret af det, de kalder “powder snow,” som er kendt for sin lette, fluffy karakter. Udover sneen blev jeg meget inspireret af den japanske kultur, der er kendt for ro og orden i alle aspekter – noget der passer perfekt til min egen organiserede og perfektionistiske natur.

Til venstre- vulkanen Mount Yōtei. Til højre- Mig på en “hård” arbejdes dag som skiinstruktør i Japan

Til venstre – vulkanen Mount Yōtei. Til højre – Min hverdag som skiinstruktør i Japan

Min interesse for at udforske den japanske kultur voksede dag for dag. Lige fra deres kulinariske traditioner til deres religiøse skikke og samfund. Derfor sendte jeg en ansøgning til Snowminds. Jeg forklarede, hvorfor de skulle vælge mig som skiinstruktør i Japan. Det varede ikke længe, før Snowminds accepterede min ansøgning. Det var en enorm anerkendelse, og jeg var glad for nu at have chancen for at forfølge min passion. De hjalp mig med at komme i kontakt med en skiskole i Japan, hvor jeg startede mit skiinstruktørkursus. Her lærte jeg ikke blot at undervise andre i skiløb, men også at forbedre mine egne evner på skiene. Dette var en fantastisk mulighed for at vokse professionelt. Mit eventyr i Japan var nu i fuld gang, en oplevelse der skulle vise sig at være starten på både personlig udvikling og mange nye venskaber.

Nyuddanede skiinstruktører

Her fejrer vi at vores skiinstruktørkursus i Japan er bestået

Fællesskab af og på pisterne som skiinstruktør i Japan

Efter kurset kom jeg ud på min tildelte skiskole, hvor jeg havde fornøjelsen af at bo lige ved siden af pisterne. Denne nærhed til arbejdet gjorde hverdagen både nem og behagelig. Jeg boede sammen med de andre instruktører i et kollegie-agtigt miljø. Vi delte værelser med 2-3 personer og havde fælles faciliteter som køkken, bad og opholdsrum. At bo så tæt sammen med sine kollegaer styrkede vores bånd. Jeg har knyttet venskaber for livet her på skiskolen, og har haft utallige mindeværdige øjeblikke. Selvom vi havde mange forskellige aldre og baggrunde på skiskolen, fandt vi et fantastisk fællesskab. Vi kom fra forskellige kulturer, traditioner og lande, men fandt sammenhold i vores fælles passion for skiløb. Det var berigende med  personlig udvikling og kulturel udveksling,  en uforglemmelig oplevelse.

Her er jeg ude og nyde en fridag med mine skiinstruktør venner

Her er jeg ude og nyde en fridag med mine skiinstruktør venner

Jeg fik venner, som er op til 10 år ældre end mig, og kom fra forskellige dele af verden, såsom Australien, Canada og Norge. Vi udgjorde en stor gruppe, hvor alle var ligestillede, både som bofæller og instruktører. I fritiden nød vi ofte tiden sammen, enten på den lokale bar med et par øl eller ved at tilbringe hele dagen på ski. Der var altid plads til enhver, og alle havde det sjovt sammen. Jeg er så glad for alle de venskaber, jeg har dannet, og holder stadig kontakt med mange af dem.

Hverdag som skiinstruktør i Japan

Hverdag som skiinstruktør i Japan var meget spændende og lærerig. Min morgenrutine begyndte omkring kl. 08:20, hvor jeg deltog i morgenmødet på skiskolen, som var placeret lige under min bolig. Efter mødet forberedte jeg mig til dagens undervisning. Klædt i skitøj og med skistøvler samt ski var jeg hurtigt klar til dagen.

Her holder vi en lille pause under ski lektionen

Her holder vi en lille pause fra ski, og besøger hesten på skiresortet

I mit arbejde som skiinstruktør mødte jeg en bred vifte af elever. Det varierede, hvor længe og hvor mange personer jeg underviste hver dag. Nogle dage var det kun halve dage med én enkelt elev, mens jeg på andre dage underviste hele familier over flere dage. Jeg stod over for forskellige udfordringer, idet jeg underviste både børn og voksne. Nogle havde til mål at lære de basale skifærdigheder, mens andre drømte om at erobre de stejleste sorte pister. Dette krævede evnen til at tilpasse mig til forskellige præferencer og personligheder.

Mathilde og hendes elever

Her havde jeg en gruppe på 5 søde elever

På arbejdet kunne jeg have alt fra en femårig dreng, der kæmpede for at holde balancen på skiene, men stadig ønskede at stå på de sorte pister, til en 76-årig, der følte sig usikker på selv den mildeste grønne pist. Hver elev præsenterede sine egne udfordringer, hvilket krævede tålmodighed og evnen til at anerkende og tilpasse mig hver enkelt elevs unikke evner og niveauer. Det var en god personlig og professionel udvikling, der har givet mig nogle unikke erhvervserfaringer.

Jeg er meget taknemmelig for min sæson i Japan som skiinstruktør

Jeg er meget taknemmelig for min sæson i Japan som skiinstruktør

Tag afsted som skiinstruktør til Japan, du fortryder det ikke

Min tid som skiinstruktør i Japan har været utrolig værdifuld. Jeg lærte meget om mig selv og om at omgås forskellige kulturer. At se gæsternes glæde var utroligt givende. Jeg er taknemmelig for hver eneste oplevelse, de minder og erfaringer, jeg har samlet på denne rejse. Det at udforske det ukendte er essentielt for virkelig at lære og vokse.

Find Mathilde på Instagram og TikTok for inspirerende oplevelser fra Japan.

@mathildejuulhansen

Drømmer du om at have en hverdag som skiinstruktør i Japan? Udforsk vores ski- og snowboardinstruktørkurser i Japan, så du kan få en oplevelse for livet, ligesom Mathilde. Det er vigtigt at søge i god tid, da der er et rift om pladserne på vores kurser, og et begrænset antal arbejdsvisum til Japan. Snowminds vejleder selvfølgelige hele vejen med visumprocessen.

Der er begrænsede visa til Canada! 🇨🇦

Start din oplevelse i dag!

Læs mere