Hvordan bliver man skiinstruktør?

Snowminds December 12, 2023

Alt, hvad du skal vide for at blive skilærer!

Hvem kan blive skilærer?

Den vigtigste egenskab, en skilærer har brug for, er motivation til at stå på ski og undervise andre. Og da du læser dette lige nu, er du sandsynligvis allerede motiveret!

Det næste spørgsmål er oftest: “Hvor meget erfaring kræves der faktisk for at blive skilærer?”. Vi mener, at alle kan blive skiinstruktører! Hvis du kan stå sikkert på ski og har cirka 3-4 ugers skierfaring, er du helt sikkert klar til at tage afsted. Der er forskellige kurser, der passer til forskellige niveauer. Hvis du har mindre erfaring, kan du vælge et længere kursus, der vil forbedre dit skiløb meget. Og hvis du virkelig er i tvivl, kan du altid deltage på en af vores skicamps – f.eks. vores Skiudviklings camp, som hjælper dig med at forberede dig til vores instruktørkurser.

Afhængigt af hvor du vil være skilærer henne, kan sprog også være en vigtig faktor. Nogle skiskoler i den fransktalende del af Schweiz eller Canada kræver, at du kan tale fransk (på et nogenlunde samtaleniveau). De fleste skiskoler i Østrig kræver, at du kan noget tysk. Læs fx om Miriams erfaring med at lære tysk fra bunden i Østrig!

Uanset hvor du tager hen – jo flere sprog du kan, desto bedre! Men heldigvis kan du altid lære et sprog, hvilket kan være en gave resten af livet! Vi tilbyder tyske, franske, spanske og kinesiske sprogkurser, der forbereder dig på de lokale skitermer. Og selvfølgelig vil du forbedre dig hurtigt i løbet af din sæson. Så – hvis motivationen er der, kan alle blive skilærer!

Hvorfor blive skiinstruktør?

Hvad er fordelene ved at være skiinstruktør? Udover at få muligheden for at opleve en sæson i bjergene, undervise, stå på ski hele dagen og skabe livslange venskaber? Der er også mange andre fordele, der måske ikke er så åbenlyse.

Du vil få flere måneders arbejdserfaring i en undervisningsrolle og være ansvarlig for grupper af elever. Især at arbejde i udlandet og måske endda lære et andet sprog er ret imponerende, hvilket også ser godt ud på dit CV. Det vil vise fremtidige arbejdsgivere, at du er i stand til at tage ansvar og befinde dig i en ledende position. Hvis du bliver skilærer i løbet af dit sabbatår, kan det endda hjælpe dig med at komme ind på den uddannelse, du drømmer om.

Du vil også lære meget om ansvar og vokse meget i løbet af din sæson. Desuden vil du skabe venskaber med mennesker fra hele verden, som du kan tage på mange skiture med resten af dit liv, samt have venner at besøge over hele verden! Derudover tilbringer du en betydelig mængde tid i et andet land. Du lærer de lokale mennesker, mad og traditioner at kende, som du ikke blot vil opdage på en kort ferie. Der er SÅ meget at få ud af en skisæson! ski schule obergurgl

Hvad er dine personlige mål?

Der er mange muligheder for at få din instruktørcertificering og blive skilærer! En af de første ting, vi spørger dig om er, hvad dine personlige mål er for sæsonen, så du har de bedste muligheder for at vælge den rigtige oplevelse for dig. Herunder er der nogle ting du kan overveje, når du vælger din drømmedestination og kursus.

Hvor vil du gerne arbejde som skilærer?

Der er mange forskellige lande at vælge imellem, når du tager en sæson som skiinstruktør. Oplevelserne mellem Japan, Canada, Spanien, Østrig, Schweiz, Norge eller et hvilket som helst andet land vil have nogle forskelle imellem dem. Men de har alle en ting til fælles: Du vil få nogle fantastiske oplevelser, uanset hvor du tager hen! Så længe der er bjerge, vil du have en fantastisk sæson.

Hvad der passer dig bedst, afhænger af, hvad du leder efter. Vil du stå på ski, hvor du plejede at stå som barn? Dykke ned i flere metervis af puddersne? Opleve en ny kultur? Eller vil du hellere spise tapas på toppen af bjerget i sydens sol? Hver destination har sine egne særlige kvaliteter. Hvis du er usikker, kan du tage vores Destinationstest for at finde ud af, hvilken destination der passer bedst til dig og dine drømme. Du er også altid velkommen til at ringe til os, så vi kan guide dig i den rigtige retning 📞

Vil du være skilærer i dit sabbatår eller i længere tid?

Du kan også overveje, hvad dit endelige mål er med at blive skilærer. Planlægger du at gøre dette bare i dit sabbatår eller som en karrierepause? Eller overvejer du at skifte karriere og være skilærer på længere sigt? Selvfølgelig kan dette ændre sig i løbet af din sæson – tro os, de fleste drømmer kun om én sæson, men ender med at tage et par mere – ligesom Julie, der endte med at udforske hele verden som skilærer!

Hvis du planlægger at arbejde som skilærer på lang sigt, kan det give mening for dig at vælge et kursus med både level 1 og 2, så du også kan forbedre dit skiløb gennem flere certificeringer.

Hvilket skilærerkursus skal du vælge?

For at gøre det lidt nemmere at vælge, har vi lavet en oversigt her, der hjælper dig med at beslutte 👇

Østrig:

→ Få din østrigske certificering

Kursusstart i november:

5-ugers kursus i Østrig

4-ugers kursus i Sölden eller Obergurgl

Kursusstart i november, december, januar, marts:

3-ugers skilærerkursus

2-ugers skilærerkursus

Sommerkursus:

10-dages sommerkursus

Ikke helt sikker?

→ Tjek vores camps ud!

Canada:

→ Få din canadiske certificering!

Afgang i november, december eller januar:

3-ugers level 1 kursus i Canada

12-ugers level 1+2 kurser med afgang i januar:

12 uger i Sun Peaks

12 uger i Mont-Sainte-Anne

Level 2 kursus i løbet af sæsonen:

Level 2 kursus i Canada

Vil du udfordre dig selv?

10-ugers freeride skikursus i Revelstoke

Japan:

→ Få din certificering i Østrig eller Japan!

Afgang i november:

3-ugers level 1 kursus i Japan

Tilføj level 2:

2-ugers level 2 kursus i Japan

Spanien:

→ Tag din spanske certificering!

Kursusstart i november:

Level 1 kursus i Sierra Nevada

Schweiz:

→ Få din uddannelse i Schweiz!

Kursusstart i november:

3-ugers level 1 kursus med Les Elfes

3-ugers level 1 med ESS i Verbier

→ Hel sæson level 1+2 kursus i Nendaz, Verbier, Saas-Fee eller Zermatt

10-ugers level 1 & 2 kursus i Nendaz

Kursusstart i december:

Hel sæson level 1+2 kursus med Altitude

Kursusstart i februar:

10-ugers level 1 & 2 kursus i Nendaz

 

 

Skal jeg bestå eksaminerne for at blive skiinstruktør, og hvad sker der, hvis jeg ikke gør?

Som med næsten alle uddannelser skal du bestå en eksamen ved afslutningen af ​​skiinstruktørkurset. Så længe du er motiveret, arbejder hårdt og er villig til at tage imod den feedback, du modtager under dit kursus, vil du have en fair chance for at bestå eksamen. Vi, skiskolerne og trænerne forventer, at du tager certificeringen alvorligt, så vi kan give dig den bedste chance for at sikre dig job.

Selvfølgelig kan alle have en dårlig dag. Hvis du af en eller anden grund ikke består, så er vi her for dig! Der er muligheder, selv hvis du ikke bliver certificeret instruktør. Du kan tage eksamen igen og deltage i et reeksamenskursus. I nogle tilfælde kan du endda arbejde som skilærer uden certificering, hvor du starter sammen med en anden instruktør eller hjælper med børnegrupperne. Uanset hvad hjælper vi dig med at opleve en fantastisk sæson i sneen!

Skal jeg arbejde som skiinstruktør?

Selvfølgelig er det målet for alle, der tager et skilærerkursus. Men at finde arbejde som skilærer er ikke let, især ikke i de mest populære skisportssteder eller hvis det er din første sæson. Dog er vi stolte af at sige, at siden 2012 har vi kunnet arrangere job for 100% af vores instruktører lige efter, de har bestået deres eksaminer! Så det korte svar er: Ja, du kommer til at arbejde som skilærer. Glæd dig til at opleve en hel sæson med at undervise kommende skientusiaster i at stå på ski! Ud over jobbet hjælper vi dig også med at finde bolig, transport og selvfølgelig et liftkort. Så du kan glæde dig til din sæson uden at skulle bekymre dig om praktiske ting!

Hvordan er det at være skilærer?

Du kan læse om mange forskellige oplevelser fra tidligere instruktører i vores blogs. For eksempel kan du læse om, hvordan en dag kan se ud i en østrigsk skiskole. Eller du kan læse vores anmeldelser med 4,9/5 stjerner på Trustpilot. Siden 2012 har vi tilbudt over 6.000 Snowminders utrolige oplevelser i sneen! Og snart kan du måske selv fortælle folk om din fantastiske oplevelse!

Så hvad er næste skridt?

Hvis du er klar til at komme i gang, kan du tilmelde dig denne sæson og endda rejse afsted denne vinter! Hvis du har brug for råd om, hvad den rette destination er for dig, kan du tage vores destinationstest eller kontakte os, og vi vil gerne vejlede dig om, hvordan du finder en oplevelse, der passer til dine ønsker. Når du har besluttet dig for din destination, kan du nemt ansøge om en plads her og gøre dig klar til din afrejse. Efter tilmelding til et kursus hjælper vi dig med at arrangere alle de andre praktiske detaljer og sørger for, at du får mulighed for at tilbringe en spændende sæson som skiinstruktør! LET’S GO!

Tag med på 1, 2 eller 3 ugers ski camp i marts! ⛷️

Start din oplevelse i dag!

Læs mere