En sæson i Kaprun – Den første tid på skiskolen #Blog 2

Avatar photo
Susanne Posma December 6, 2019

Velkommen til anden del af “En sæson i Kaprun”! I fire blogs vil jeg fortælle dig om min første sæson i Kaprun. Hvis du har misset første del af serien, kan du klikke her og læse den. Hæng på til part 3 og 4!

 

Kaprun by

Udsigten fra vores soveværelse

 

De første dage og uger på skiskolen krævede lidt tilvænning. Jeg underviste hos Ski & Snowboarding Schermer Kaprun. Også kaldt Schermer. Det var en mindre men hyggelig skiskole. Omkring 25 instruktører i lavsæsonen og ca. 20 ekstra i højsæsonen. Vi var fordelt imellem de forskellige huse, som skiskolen havde i byen. Alle lige fine. Vi tog ofte over til hinanden for at lave mad eller drikke en drink i hinandens huse. 

 

Skiinstruktør uniform Kaprun

Mig og Isabella efter vi havde fået vores uniformer

 

Jeg glædede mig virkelig meget til alt, der skulle ske, men jeg var også meget nervøs. Heldigvis havde Isabella og jeg omkring 1,5 uge til at falde på plads, før vi begyndte at arbejde. Min første undervisning var en 4-timers privat snowboardundervisning for to rumænske børn, som heldigvis også kunne tale en smule engelsk. Det kan ikke tælles på en hånd, hvor mange gange jeg sagde “you’re doing amazing!” i løbet af de 4 timer… Men børnene nød undervisning, og det samme gjorde jeg!

 

Lift i Kaprun

Fra den første undervisning med de rumænske børn

 

Heldigvis gik undervisningen godt for mig. Jeg havde frihed til selv at planlægge mine undervisninger, og det var en helt anden oplevelse for mig end under kurset. Selvom jeg var utroligt nervøs over at skulle undervise i begyndelsen, så gik det godt. De første uger i skiskolen var stille og rolige, og jeg havde masser af tid til at vænne mig til det: Jeg havde nogle privattimer her og der, lette timer at begynde med.

Så kom de travle uger omkring juleferien, og det rigtige arbejde begyndte. Jeg havde en rigtig snowboardgruppe; en hollandsk pige, to engelske drenge, en dansk dreng og en tysk dreng, og jeg skulle underholde dem hele ugen. Det var ikke let at undervise på tre sprog… Jeg var mere træt i hovedet, end jeg var i mine muskler.

 

Skiinstruktør i Kaprun

Med min snowboardgruppe i julen

 

Et par misforståelser og bommerter var derfor uundgåelige den uge. Jeg havde måske overvurderet niveauet en smule, og som resultat tog jeg dem til en svær piste for tidligt, og som du måske kan gætte, tog alting pludselig tre gange så lang tid…Åh så mange gange jeg kom for sent til mødestedet efter undervisningen den uge… Nå ja, du lærer af dine fejl, ikke? 😛

 

Skihus i Kaprun

Udsigten fra mødestedet

 

At jeg ikke kunne fejre jul hjemme for første gang i mit liv, gik mig faktisk overhovedet ikke på. Mine kolleger var blevet som en familie for mig. Og det er ikke nogen straf at fejre jul i et par meters sne for en gangs skyld. På grund af det hårde arbejde og lange dage opdagede vi ikke, at det allerede var blevet jul, og vi havde glemt at handle … Ups. Så juleaften sad vi på sofaen med take-away pizzaer og burgere haha. En typisk instruktørfejl på den første sæson. Tip til alle nye instruktører: Tjek hvornår det lokale supermarked har åbent eller lukket. Du kan ikke stole på Google haha.

 

Arbejde i Kaprun

På vej hjem juleaften med take-away pizzaer og burgere i Kaprun

 

I begyndelsen gik jeg ikke så meget i Kaprun eller på apès ski. Jeg var helt udmattet af alle de nye indtryk fra de første uger og foretrak at være i seng kl 21. Så snart juleferien var ovre, og barerne ikke var så fyldte længere, begyndte fredagsbar at være en ting. Det blev en tilbagevendende begivenhed, og det var ikke uvant at finde alle fra aftenen før på McDonalds dagen efter med fortrydelse over efterveerne fra aftenen inden 😉

 

KAprun fakkellauf

Nytårsaften med fakkeloptog

 

Kaprun, området hvor jeg underviste, er et super alsidigt område, hvor byen ligger i omkring 700 meters højde og toppen af gletsjeren i 3000 meters. Den består af to dele: gletsjeren og Maiskogel. Gletsjeren er faktisk ideel for alle niveauer, der kan køre mere end blå piste, og de kalder Maskogel for “familiebjerget”, hvor du kan tage dine begynderundervisninger med til. Men lad dig ikke narre, du kan også køre offpiste på Maiskogel, så længe du ved, hvor du skal lede. Før jeg tog afsted på kurset, havde jeg arbejdet meget og sparet op i flere måneder; jeg ville have så meget som muligt ud af min sæson uden at skulle tænke for meget over penge. Så i januar kom jeg frem til, at det var tid til at købe et nyt snowboard. Der var faldet så meget nysne, og for mig er der intet bedre end at stå på snowboard i et tykt lag frisk powder.

 

Kaprun snowboard

Leder efter powder med mit nye snowboard på Maiskogel

 

Området med dens glestjer har den fordel, at sæsonen varer længe, og der er super snegaranti. Fra begyndelsen af november til slutningen af april kunne jeg nyde sneen. For eksempel forventede jeg ikke, at jeg ville stå i vintertøj på bjerget i slut april, mens jeg kunne solbade i dalen og grille i haven.

 

Snowminds smile

På vores fridag i Zell am See

 

At arbejde og bo med folk i Kaprun, som deler det samme mindset er super specielt. Alle kommer med den samme interesse: Sne! Du opdager, at i alt hvad du gør, selvom du indimellem arbejder igennem en hel ferie, så ender du stadig i den første lift med dine kolleger på din fridag. Sneen gør dig afhængig!

 

I den næste del kan du læse mere om mine op- og nedture i løbet af sæsonen.

 

Kærligst,

Susanne

Hvis du også gerne vil have en sæson, kan du ansøge igennem dette link.

Tjek også vores anmeldelser på Trustpilot og Facebook for at lære mere om Snowminds fra vores instruktører!

Gratis online infomøde

Hør vores eksperter fortælle alt om livet som skiinstruktør

Tilmeld