Claires drømmesæson i Schweiz

Claire Bruijn August 30, 2021

Mange drømmer om en sæson i Schweiz, og for Claire kom den drøm til at komme til virkelighed på et Snowminds-skiinstruktørkursus. I denne blog kan du læse mere om hendes sæson, træning og de ting som hun aldrig glemmer. God læselyst ❄️

Jeg hedder Claire og er 24 år. Forrige vinter blev jeg skiinstruktør på den fantastiske destination La Tzoumaz i Schweiz med Snowminds. Jeg arbejdede efter uddannelsen i skiskolen Ecole Suisse de Ski La Tzoumaz.

Jeg afsluttede min Bachelor i Hotel Management sidste januar, og selv før jeg startede mit bachelorstudium vidste jeg, at jeg ville blive skiinstruktør efter. Det var dog et bevidst valg fra min side at vente med at blive skiinstruktør efter min bachelor. Grunden til dette var, at jeg var så begejstret for at blive skiinstruktør, at jeg var bange for, at jeg ikke kunne give slip på sæson-livet på ski og tage flere sæsoner, og at jeg ville være mindre tilbøjelig til at ville studere igen.

Da jeg begyndte at lede online efter et firma, der tilbød både uddannelse og job til skiinstruktører efter mit studie, stødte jeg på Snowminds. Hjemmesiden med alle videoer, fotos og historier var det afgørende for mig at booke min sæson gennem Snowminds. Fra marts 2020 vidste jeg allerede, at jeg skulle lave en sæson som skiinstruktør i Østrig, og jeg var så glad og glædede mig til det. Desværre kastede Covid-19 en skruenøgle i værkerne, hvilket gjorde det usikkert, om kurserne og sæsonerne i Østrig kunne fortsætte. Jeg valgte derefter i samråd med Snowminds-teamet at flytte mit kursus og sæson til La Tzoumaz i Schweiz. Dette har virkelig bare været den bedste beslutning, jeg kunne tage! Efter måneders spænding var det ENDELIG tid i december, til at jeg kunne rejse til Schweiz.

Jeg kunne ikke vente med endelig at have den røde skiuniform på!! Jeg havde glædet mig til dette længe, ​​min drøm ville gå i opfyldelse!

 

Til venstre: Dette var udsigten fra vores hytte. Vi vågnede op til denne udsigt hver dag.
Til højre: Dette var dagen efter jeg ankom til La Tzoumaz, Schweiz, og endelig kunne jeg prøve mit nye gear.

Træningen

Da jeg ankom til Schweiz, mødte jeg de syv andre Snowminders i hytten, som jeg ville bo sammen med, træne og arbejde med resten af ​​sæsonen. Det var også deres første sæson som skiinstruktør, og alle var superglade for at starte dette nye eventyr. Gruppen bestod af fire hollandske piger, to danske drenge, en britisk dreng og en svensk dreng. Det var en blandet gruppe, og det var meget rart, så man lærer hinanden rigtig godt at kende.

Weekenden efter jul var det endelig tid, træningssessionerne som forberedelse til BASI (British Association of Snowsport Instructors) Level 1 & 2 eksamener startede. BASI-systemet er et lidt andet system end det velkendte Anwärter i Østrig, men med disse eksamensbeviser ender du på samme niveau.

Vores træner var en schweizisk fyr født i La Tzoumaz, og han kunne derfor vise os de absoslut bedste steder at stå. De første par træninger var meget hårde, især fysisk. Jeg er sporty, men at være på ski i 5 dage i træk fra 9:00 til 17:00 var sværere end jeg troede. Alligevel var det de bedste dage. Jeg lagde mærke til, hvor hurtigt jeg gjorde fremskridt, og hvor meget sjovere skiløbet blev. Hver dag lærte vi nye teknikker, øvelser, tricks og fik ny viden. Selvom jeg allerede havde en masse skioplevelse, lærte jeg nye ting under hver træning, og jeg nød det virkelig! Efter flere uger med træning, skiløb og skyggeundervisning med andre skilærere, var vi klar til den første eksamen!

Den første eksamen varede 5 dage og bestod hovedsageligt af at ’give skitimer’ til gruppen og lidt teknik. Vi skulle forberede en ‘skitime’ for hver på de 5 dage, så eksaminatoren kunne få et godt indtryk af din viden. Den første eksamen var meget gennemførlig, og alle bestod på én gang.

ENDELIG kunne vi tage den røde skiskole på!!

Fordi vores træner havde forberedt os så godt til den første eksamen, kunne vi undervise efter at have bestået Level 1 -eksamen. Dette var et super spændende øjeblik, det er et stort ansvar at undervise en gruppe børn mellem 4 og 7 år. De første dage underviste jeg på børnehavebakken. Som skiinstruktør på børnehavebakken lærer du børnene, hvordan de selv skal tage deres ski på, hvordan de glider på deres ski og laver en ‘pizza-slice’ for at bremse. Nogle børn lærer meget hurtigt og kan klare de letteste skråninger efter et par dage. Det, jeg kunne lide mest, var, hvor hurtigt nogle børn hentede skiløb og forskellen mellem den første og sidste dag i skitimerne. Jo hurtigere børnene lærer det, jo hurtigere kan du tage dem med til begynderbakken.

 

Første gang jeg skulle undervise

Jeg vil aldrig glemme de første børn, jeg underviste. De var to drenge, tvillinger, fra Amerika. De første dage øvede de stadig på børnebakken, men i slutningen af ​​ugen kom de ned ad den blå bakke. Drengene havde aldrig været med en gondol før, så da jeg fortalte dem, at vi skulle på ski den dag på den ‘store bakke’, var de super begejstrede. Det var nogle virkelig sjove og behagelige dage med tvillingerne, og disse minder vil forblive særlige for altid.

Sæson schweiz snowminds skiinstruktør

At have det sjovt med de to drenge, det var bare så sjovt at være deres instruktør!

Mens vi arbejdede som skiinstruktører, trænede vi også til Level 2 eksamen med vores træner. Vi arbejdede meget med vores egen teknik, lærte nye øvelser, som vi kunne bruge under arbejdet, og tips til at give de bedste lektioner. Vi vidste, at niveauet på Level 2 eksamen var meget højere end Level 1. Fordi vi allerede havde taget Level 1 eksamen, vidste vi lidt, hvad vi kunne forvente af Level 2 eksamen. Level 2 eksamen består af 12 dage, heraf 10 dages eksamener. Eksamen ville igen bestå af flere elementer; mine egne korte og lange sving, forbereding og undervisning i nogle bestemte ‘lektioner’ og så pukler.

For at forberede mig bedst muligt til eksamen talte jeg med en række andre skiinstruktører fra skiskolen for at få nogle tips og tricks fra dem. Dette hjalp mig virkelig meget. Alle i skiskolen sympatiserede med os og ville hjælpe, hvor de kunne. I sidste ende var det desværre ikke alle, der bestod Level 2 eksamen i min gruppe. Der var et genoptagelsestid et par uger senere for dem, der ikke havde bestået eksamen i første omgang. I sidste ende fik alle opnået deres Level 2 certifikat 🥳.

Livet som skiinstruktør/snowboardinstruktør

Livet som instruktør er fantastisk, jeg kan ikke beskrive det på anden måde! Det at du kan stå på ski hver dag. At du kan gøre din passion til arbejde, er en utrolig følelse. Jeg var nød til at knibe mig selv nu og da, fordi jeg nogle gange ikke kunne tro, hvad jeg egentlig lavede. Hvis du står på ski/snowboard på pisterne eller går et sted i uniformen på skiskolen, har folk så meget respekt for dig, og du vil bemærke, at du virkelig bliver et godt eksempel. Så du kan ikke bare skubbe dig foran i lift-køen, være uhøflig over for nogen eller stå dårligt på ski/snowboard. Det er et stort ansvar, du bærer med dig, men det giver så meget styrke, energi og motivation at kunne tage skiskoleuniformen på hver dag. Du vil virkelig vokse i løbet af en sæson, både personligt og professionelt.

Sæson schweiz snowminds skiinstruktør

Til venstre: Nogle offpiste ture inden undervisningen startede
Til højre: Udforsk de uendelige muligheder for backcountry

Jeg lærte så mange nye og flinke mennesker at kende i løbet af min sæson, virkelig fantastisk! Sammen med andre skilærere fra skiskolen tog jeg ud på mine fridage, ofte stod vi bare på ski sammen og lavede ture, men nogle gange besøgte vi også en anden landsby eller by. For eksempel lavede jeg en tur med en række andre skiinstruktører i et par dage, og vi tog blandt andet på ski i Zermatt. Dette var virkelig en af de bedste destinationer, da du er omringet af 13 bjerge på 4000 meter høje. Dette gav naturligvis en fantastisk udsigt under skiløb, og fordi bjergene er så høje, skaber det også virkelig lange pister. Det mest populære bjerg, du vil finde i Zermatt, er Matterhorn (dette er bjerget, du ser på Toblerone chokolade-emballagen).

schweiz, snowminds

Matterhorn-bjerget

Desværre er en sæson som skilærer også ved at være slut, og på et tidspunkt bliver du nødt til at sige farvel. I slutningen af ​​sæsonen arrangerede vi en afskedsfest med alle skilærerne og udvekslede kontaktoplysninger, så vi kunne fortsætte med at holde kontakten efter sæsonen.

I slutningen af ​​sæsonen blev jeg hentet af mine forældre for at tage tilbage til Holland. Bilturen var ikke sjov, fordi jeg virkelig IKKE ville tilbage til Holland, fordi jeg vidste, at det ville tage måneder, før jeg kunne være i sneen igen. Manglen på at stå på ski forblev, da jeg vendte hjem til Holland, og jeg planlægger derfor bestemt at have flere sæsoner, for livet som skiinstruktører er meget vanedannende!! Jeg vil anbefale alle, der har en passion for skiløb/snowboarding, og som kan lide at tage på et nyt eventyr, møde nye mennesker og lære andre noget, at tage en sæson som ski- eller snowboardinstruktør. Det bliver en oplevelse, der vil ændre dit liv, på en positiv måde.

Jeg håber, at min historie har givet dig et bedre indblik i, hvordan en sæson som ski-/snowboardlærer ser ud, og at du er lige så motiveret og begejstret, som jeg er til at tage på (en anden) sæson. 🙂

– Claire

Vil du selv opleve en sæson i Schweiz? Så sørg for at tjekke vores brede udvalg af Snowminds -kurser i Schweiz! Husk at tilmelde dig i god tid, for der er begrænsede pladser pr. sæson.

Tjek vores anmeldelser på Trustpilot og Facebook for at lære mere om Snowminds fra vores instruktører!

Der er begrænsede visa til Canada! 🇨🇦

Start din oplevelse i dag!

Læs mere