Skilærerkurset og eksamen i Canada – Clara’s Canadiske eventyr – Del 1

Avatar photo
Clara Kauffmann February 17, 2020

Blog #1: CANADA – Oplevelse under skilærerkurset og eksamen

Hej derude! 

Mit navn er Clara. Jeg har netop bestået min CSIA Level 1 skiinstruktøruddannelse i Canada. CSIA står for Canadian Ski Instructors’ Alliance og er det canadiske skilærerforbund. Jeg befinder mig i puddersneens mekka REVELSTOKE i British Columbia, Canada. Vi er 18 danskere, som er taget over Atlanten til det famøse skiresort, som især er kendt for dybsne, offpiste og heliskiing. Vi er 16 personer på kurset i Revelstoke, som skal uddannes som CSIA Level 1 og Level 2 instruktører. Derudover har vi med os 2 Team Leaders: Martin (far), som kun skal være her under kurset. Han var selv på sæson i Revelstoke sidste år, samt Emma (mor), som havde sæson i Japan sidste år. Hun er sammen med os hele sæsonen og skal arbejde med os på skiskolen. Der opstår hurtigt et nært fællesskab, og heraf en masse sjovt internt – som f.eks. kælenavnene “far” og “mor”. Det kommer af at de som Team Leaders skal sørge for at alle har det godt i vores lille Snowmindsfamilie. 🙂 Udover “far” og “mor”, er vi 4 piger og 12 drenge, som bor i to forskellige huse i Revelstoke.

Under kurset havde Snowminds arrangeret, at vi fik morgenmad oppe på resortet hver dag på en super lækker café, La Baguette, som har alt fra smoothies til bagels. Vi spiste hver aften nede på det lokale hotel The Regents pub nede i byen. Her kunne vi få alt fra cheeseburger til quinoa salat. Alt i alt har vores mad været i top og ikke noget at klage over!
Efter 3 uger kan vi alle kalde os for Level 1 skiinstruktører, og vi er nu klar til at arbejde på bjerget. Men hvordan forløb skilærerkurset egentlig? Nu skal I bare høre..

Canada morning lift

Flotteste udsigt fra The Stellar Chair lige inden solen gik ned.

 

Uge 1: 

Snowmindsholdet blev splittet i to grupper, dvs. 8 på hvert hold. De første par dage havde mit hold Kelly som træner, hvor vi stod “frit skiløb”. Dette gjorde vi for lige at komme ind i skiløbet igen. Det var fedt endelig at stå på ski, men kroppen skulle også lige vænne sig til det. Vi fik tildelt et skema med vores træning op til eksamen – et meget stramt program med en blanding af skiløb og teori. Første uge gik hurtigt med let skitræning og at lære området og byen at kende. Udover træning havde vores to Team Leders arrangeret nogle aktiviteter for os for at ryste os sammen, f.eks. lavede vi filmaften og quiz night – mega underholdende!

 

Uge 2:

Træningen blev lidt mere formel og seriøs i anden uge, hvor vi også fik en ny træner (i mit tilfælde Joel). Her stod vi meget off-piste og lærte teknikker til, hvordan man har vægt på yderskien og holder sin balance. Vores trænere understregede, at det er vigtigt at slappe af og give kroppen lidt pause efter intensiv træning. Derfor valgte vi på vores fridag at tage i fitness og svømmehallen – off day well spent. Ugen sluttede af med nødvendig hovedrengøring i hele huset efter houseparty og pakkerod 🙂

Toruing Canada

En tur i off-pisten og en lille hike for at finde det bedste puddersne!

 

Uge 3:

Sidste uge = Crunch Time! Ny uge dvs. ny træner. Vi startede med Ralph, som har den højeste CSIA Level 4 på skiskolen. Han fokuserede meget på at få vores skiteknik og vores individuelle skiløb i top. Han refererede til “The Four Technical References” inden for CSIA forbundet og identificerede, hvilke vi skulle fokusere mest på for at bestå eksamen. Vores sidste træner var Gail, som gik i dybden med, hvordan man underviser børn, ideer til lege og øvelser, der er sjove og gode til børn. Derudover var vi ude i The Wax Bench, hvor vi blev introduceret til, hvordan man selv vokser sine ski – virkelig en god og nyttig ting at kunne på en skisæson! Vi sluttede ugen af med at se en hockeykamp med det lokale hold “Grizzlies” som vandt – super fed stemning! 

 

Eksamen:

Efter flere ugers træning med fire forskellige trænere, som hver især har givet os input og personlig feedback til vores skiløb, følte vi os klar til den “store” eksamen. Til eksamen blev jeg tilfældigvis eksamineret af en træner, jeg havde haft, og derfor kendte han til mit skiløb (hvilket var et kæmpe plus!). Eksamensforløbet var over 3 dage, hvor det var en blanding af “ski improvement” altså ens eget skiløb samt at undervise sit eget hold. Alle os fra Snowminds kom helskindet igennem eksamen, og fik bevis i hånden.

Snowminds instructors canada

Snowminds holdet med vores CSIA Level 1 beviser. Smiler stort sammen med vores exceptionelt gode trænere!

 

Det fejrede vi med et houseparty og temafest “Trash Party”! Vi havde fået streng besked fra “mor” og “far” om at se så “grimme” ud som muligt. Derfor gik vi ned i Thrift Store og fandt det grimmeste af det grimmeste 😀 Fed afslutning på vores kursus og fejring af, at vi alle er blevet skiinstruktører i Canada! 

PArty in Canada

Fællesbillede til Trash Party, hvor vi fejrede at være nyuddannede skiinstruktører.

 

Tak for at i læste med 🙂

// Clara

 

Får du også lyst til en vintersæson i Canada efter at have læst om Claras eventyr? Bare rolig, hun vender snart tilbage med mere om sin sæson.

Tjek kurset, som Clara var på, og reserver din plads her.

Vi håber, at vi ser dig i sneen næste vinter 🙂

Tjek også vores anmeldelser på Trustpilot og Facebook for at lære mere om Snowminds fra vores instruktører!

Tag med på 1, 2 eller 3 ugers ski camp i marts! ⛷️

Start din oplevelse i dag!

Læs mere