Sådan håndterer vi Coronavirus/Covid-19

Snowminds
Snowminds March 13, 2020

Opdatering 17. marts kl. 9.53

Pga. Covid-19 har vi i øjeblikket meget travlt med at besvare henvendelser på både telefon, mail, chat og sociale medier. Vi prioriterer kontakt med vores rejsende, samt Snowmindsuddannede instruktører, som pt. befinder sig ude i verden, hvilket vi håber på forståelse for.

Såfremt du skal være instruktør til sommer eller vinter forventer vi, at alle kan komme afsted 🙂


Flybilletter

Hvis du kontakter os med henblik på ombooking eller annullering af flybillet bedes du udfylde følgende formular: Link til flyændring eller afbestilling

Hvis du allerede har udfyldt formen, så vil vi vende tilbage til dig hurtigst muligt indenfor de kommende dage. Vi kan ikke ændre hurtigere, da vi er afhængig af svar fra samarbejdende selskab, så du bedes venligst ikke ringe og følge op på svar, da det forsinker processen.


OBS! Hvis du ønsker at rejse hurtigere end vi kan ombooke din hjemrejse, så anbefaler vi, at du selv køber en ny billet efter forhåndsgodkendelse fra dit forsikringsselskab. Herefter kan du bede os annullere din oprindelige billet og ansøge om refundering på dine vegne hos flyselskabet.

 

Bør jeg rejse hjem, hvis jeg er ude i verden?

Vi opfordrer alle til at følge lokale og nationale myndigheders vejledninger, samt Udenrigsministeriets rejsevejledninger. Situationen udvikler sig hurtigt rundt omkring i verden; resorts lukker ned, flere lande lukker deres grænser, og flyselskaber indstiller deres flyvninger.

 

Såfremt du vil sikre dig, at kunne komme hjem indenfor den nærmeste fremtid, så anbefaler vi alle at følge Udenrigsministeriets opfordring til at rejse hjem snarest muligt i god ro og orden. 


Opdatering 15. marts kl. 11:25
Vi tager situation alvorligt og følger dagligt udviklingen og myndighedernes vejledninger. Vi opfordrer alle rejsende, samt Snowmindsuddannede instruktører, til at rette sig 100% efter lokale og nationale myndigheder vejledninger og anbefalinger.

Vi har udvidet vores åbningstider og har i øjeblikket meget travlt med at besvare henvendelser på både telefon, mail, chat og sociale medier. Vi prioriterer kontakt med vores rejsende, samt Snowmindsuddannede instruktører, som pt. befinder sig ude i verden, hvilket vi håber på forståelse for.

Vi har sendt en informationsmail ud til alle instruktører, der er uddannet med Snowminds i Canada og Japan i 19/20, samt deres kontaktpersoner, i nat den 15. marts 2020 med vejledning til, hvorledes man bør forholde sig til Udenrigsministeriets rejsevejledninger. Vi henviser Snowmindsuddannede instruktører fra Canada og Japan til denne mail og bedes kontakte os på, hvis den ikke er modtaget.

I eftermiddag rejser ca. 100 Snowmindsuddannede instruktører i Østrig hjem med busser, som forventes at ankomme til Danmark mandag morgen.

Du kan kontakte os på [email protected] og telefon 28 99 35 99.


Opdateret 14. marts kl. 14.36

Hos Snowminds følger vi nøje udviklingen og retter os i enhver henseende efter aktuelle rejsevejledninger fra Udenrigsministeriet. Herunder vil du kunne finde relevant information, som vi håber kan hjælpe dig på bedste vis. Vi vil opdatere siden løbende.

 

General information

Udenrigsministeriet fraråder alle ikke-nødvendige rejser til hele verden
Fredag d. 13. marts 2020 ændrede det danske Udenrigsministerium sin generelle rejseanbefaling.

Jf. den generelle rejsevejledning fra Udenrigsministeriet frarådes alle unødvendige rejser fra fredag den 13. marts til og med mandag d. 13. april 2020. Herudover opfordres danske rejsende, der befinder sig ude i verden, til at rejse hjem, så snart det er muligt, men i god ro og orden.

Det er op til den enkelte, hvorledes der ageres på Udenrigsministeriets rejsevejledninger, men at vi opfordrer til at følge dem. Du kan på følgende links læse Udenrigsministeriets nyhed om skærpede rejser og Udenrigsministeriets generelle rejsevejledning.


Hvordan forholder Snowminds sig til Corona / Covid-19 virus?

Som ansvarligt rejsebureau følger vi situationen nøje via. Udenrigsministeriet og Sundhedsstyrelsen, og retter os i øvrigt til enhver tid efter Udenrigsministeriets rejsevejledninger. Herunder kan vi finde links til relevante informationer:

Generelt anbefaler sundhedsstyrelsen at du følger disse 5 råd for at beskytte dig selv og andre imod smitte:

  1. Vask dine hænder tit eller brug håndsprit
  2. Host eller nys i dit ærme – ikke dine hænder
  3. Undgå håndtryk, kindkys og kram – begræns den fysiske kontakt
  4. Vær opmærksom på rengøring – både hjemme og på arbejdspladsen
  5. Hvis du er ældre eller kronisk syg – hold afstand og bed andre tage hensyn

Hvis du befinder dig i udlandet anbefaler vi i øvrigt at registrere dig på Udenrigsministeriets Danskerliste.


Hvordan prioriterer I dialogen med jeres kunder?
Vi har pt. meget travlt med at besvare henvendelser på både telefon, mail, chat og sociale medier og på trods af, at vi har indsat ekstra bemanding, vil vi bede om forståelse for, at der er længere svartid på alle kanaler end normalt. Vi prioriterer i øjeblikket at vejlede vores rejsende, som er ude i verden, og Snowmindsuddannede instruktører, som befinder sig i områder, som Udenrigsministeriet kategoriserer som værende i orange og røde zoner. Vi beder om forståelse for, at vi prioriterer at hjælpe dem der netop nu har mest brug for det.

Du kan kontakte os på [email protected] og telefon 28 99 35 99.


Hvordan kan jeg finde information om afbestillings- og rejseforsikringer?
Hvis du har købt en afbestillingsforsikring eller rejseforsikring via Snowminds er disse tegnet hos Europæiske. Du kan finde mere information og kontakte dem her.


Hvad gør jeg, hvis jeg ønsker at afbestille eller ændre en rejse?
Vi følger dagligt og løbende med i udviklingen og forholder os til vejledninger fra Udenrigsministeriet. Så længe det ikke frarådes at rejse til et bestemt rejsemål, så afvikles vores rejser som planlagt. Såfremt der sker ændringer i vejledningerne vil vi agere på dette og kontakte vores deltagere.

Såfremt du er utryg ved at rejse er du altid velkommen til at ændre eller afbestille din rejse. I så fald gælder vores almindelige vilkår og betingelser jf. særligt pkt. 2.5.


Hvad gør jeg, hvis jeg ønsker at ændre eller afbestille min flybillet?
Når vi ændrer en flybillet er vi afhængige af svar fra en samarbejdende virksomhed, som udsteder flybilletterne. De er pga. Corona-situationen overbebyrdede pt. og prøver at udstede nye billetter så hurtigt som muligt. For at gøre det så let som muligt at tilbyde dig en god service vil vi derfor bede dig anvende nedenstående formular, såfremt du ønsker at have ændret din flybillet og ikke allerede er i dialog med os om en ændring. Det vil forhåbentligt gøre det lettere at hjælpe dig hurtigere.

Link til ændring eller afbestilling af flybillet 


Hvad sker der, hvis Udenrigsministeriet fraråder indrejse til mit rejsemål?
Som ansvarligt rejsebureau følger vi situationen nøje via. Udenrigsministeriet og Sundhedsstyrelsen, og retter os i øvrigt til enhver tid efter Udenrigsministeriets rejsevejledninger. Skulle der ske ændringer i disse, så vil vi informere vores rejsende. Herunder kan du se, hvordan Udenrigsministeriet kategoriserer rejser.

Såfremt du skal indrejse til et land, som Udenrigsministeriet fraråder at rejse til, så vil vi som udgangspunkt forsøge at finde et andet rejsemål og hvis dette ikke er muligt, så vil vi refundere det indbetalte beløb. Udenrigsministeriets rejsevejledninger gælder i 14 dage frem mod afrejse og for rejser med mere end 14 dage til afrejse gælder vores almindelige vilkår og betingelser jf. særligt pkt. 2.5 om ændring eller afbestilling.


Canada – Spørgsmål og svar

Hvor finder jeg seneste nyt?
Du finder seneste nyt på Udenrigsministeriets hjemmeside under Canada.

Hvordan skal jeg forholde mig til Udenrigsministeriets informationer?
Jf. den generelle rejsevejledning fra Udenrigsministeriet frarådes alle unødvendige rejser fra fredag den 13. marts til og med mandag d. 13. april 2020. Herudover opfordres danske rejsende, der befinder sig ude i verden, til at rejse hjem, så snart det er muligt, men i god ro og orden.

Af rejsevejledningen for Canada fremgår følgende pr. 14. marts 2020:

Alle danskere, der i øjeblikket rejser i udlandet, og ønsker at komme hjem, opfordres til at gøre det nu. Denne opfordring gælder ikke, for danskere, der er fastboende i udlandet. Har man sin hverdag i udlandet er rådet, at holde sig orienteret i forhold til anbefalinger og henstillinger fra lokale myndigheder.”

Det er op til den enkelte, hvordan man agerer ud fra Udenrigsministeriets rejsevejledninger, men vi opfordrer alle til at følge dem.

Hvad med rejsen til Hawaii?
USA har 12. marts indført indrejseforbud i 30 dage fra alle europæiske lande bortset fra Storbritannien. Der er ikke blevet indført rejseforbud fra Canada, medmindre man har opholdt sig i Europa de seneste 14 dage. Man kan derfor uden yderligere udfordringer indrejse til USA fra Canada.

USA er af Udenrigsministeriet blevet kategoriseret i orange zone. Det betyder, at alle ikke nødvendige rejser frarådes på grund af de lokale myndigheders omfattende tiltag for at forebygge smittespredning, herunder indrejserestriktioner. Forbuddet træder i kraft lørdag den 14. marts kl. 04.59 (dansk tid). Du kan finde flere oplysninger om amerikanske tiltag på ambassadens hjemmeside: https://usa.um.dk/.

Såfremt du skal indrejse til et land, som Udenrigsministeriet fraråder at rejse til, så vil vi som udgangspunkt forsøge at finde et andet rejsemål og hvis dette ikke er muligt, så vil vi refundere det indbetalte beløb. Udenrigsministeriets rejsevejledninger gælder i 14 dage frem mod afrejse, dvs. at refusion kan træde i kraft 14 dage før afrejse. For rejser med mere end 14 dage til afrejse gælder vores almindelige vilkår og betingelser jf. særligt pkt. 2.5 om ændring eller afbestilling.

 

Japan – Spørgsmål og svar

Hvor finder jeg seneste nyt?
Du finder seneste nyt på Udenrigsministeriets hjemmeside under Japan.

Hvordan skal jeg forholde mig til Udenrigsministeriets informationer?
Jf. den generelle rejsevejledning fra Udenrigsministeriet frarådes alle unødvendige rejser fra fredag den 13. marts til og med mandag d. 13. april 2020. Herudover opfordres danske rejsende, der befinder sig ude i verden, til at rejse hjem, så snart det er muligt, men i god ro og orden.

Af rejsevejledningen for Japan fremgår følgende pr. 14. marts 2020:

Alle danskere, der i øjeblikket rejser i udlandet, og ønsker at komme hjem, opfordres til at gøre det nu. Denne opfordring gælder ikke, for danskere, der er fastboende i udlandet. Har man sin hverdag i udlandet er rådet, at holde sig orienteret i forhold til anbefalinger og henstillinger fra lokale myndigheder.”

Det er op til den enkelte, hvordan man agrer ud fra Udenrigsministeriets rejsevejledninger, men vi opfordrer alle til at følge dem. 

Hvad med rejsen til Hawaii?
USA har 12. marts indført indrejseforbud i 30 dage fra alle europæiske lande bortset fra Storbritannien. Der er ikke blevet indført rejseforbud fra Japan, medmindre man har opholdt sig i Europa de seneste 14 dage. Man kan derfor uden yderligere udfordringer indrejse til USA fra Japan.

USA er af Udenrigsministeriet blevet kategoriseret i orange zone. Det betyder, at alle ikke nødvendige rejser frarådes på grund af de lokale myndigheders omfattende tiltag for at forebygge smittespredning, herunder indrejserestriktioner. Forbuddet træder i kraft lørdag den 14. marts kl. 04.59 (dansk tid). Du kan finde flere oplysninger om amerikanske tiltag på ambassadens hjemmeside: https://usa.um.dk/.

Såfremt du skal indrejse til et land, som Udenrigsministeriet fraråder at rejse til, så vil vi som udgangspunkt forsøge at finde et andet rejsemål og hvis dette ikke er muligt, så vil vi refundere det indbetalte beløb. Udenrigsministeriets rejsevejledninger gælder i 14 dage frem mod afrejse, dvs. at refusion kan træde i kraft 14 dage før afrejse. For rejser med mere end 14 dage til afrejse gælder vores almindelige vilkår og betingelser jf. særligt pkt. 2.5 om ændring eller afbestilling.

Hvad gør du, hvis du skal med på Snowminds Japanrundrejse?
Ligesom med Hawaiirejsen vil man, såfremt Udenrigsministeriets rejsevejledning i forhold til Japan er uændret 14 dage inden Japanrundrejsens start, kunne afbestille sin rejse og få en fuld refundering. Med den nuværende situation taget i betragtning forventer vi, at det bliver en realitet. For afbestilling af rejser med mere end 14 dage til afrejse gælder vores almindelige vilkår og betingelser jf. særligt pkt. 2.5 om ændring eller afbestilling.

 

New Zealand – Spørgsmål og svar

Hvor finder jeg seneste nyt?
Det danske Udenrigsministerium laver ikke rejsevejledninger til New Zealand, men du kan læse den engelske her.

Hvordan skal jeg forholde mig til Udenrigsministeriets informationer?
Jf. den generelle rejsevejledning fra Udenrigsministeriet frarådes alle unødvendige rejser fra fredag den 13. marts til og med mandag d. 13. april 2020. Herudover opfordres danske rejsende, der befinder sig ude i verden, til at rejse hjem, så snart det er muligt, men i god ro og orden.

Det er op til den enkelte, hvordan man agerer ud fra Udenrigsministeriets rejsevejledninger, men vi opfordrer alle til at følge dem.


Spanien – Spørgsmål og svar

Hvor finder jeg seneste nyt?
Du finder seneste nyt på Udenrigsministeriets hjemmeside under Spanien.

Hvordan skal jeg forholde mig til Udenrigsministeriets informationer?
Jf. den generelle rejsevejledning fra Udenrigsministeriet frarådes alle unødvendige rejser fra fredag den 13. marts til og med mandag d. 13. april 2020. Herudover opfordres danske rejsende, der befinder sig ude i verden, til at rejse hjem, så snart det er muligt, men i god ro og orden.

Af rejsevejledningen for Spanien fremgår følgende pr. 14. marts 2020:

Alle danskere, der i øjeblikket rejser i udlandet, og ønsker at komme hjem, opfordres til at gøre det nu. Denne opfordring gælder ikke, for danskere, der er fastboende i udlandet. Har man sin hverdag i udlandet er rådet, at holde sig orienteret i forhold til anbefalinger og henstillinger fra lokale myndigheder.”

Det er op til den enkelte, hvordan man agerer ud fra Udenrigsministeriets rejsevejledninger, men vi opfordrer alle til at følge dem.

Østrig – Spørgsmål og svar

Hvor finder jeg seneste nyt?
Du finder seneste nyt på Udenrigsministeriets hjemmeside under Østrig.

Hvordan skal jeg forholde mig til Udenrigsministeriets informationer?
Jf. den generelle rejsevejledning fra Udenrigsministeriet frarådes alle unødvendige rejser fra fredag den 13. marts til og med mandag d. 13. april 2020. Herudover opfordres danske rejsende, der befinder sig ude i verden, til at rejse hjem, så snart det er muligt, men i god ro og orden.

Herudover er regionen Tyrol karakteriseret som rød, hvilket betyder at du frarådes alt rejse til regionen og i øvrigt at forlade den hurtigst muligt. Desuden vil både Salzburgerland og Tyrol lukke alle skiresorts fra søndag 15. marts 2020 og alle hoteller fra mandag 16. marts 2020. Såfremt du har opholdt dig i Tyrol vil du skulle søge 14 dages karantæne ved hjemkomst.

Hvordan skal jeg forholde mig, hvis jeg er befinder mig i Tyrol eller Salzburgerland?
Vi anbefaler at du søger hjemtransport straks, da situationen udvikler sig time for time. Såfremt du ønsker at rejse hjem fra Østrig uanset årsag, så vil det typisk være bedst at flyve fra München, Salzburg eller Wien. På ÖBB kan du finde en togbillet og tage toget til lufthavnen eller hele vejen hjem. Du kan også overveje at booke et tog hele vejen hjem. Alternativt kan du tage en bus, hvor Flixbus kan være et godt bud.

For at hjælpe vores skiinstruktør forsøger vi at organisere specialbusser, som kører hjem mandag 16. marts 2020 fra Salzburgerland og Tyrol. Vi har kommunikeret til alle instruktører om denne mulighed og givet dem mulighed for at bestille transport via os. Såfremt du er Snowminds instruktør eller kontaktperson, og ikke har fået denne information, så bedes du kontakte os straks på [email protected]

 

 

 

 

Tilmeld dig vores gratis Infomøder

Find et fysisk infomøde nær dig, eller se med fra sofaen under et af vores online infomøder

Se infomøder her