En dag som skiinstruktør i Østrig

Avatar photo
Julia Wagner June 9, 2023

En dag som skiinstruktør i Østrig

Overvejer du at tage en sæson i Østrig? Denne blog vil give dig et lille indblik i, hvad du kan forvente, og hvordan en dag på en østrigsk skiskole kan se ud. Læs om Julias hverdag og de oplevelser, hun har haft i sine 5 sæsoner som skiinstruktør på Skischule Bad Hofgastein.

Først og fremmest, uanset hvor du arbejder som skiinstruktør, vil der aldrig være to dage, der er ens. Men det er netop det, der gør sæsonlivet så spændende! En dag som skiinstruktør i Østrig variere fra dag til dag, samt skiskole til skiskole.

Jeg har arbejdet i Skischule Bad Hofgastein i fem sæsoner nu og kan fortælle dig, at der er overraskelser hver dag! Den største del af de fleste skiskoler er normalt “Kinderskischule”, hvor vi (i Bad Hofgastein) normalt har omkring 350 børn i gruppeundervisning, når det er højsæsonen. Men bare rolig, de er ikke alle dit ansvar – du skal kun tage dig af 8-10 af dem 😀

Så hvordan ser en dag ud som skiinstruktør?

7.45 – 9.30

Normalt står jeg op omkring kl. 7.45, så jeg kan have en afslappet morgen sammen med mine roommates. Efter morgenmaden går vi til skiskolen, hvor vi mødes kl. 8.45 til et hurtigt morgenmøde. Da vi bruger en app, hvor vi allerede aftenen før kan se, hvad vores lektioner bliver, er mødet hurtigt overstået, og der er tid til at drikke en kop kaffe eller tage en hurtig morgentur på de nypræparerede pister.

En dag som skiinstruktør i Østrig

9.30 – 12.00

Kl. 9.30 går vi alle til vores mødesteder. Her bliver børnene afleveret af deres forældre inden for den næste halve time. Her starter vi med opvarmningslege. Kl. 10.00 tager jeg min gruppe og starter mine lektioner! Afhængigt af min gruppes niveau bliver jeg i Kinderland eller tager direkte op ad bjerget med gondolen. Det såkaldte “Gasti Land” i Gastein er et af de største øvelsesområder, du kan finde i Østrig. Det gør det super sjovt at arbejde der, da du har så mange forskellige muligheder som parkour, sjove pister, karruseller og endda en sne-fodboldbane! Selv de ældre og mere øvede børn nyder det virkelig der! Du vil opdage, at det sommetider ikke er så nemt at imponere dem!

Jeg kan godt lide at starte mine lektioner med en sjov øvelse. Det kan være et lille skispil eller et hurtig løb gennem den sjove pist for at få humøret op om morgenen. Op på dagen er det en succes, hvis børnene har lært noget uden at indse, at de hele dagen har lært en masse. Det giver mening, ikke? Man må ikke glemme, at børnene stadig er på ferie! Derfor prøver jeg også at gøre alle øvelserne, så sjove og interessante som muligt.

En dag som skiinstruktør i Østrig

12.00 – 13.00

Kl. 12.00 begynder vores frokostpause. Det betyder ikke nødvendigvis, at det er en pause for os instruktører! Selvfølgelig er der forskel på, om du har ældre børn i din gruppe sammenlignet med at have meget små børn. De små har nogle gange brug for hjælp til at tage jakker af, skære deres Schnitzel ud eller gå på toilettet. Men generelt forsøger vi instruktører at hjælpe hinanden så meget som muligt. Det er bestemt en af de bedste ting ved vores skiskole, at selvom det er en af de større skiskoler, hvor vi kan være op til 120 personer i højsæsonen, ser vi stadig hinanden som en stor familie.

13.00 – 15.00

Når vi er færdige med frokosten kl. 13.00, går vi ud til vores næste to timers lektioner, hvor vi fortsætter med øvelser og skiløb i forskelligt terræn. Lige før lektionerne slutter kl. 15.00 kan jeg godt lide at diskutere sammen med børnene, hvad vi har lært i dag, hvad der var sjovt, og hvad vi skal i morgen. Én gang “zicke zacke zicke zacke” til, og børnene er frie til at gå! 😀

En dag som skiinstruktør i Østrig

15.00 – 16.00

Efter en god dag med min gruppe og en lille snak med deres forældre, når de bliver hentet, vil der nok være tid til en sidste tur sammen med vennerne. Selvom vi på et tidspunkt bliver nødt til at forlade bjerget, når lifterne lukker omkring kl. 16.00, så er vores dag ikke slut der.

16.00 – 😀

Afterski er selvfølgelig en del af en skilærers liv! Du vil altid finde nogen, der er klar til at drikke en eller to øl på baren. Udover det kan vi skiinstruktører virkelig godt lide at spise aftensmad sammen, arrangere spilaftener, filmaftener eller endda tage på kælk-ture! Som du kan se, keder du dig virkelig aldrig som skiinstruktør her!

Jeg håber, jeg har kunnet give dig et godt indblik i, hvordan det kunne være, hvis du tager på en sæson i Østrig (og garanteret også i andre lande). Hvem ved – måske vil det snart blive din dag som skiinstruktør i Østrig?

Tjek Snowminds kurser og programmer i Østrig for den kommende sæson!
Anbefaling: Tjek Snwominds anmeldelser på GoogleTrustpilot og Facebook for at lære mere om oplevelsen fra instruktører!

Gratis online infomøde

Hør vores eksperter fortælle alt om livet som skiinstruktør

Tilmeld