En sæson i Afrika – hvordan forbereder du dig?

Avatar photo
Maaike Wijts June 29, 2017

Hvordan forbereder du dig til en sæson i Afrika

Beslutningen om at tage til Afrika var ret spontan. Tanken om at rejse til Afrika og dyrke min passion var ikke den første tanke der strejfede mig – men da jeg så hørte om Snowminds blev jeg virkelig nysgerrig!

Når jeg tænker på Afrika tænker jeg bestemt ikke på skiløb, og idéen om at tager derhen for at stå på ski lød virkeligt mystisk. Da årstiderne er omvendte i Afrika betyder det, at der er vinter i juni til august. Jeg var dog stadig meget nysgerrig og lavede så lidt research på snowminds – og en uge efter besluttede jeg det: Jeg skal til Afrika!

For en person som mig, der har haft 3 sæsoner i Østrig i samme skiområde, og aldrig været uden for Europa, føles det ret grænseoverskridende. Kan man overhovedet forberede sig til det?

Det er så småt begyndt at gå op for mig at det virkeligt kommer til at ske. Jeg er mega spændt, og jeg har kun tænkt på at aflyse 38 gange… Jeg hører ofte hvor specielt og givende en erfaring jeg kan få fra det, og jeg tror også på det, men jeg har bare virkeligt mange sommerfugle i maven. Og de er der nok indtil jeg sidder flyveren og ikke længere kan vende om.

Måske hjælper det lidt på nerverne at kigge på hjemmesiden for Afriski?
Der er kun en piste, en snowpark, børneområde og en kælkebakke. Det ser faktisk helt rart ud – og så er der en stor bar i bunden af bakken og en nogle hytte-lignende bygninger. En meget lille landsby kan man sige.
Deres hjemmeside overrasker utroligt, med en masse brugbare informationer og en 360graders virtual tour af hele skiområdet.

ski afrika

AfriSki’s virtual tour

Jeg får også lidt informationer med om landet selv; Lesotho er en enklave i Sydafrika, og det er helt specielt fordi der kun er 3 uafhængige enklaver i verdenen. Og så er det den eneste uafhængige stat i verdenen, som er over 1400 meter fra havets overflade – de kaldet det ’Kingdom in the sky’. Dette billede fra nogle tidligere Snowminders hos Afriski fik mit hjerte til at springe et slag:

ski afrika

En stjerneklar nat i Lesotho

Så var der også lige mit lægebesøg. Jeg skulle igennem et par vaccinationer før jeg kunne få lov til at rejse – heldigvis er jeg ikke bange for nåle. Der var 3 stik i alt, og de sidste to var lidt hårde for min krop. Jeg kunne ikke løfte min ene arm i 2 dage…
Nu kan jeg forhåbentligt se frem til skiløb, i stedet for at have racermave på toilettet 🙂

Pakningen blev gjort simpel, da skiskolen har givet mig en liste over nødvendigheder. Super praktisk! De har givet mig et klart billede omkring arbejdet og atmosfæren derhenne. Skiskolen er heldigvis godt organiseret, og det giver mig en dejlig tryghedsfornemmelse. De spurgte også om jeg kunne tage gammelt tøj med jeg kunne donere til underpriviligerede mennesker – virkeligt cool initiativ.

ski afrika

AfriSki velkomstinformationer

Jeg havde også for nyligt en snak med en der selv havde været instruktør i Lesotho, da personlige erfaringer kan være meget mere værd end hvad der står på internettet. Snakken foregik på skype med Thijs fra Snowminds, der fortalte sjove historier, som fik min nervøsitet omvendt til spænding. Thijs havde for eksempel undervist en afrikansk prinsesse på ski!

I skrivende stund er jeg så småt ved at pakke tasken og tage i lufthavnen – så tak for i ville læse med, der kommer nok et par blogs fra mit ophold også 🙂

/Maaike

Er du også blevet hooked på en sæson i Afrika? Så skynd dig ind og læs om dine muligheder for dette her.

Gratis online infomøde

Hør vores eksperter fortælle alt om livet som skiinstruktør

Tilmeld