En skisæson i Østrig – 4 spørgsmål til Adam

Avatar photo
Adam Suldrup April 4, 2019

Denne vinter har Adam Suldrup haft en skisæson i Østrig, nærmere betegnet Kaprun, under en af de mest snefyldte vintre i Østrigs historie! Vi fangede Adam til 4 hurtige spørgsmål fra hans skisæson i Østrig som du kan læse herunder.

 

Hvem er du, og hvordan endte du med Snowminds?

Mit navn er Adam, og jeg er 22 år gammel. Inden min sæson med Snowminds, havde jeg kun stået på ski i 2 uger. Første gang var på druktur med gymnasiet og anden gang på drengerøvstur med 6 erfarne skibumser 😉 Flere gange i løbet af året havde jeg luret på Snowminds hjemmeside og overvejet en sæson. Jeg valgte 5 uger kurset, da jeg havde brug for noget træning inden uddannelsen. Hvilket var det perfekte valg.

Adam Snowminds Adam på vej ud i offpisten

 

Hvordan lige Østrig?

Oprindeligt ville jeg gerne have været til Canada, for at opleve en masse backcountry og dyb puddersne, men jeg var for sent ude i forhold til at få arbejdsvisum.

Jeg er dog ekstremt glad for at jeg tog min skisæson i Østrig i stedet! Østrigerne er virkelig stolte og professionelle omkring deres skiløb. Det betød, at jeg kunne udvikle mig på en unik måde, som ikke ville være muligt nogle andre steder. Min skiskole sørgede for træning 2 gange om ugen, med de bedste skiinstruktører i skiskolen, hvilket udviklede ens skiløb hver uge.

Østrig er selvfølgelig kendt for den vilde afterski, som man aldrig bliver træt af. Så hvis man er glad for at feste og drikke en jægerbomb i ny og næ, så er Østrig en udemærket destination 🙂

skiskole i østrig Skiskole i Østrig

 

Hvordan har du oplevet Snowminds kurset og skilærereksamen?

5 uger kurset med Snowminds var helt perfekt for mig, da jeg ikke var den mest erfarne skiløber inden sæsonen. Vi havde 5 ugers træning med en meget dygtig instruktør, som lærte os alt det vi havde brug for inden eksamen startede.

En typisk dag under kurset startede med at vågne kl 06:30, så man var først til morgenmaden. Herefter tilbage på værelset for at gøre sig klar, hvorefter man så gik ned til bussen så man var klar til træning på bjerget kl 09:00. Træningen sluttede typisk kl 14:30 – 15:00. Efterfølgende skulle vi lige have en øl eller to inden man skulle ned og have en morfar på hotellet. Aftensmaden var mellem 18:00 – 19:00 og altid i orden. Der var heldigvis også lidt tid til fester under kurset, hvilket også er en del af charmen, når man tager på sæson i Østrig.

 

Hvad har været det bedste ved din sæson i Østrig?

Det bedste ved sæsonen i Østrig har helt klart vejret vejrforholdene! Der har været rig mulighed for at stå i en masse puddersne og få en markeret google-tan. Solskin eller snevejr har været standarden for denne vinter, hvilket har gjort sæsonen endnu mere unik.

De fænomenale vejrforhold har også medvirket på ens ski udvikling, som helt sikkert slebes til perfektion med Landes 1 eksamen, som starter her d. 4 april. En fantastisk sæson bliver forhåbentligt til den perfekte sæson med en bestået Landes 1!

Snowminds østrig Kæmpe snefald i Østrig

 

//Adam

Under 5 ugers kurset i novembers i Kitzsteinhorn fik vi lov til at følge Adam gennem en dags træning op til skilærereksamen. Du kan se videobloggen med Adam her:

 

Kaprun, Gletscher skiløb, kæmpe snowparks og vintersne HELE sæsonen!

Kaprun har den unikke egenskab både at kunne tilfredsstille enhvers freeriders drøm, men også være en favorit blandt familierne! Skiområdet er forbundet med det smukke Zell am See, og den famøse gletsjer Kitzsteinhorn, hvor du kan slippe fantasien løs på 81 velpræparerede pister forbundet af 53 moderne lifter der får dig til toppen før du kan nå at sige ‘wienerschnitzel und kaiserschmarn bitte’! Kombineret med sublim snegaranti bliver en sæson i Kaprun kort sagt aldrig kedelig!

Kunne du tænke dig en skisæson i Østrig? Vi afholder løbende samtaler, men vil anbefale at reservere din plads i god tid, da udvalgte destinationer har meget begrænsede pladser! Vi har både 2-, 3- eller 5-ugers kurser i november, men også 2- og 3-ugers kurser i januar både for ski og snowboard!

Der er begrænsede visa til Canada! 🇨🇦

Start din oplevelse i dag!

Læs mere