Når en sæson bliver til 4 – Canada

Avatar photo
Pernilla Mouritzen March 15, 2019

I 2016 tog Pernilla sin første sæson som skilærer i Canada med Snowminds. Det blev hurtigt en vane og dette er første del i hendes blog om hvordan hendes ene sæson pludsellig bliver til 4 sæsoner.   

I 2016 nåede jeg til det punkt, som du nok er i lige nu, hvis du læser dette. Jeg var “næsten” færdig med skolen, havde i den grad brug for en pause, men havde ingen anelse om, hvad jeg skulle lave. Jeg havde stået på ski det meste af min barndom med familie og venner og havde altid haft de bedste tider på mine skiferier. Men at gå fra skiferier med familien til en hel sæson hjemmefra som ski instruktør, det virkede som en kæmpe udfordring. Jeg gjorde som de fleste unge mennesker gør, jeg gik på nettet og fandt frem til den selv samme side, som du sidder på nu. Jeg valgte at booke min første sæson gennem Snowminds, og de tog hånd om (næsten) alt. Med et kontor fyldt med gamle instruktører fortalte de mig alt, der var at vide omkring at blive skiinstrukør. De førte mig igennem alt det praktiske og kedelige, de lavede før-events, så jeg kunne få ro på nerverne, og før jeg skulle afsted, var de der med et lommetørklæde til min mor, da de satte mig på flyet mod min oplevelse som skilærer i Canada.

Og så stod man der I Vancouver lufthavn. Skitaske I den ene hånd og støvletaske i den anden og er ved at s**** i bukserne af nervøsitet sammen med 30 andre unge mennesker. Men selv her er Snowminds med, de har temaleaders, der følger dig hele vejen og (nærmest) tager dig ved hånden, fra du stiger af flyet, til du hopper i din første uniform.

Vi ankom sikkert til Sun Peaks og blev indlogeret på det hyggeligste hotel, her skulle vi være de næste 4 uger under vores træning. Lige pludselig sidder man på den anden side af jorden, med tusinde kilometer og flere tidszoner fra ens familie og venner og det hele kan godt virke en smule skræmmende. Men her kommer Snowminds igen ind, de laver “ryste sammen”- events, de organiserer ture både for at få styr på sygesikringskort, skattekort og alle de kedelige ting, men også for at tage ind og se sin første Ishockeykamp og herfra går det stærkt. Du får venner, mange venner, du drikker øl, mange øl og du står på ski, RIGTIG meget på ski.

Herfra starter du på job, og du føler dig endnu engang nervøs og helt vildt lille. Her arbejder du sammen med nogen af de bedste ski- og snowboard løbere I hele verden, og du får uniform og skab og dit helt eget navneskilt, og så begynder du ellers at lære.

Du lærer, hvordan du  i Canada ikke kan have dit østrigske skitøj på. Du lærer at dække alt din hud til. Du lærer, at du aldrig rigtig har kunne stå på ski. Du lærer, hvordan man står rigtigt på ski. Du lærer, hvad poutine er. Du lærer, hvordan man ikke skal lave en kalkun. Du lærer, hvordan du finder en 6 årig dreng, der har taget den forkerte piste. Du lærer, hvordan du fortæller 10 kinesere, at jeans ikke fungerer så godt på pisten. Men vigtigst af alt, så lærer du dig selv at kende, og du finder ud af, at du kan så meget mere end, du nogensinde havde troet, du kunne. Og hvem havde troede man kunne blive skilærer i Canada?

Spring 4-5 måneder frem. Du har haft utallige ture til Whistler, BigWhite, Silverstar, Revelstoke. Du har været på de vildeste BackCountry turer, helt uden at komme til skade. Du er blevet Ishockeyfan. Du har fanget din første fisk i en frossen sø. Du har undervist alt fra A-Z på ski. Du har fået venner for livet, og så lige pludselig før du får set dig om, er det slut, og din flybillet hjem til DK ligger klar på bordet.

I mit tilfælde var jeg simpelthen ikke klar til at slippe instruktørlivet. Så jeg gik igen på nettet, og her lærte jeg om en ø ved navn New Zealand.
Hold øje med siden, hvis du kunne tænke dig at læse om min næste sæson som jeg tog i New Zealand.

 

Står du og overvejer, om en sæson som skilærer i Canada er det rigtige for dig, så kan jeg kun anbefale det på det kraftigste! Uanset om du foretrækker at arbejde med børn eller voksne, så er der en vej for dig! Du får lov at prøve kræfter med det hele, og skiskolen sørger for at du arbejder med de gæster hvor du er bedst og mest komfortabel.

// Pernilla Mouritzen

Der er begrænsede pladser og arbejdsvisum, så vi anbefaler at være ude med ansøgningen i god tid!

 

Hvis du også gerne vil have en sæson, kan du ansøge igennem dette link.

Tjek også vores anmeldelser på Trustpilot og Facebook for at lære mere om Snowminds fra vores instruktører!

Tag med på 1, 2 eller 3 ugers ski camp i marts! ⛷️

Start din oplevelse i dag!

Læs mere