Fra skiinstruktør til backpacker

Avatar photo
Victoria Percy-Smith September 23, 2016

 

Så sluttede min dejlige sæson som skilærer i Australien desværre. Sneen smeltede lige så stille og folk begyndte så småt at rejse hjem eller videre. Det var kun de sidste stædige skiløbere, der var tilbage, dem som nægtede at sæsonen var ovre, selvom der næsten var mere grønt end hvidt på pisterne. Og tro mig australierne strækker det virkelig når der er brune eller grønne områder på pisten. Jeg har flere gange i min undervisning bare måtte sige til ungerne at de skulle undgå græsset, og af ren automatik begyndte de heldigvis at dreje rundt om pletterne.

 

australien

 

Alt i alt har min sæson været super god. Desværre var den også ramt af skade og virkelig dårlig sne. Men selvom der var modstand, mødte man så mange fantastiske mennesker. Så mange, der havde prøvet at være skiinstruktør eller lifty alle mulige andre steder i verden. Så man kunne sammenligne historier og oplevelser. Og det har kun givet mig mere lyst til at opfylde drømmen om at være skiinstruktør i hele verden.

 

Hvis jeg skulle beskrive min sæson, og en australsk sæson generelt, med 3 ting skulle det være:

 

EKSTREME VEJR

Står man på ski i Australien kan man virkelig kun forvente at vejret er ekstremt. Vejret i løbet af min sæson har virkelig været udfordrende på så mange punkter. Mange gange stod jeg på ski i regnjakke, og andre gange stod jeg på ski i T-shirt. Havde du en god gruppe af børn, skulle du også hele tiden tage højde for det. For vinden kunne tage til, og så ville alt lukke.

 

SAMMENHOLDET

Alle er en stor familie. Du har dit team du arbejder med, som man bliver rigtig tætte med. Mest af alt fordi man tit bliver testet når man arbejder. Og derfor har man behov for at være fleksibel og hjælpe hinanden. Derudover boede jeg i en lodge oppe på bjerget. Det betød, at vi var 40 mennesker samlet i en kæmpe hytte. Vi kunne komme ud for at vi var sneet inde, og skulle feste indendørs. Eller filmaftner, øl-ol, pige og drengeaftner og meget meget mere. Man kommer selvfølgelig tæt på hinanden, men der er bestemt en helt speciel stemning, når man bor alle mulige sammen oppe på bjerget. Derudover arbejdede alle for den samme arbejdsgiver. Dvs liftys, instruktører, pistemaskinekørere, skipatruljen, alle! Det gør, at alle kender og hjælper hinanden, og at man får et helt specielt bånd.

 

australia01

 

PARKLIVET

Ingen kan komme uden om at i Australien er der rigtig mange snowboarders! Australien har rigtig mange surfers, og en surfer ville altid vælge board frem for ski i vintersæsonen. Derudover er der rigtig mange typer der er i parken. Park dagen lang! Så hvis man vil være skiinstruktør året rundt, og kan lide park, tag til Australien! Og der er bestemt også gode parks. Park-chefen, der bestemmer hvilke jumps der er, er den samme som laver parken i Cananda i Sun Peaks Resort. Og hvis du ikke ved om det er en stor ting, så jo det er en stor ting!

Nu når min sæson er slut, står den på rundrejse i Australien, for at se hvad de ellers kan byde på hernede. Jeg er nået lidt op af østkysten, og er allerede virkelig imponeret! Dog må jeg indrømme, at temperaturen er en kæmpe udfordring. At gå fra sne til 25/30 grader i løbet af et par dage, er noget af en ændring. Fysisk var det virkelig ulideligt. Kroppen kunne ikke rigtig følge med. Specielt fugtigheden der lige pludselig steg, når man slentrer gennem regnskove og parker. Men heldigvis er der jo tonsvis af strande, hvor man bare kan slappe af. Så ja, man overlever jo nok!

 

australia

 

Australien er et land som har ekstremt meget at byde på. Sne og bjerge, surf og strand og regnskov. Det er et land fyldt med backpackers og rejsende fra hele verden. Men selvfølgelig også fyldt med lokale der er venlige. Det er et folkefærd af sin egen slags.

Jeg har været så heldig at se og opleve en sæson og nu rejse rundt hernede. Og havde det ikke været for Snowminds, ville jeg ikke være de oplevelser rigere!

 

Har du den mindste overvejelse om at tage til Australien for at være skiinstruktør, så skal du ikke tøve i et sekund!

 

Ses snart Danmark. Mange hilsner Victoria!

Tag med på 1, 2 eller 3 ugers ski camp i marts! ⛷️

Start din oplevelse i dag!

Læs mere