Jul i Maria Alm

Avatar photo
Frederik Staffeldt December 29, 2015

Jul i Maria Alm


Billede1

Så blev det torsdag morgen i Maria Alm – endnu en torsdag, hvor vi skulle på arbejde i de smukke røde klæder, lege i det skønne Kinderland, køre plov med de fleste og dele vingummibamser ud til de mindste. Men hovsa, jeg glemte da lige, at denne torsdag var den 24. december – ja juleaften –  og selvom det ikke lignede en juleaftensdag den morgen (ja der manglede sne!), så kunne man godt mærke julestemningen. Vi lagde ud med at spille musikken fra spotify’s top 100 juleliste, og selvfølgelig sang vi i fuld vigør med på ”Last Christmas” og ”All I want for Christmas”. Nicolai fyrede op toasteren, så skulle vi 5 fem fra ”Maria Alm eliten” have julestoast! Julemorgenmaden blev afsluttet med et ”glædelig jul”, og så skulle vi skyndes os afsted til en herlig morgen skilærertræning (af den frivillige slags).

Billede2

– Udsigten fra et af mine mange kontorer, og det er lidt lækkert, når man har pisten for sig selv til morgentræning.

 

Efter en veloverstået skilærertræning med den fantastiske Hermann – ja ham fra demoteamet, tjek dem ud på youtube – skulle jeg i gang med undervisning af min familiegruppe fra Florida. Familien Smolka (8 familiemedlemmer i alderen 5 til 40 år) havde brug for en instruktør i 8 dage, og ja valget faldt på mig! Familien Smolka er jødisk, så jeg regnede ikke med den største julevelkomst, da jeg mødte dem den morgen. Men alligevel var de kæmpe fans af julen, og jeg havde selvfølgelig fortalt om, hvordan vi danskere holder jul. Hvordan bliver jeg så mødt den morgen? Hele familien giver en herlig krammer og ønsker mig en glædelig jul, så er dagen i gang!

Billede3

– Denne familie har været et enestående eksempel på, hvordan man faktisk kan gøre en stor forskel for mennesker ved at lære fra sig, ved at videregive den inspiration og passion, som jeg selv har for skiløb; den oplevelse af deres store taknemmelighed var det perfekte eksempel på julens ånd.

 

 

Maria Alm

– Den store stærke boarderfyr Nicolai havde købt ind til den store middag, det var velfortjent med de mange gaver han fik bl.a. fra kæresten – ja piger undskyld, han er ikke single… 😉

 

 

Efter en veloverstået arbejdsdag, hvor ploven, sving og en god portion tålmodighed var blevet øvet til perfektion, smuttede jeg hjem med til de andre i skilærerhuset. Så skulle der laves mad, og jeg skal love for der gik masterchef i den. Menuen var jo sat – alt hvad der hører til en god julemiddag – dog kunne vi ikke finde nogle ænder…. Hele selskabet bestående af 8 danskere og 3 tyskere blev så sat i gang med madlavning, pyntning, bordopsætning osv. Hvilken hygge der blev skabt, det skal man lede længe efter.

Billede5

–  Julemaden skal da laves, damp på kedlerne og så koger det hele. Den stod på 6 kg kartofler, 1 kg rødkål, 3 flæskestege! Og selvfølgelig lavede vi en god tilhørende sovs.

 

 

Maden blev traditionen tro lavet på dansk manér! Det kunne vi ikke komme udenom, men det var dog ikke langt fra, hvad vores tyske kolleger spiser – det var i hvert fald, hvad jeg fik at vide. På en skala 1 til 10, hvor 10 er mors mad, så lå min personlige vurdering på en 9’er – det var super lækkert!

Billede6

– Ikke helt dårligt hva’?

 

 

Billede7

– Alle skulle være med da de brunede kartofler blev til – første omgang var desværre et lille nederlag, da kartoflerne ikke blev så brune, men derefter tog vi kokke teten og lavede formidable brunede kartofler. Prøv at se hvor sød Benjamin ser 😉  

 

Fællesskabet i et skilærerhus er fantastisk, selvom vi alle kommer fra forskellige steder og ikke har samme interesser, så ved man bare at livet på ski og ikke mindst julen bringer os sammen. Sproget kan til tider også være en stor dæmning at bide sig gennem, men folk er bare så åbne og rare! Jeg er lidt vild med det her liv 😉

Maria Alm

– Jeg fik desværre ikke mandlen! Men derimod blev det tyske Inge… sikke noget! Men så lærer hun nok at indfører de danske juletraditioner i det tyske snart. Mandelgaven var forresten en fremragende røvkælk 😉 

 

 

Det var en super juleaften – ja det var uden familien, men det var så hyggeligt at fejre en sådan aften med nye mennesker! Og vi skulle da også have gaver, det blev ikke til mange for min side af, men der var da andre som nød mængden af gaver i fulde drag.

Maria Alm

– Efter middagen skulle der være tid til lidt hygge med gaver og sang – her ses Christoffer bjerg af gaver 😉 Ej, bare rolig han fik alt for mange! 

 

 

Kom gerne til Maria Alm i løbet af sæsonen, vi er altid klar på at give folk det bedste! Og min østrigske jul har været fremragende indtil videre – Jeg i den grad frem til den næste 😉

Maria Alm

– Ikke nok med at solen altid skinner i det skønne Maria Alm, så bliver julen skam også fejret med manér.

 

P.s.: Hvis nogle har lagt mærker til, at der mangler et juletræ iblandt billederne, så er det fordi, vi ikke kunne finde et – vi var simpelthen for kræsne… men hyggen opstår da alligevel.

Hvis du også gerne vil have en sæson, kan du ansøge igennem dette link.

Tjek også vores anmeldelser på Trustpilot og Facebook for at lære mere om Snowminds fra vores instruktører!

Gratis online infomøde

Hør vores eksperter fortælle alt om livet som skiinstruktør

Tilmeld