Jul med Snowminds-familien i Zell am Ziller

Frederikke Meldgaard-Nødvig January 10, 2020

Hvordan er det at fejre jul uden sin familie og på en sæson som instruktør? Når man rejser på en sæson, indebærer det ofte, at man fejrer julen på sin destination. Dette kan være hårdt for nogle, men nok mest for dem derhjemme, hvor traditionerne fortsætter. For ude på destinationerne samles alle skilærerne og kombinerer deres traditioner, hvilket altid ender med at blive en juleaften, som bliver et minde for livet. Læs Frederikkes blog fra hendes jul i Zell am Ziller. 

Juleaftensdag startede ud som en hver anden arbejdsdag. Vi stod op, spiste morgenmad i det samme hyggelige køkkenkaos og tog afsted til skiskolen. Dagen gik og eftermiddagen ramte, hvor vores
daglige besøg på den lokale afterski bar, Krocha Alm, igen startede. Men i dag blev det kun til én øl eller to, for vi havde en middag, der skulle laves. Ugen inden havde vi haft mange snakke om, hvad der egentlig skulle ske juleaften, men vi var
aldrig rigtig nået til en beslutning. Først dagen inden juleaften, måtte vi tage en hurtig beslutning om, at vi ville lave ægte dansk julemad.

Ski i Zell am Ziller

I vores hus bor vi lige nu 17 mennesker, 8 danskere og 9 hollændere. Hver har sin tradition, så det var lidt af et puslespil at skulle lægge planer. Vi blev derfor enige om, at vi delte hovedmåltidet op i 3, 1 hollændergruppe og 2 danske grupper. I min gruppe havde vi planlagt at lave flæskesteg med både brune, hvide og #hashtag kartofler og rødkål. Madlavningen gik igang, og julemusikken blev sat på, og for første gang kom julestemningen over os. Jeg tror vi alle sammen på den ene eller anden måde havde glemt, at vi allerede var så langt henne i december måned. Tiden er fløjet afsted. De fleste af os havde aldrig prøvet at lave julemad før selv. Derfor blev det også lidt på gefühlen og med et par opkald hjem til mor om, hvordan man får bikset et så kompliceret måltid sammen. Hvor svært kan det være at lave julemad?? Åbenbart MEGET svært! Men udbyttet blev altså… okay.

Kartoflerne: Spitzenklasse 5 stjerner

Sovsen: 3 stjerner (meget melet, men den var i det mindste brun)

Flæskestegen: 5 stjerner fra mig, 2 stjerner fra alle de andre, fordi sværdene var bløde

Rødkålen: Schlecht – ingen spiste det

Ski Zell am Ziller Snowminds

Under middagen blev der snakket og hygget og den fulde julestemning opstod. Godt nok var det i år ikke den rigtige familie der var samlet rundt om bordet, men i stedet for var det Snowminds-familien. Og det var mindst ligeså hyggeligt. Der blev hygget, grinet, snakket og ikke mindst slappet af. Afslapning er nemlig ikke det, som der har været allermest af på det seneste her i juletiden, hvor skiskolen er fuldt booket. Hinandens selskab blev nydt, og der røg da også et par øl eller 5 indenbords i løbet af middagen.

”Nu det jul igen og nu det jul igen…” kom spillende ned ad trapperne, og ind kom en kæde af friske skiinstruktører med risalamande og julemusik. 3 piger havde været så geniale at lave Risalamande og mandelgave, så vores hollandske venner kunne være med til den danske juletradition. Det samlede hele huset i stuen. Der var meget blandede meninger fra hollænderne omkring Risalamanden. Men alle os danskere, var selvfølgelig helt vilde med den. Mandelgaven var intet mindre end 5 Kleiner Klopfer, som er favoritdrikken i huset, lige efter Jägerbombs.

Zel am Ziller Snowminds

Risalamande: 5+ stjerner

Resten af aftenen fortsatte med, at Snowminds instruktørerne fra den anden skiskole, Arena, kom. Der blev hygget, snakket, spillet drukspil og slappet af i skilærer huset med Zell am Zillers Snowminds-familie.

Er du hooked på at holde jul i Alperne? Så læs mere om Snowminds kurser til Østrig her

Gratis online infomøde

Hør vores eksperter fortælle alt om livet som skiinstruktør

Tilmeld