Livet som instruktør er ikke helt dårligt

Avatar photo
Juliane Lykke Jensen February 15, 2016

Livet som instruktør er ikke helt dårligt

Men som med alle jobs findes der både gode og dårlige dage.

For eksempel kan det hænde man er en smule træt en onsdag morgen efter at have fejret en skilærers fødselsdag dagen før, eller også er du bare ikke lige i humør til at undervise en halv times privat i din frokostpause på en fredag, hvor du også havde ansvaret for 16 unger til ugens slalom… Men så er det jo godt man også har nogle få fridage ind imellem, hvor der kan ske noget lidt anderledes. Dagene kan blive meget ens med arbejde fra 9 til 16 og der efter afterski, indkøb, madlavning, tøjvask og søvn. Ikke meget andet er der tid eller overskud til, og det er lidt en skam.

Jeg har nu været i Mayrhofen i to måneder og jeg har stadig ikke været på vores glaciser eller vores andet bjerg Ahorn. Jeg har ikke besøgt nabo-skiområdet Zee am Ziller endnu eller været ret meget uden for byen. Men i dag havde jeg min fjerde frie lørdag som Christian, Ida fra Kitzbühl og jeg valgte at tilbringe sammen. Ida kom på besøg allerede dagen i forvejen, hvor vi var i byen. Lørdag morgen lavede vi for en gangs skyld andet end havregryn til morgenmad, da vi diskede op med den helt store brunch. Omkring middag kørte vi til en større by i nærheden for at kigge lidt i butikker og hen på eftermiddagen gik turen videre til Erlebnistherme Zillertal, som er et fantastisk lækkert badeland. Det var skønt at få en pause fra arbejde og instruktørhuset, hvor vi kunne snakke om lidt andre emner og få slappet lidt af i kroppen. I badelandet var der mange forskellige bassiner, hvor vi bl.a. kunne svømme i varmt vand uden for eller i meget varmt saltet vand, bølger, strøm samt prøve vilde rutsjebaner. Vi tilbragte 3 timer der sammen, og det var helt igennem de 12 euro værd. Christian og jeg har aftalt at vi bestemt skal der ude igen en anden dag, men at vi skal prøve det om aftenen, hvor der er lys i vandet og stjerner over udendørsbassinet.

Bortset fra dagens badelandtur har Maria og jeg på en anden fridag også forsøgt os med indendørs klatring sammen med en anden ”gammel” instruktør. Både turen til badelandet og i klatrehallen blev arrangeret fordi vi har fået et ”lokalt tip” eller tilbud om at komme med ud og prøve forskellige ting. De næste to ting der står på ”To Do-listen” er kælketur ned ad Ahorn bjerget og en skitouring. Jeg har længe godt kunne tænke mig at hike op ad et bjerg og stå ned på ski. Nu må tiden vise hvornår der atter bliver en dag off. Højsæsonen starter op igen i morgen og hele februar kan blive meget travl. Men mon ikke der bliver tid og overskud til lidt afveksling ind imellem.

Faktisk er det ikke helt umuligt at finde lidt afveksling, hvis man kan lide at være morgenfrisk. Jeg kan sagtens komme op om morgenen alene og tage op på bjerget, hvis der er lækker ny sne. Det gjorde jeg faktisk her den anden dag, hvor jeg havde en time for mig selv i den lækreste puder! Det kan redde hele ens dag trods alle udfordringer der må komme op. Tænk at have et arbejde, hvor man lige før man møder kan nå at stå en time på snowboard på alle de lækre interne powder steder før alle andre. Det er da luksus! På dage som disse er livet som instruktør virkelige ikke helt dårligt.

Juliane Livet som instruktør

Drømmer du også om at blive skiinstruktør og opleve denne fantastiske verden på egen krop?

Så tjek vores kurser og uddannelser ud her. Hvis en sæson i Østrig ikke er langt nok hjemmefra, så giver Snowminds dig også muligheden for at blive skilærer i Afrika, Japan og Canada!

 

Tjek også vores anmeldelser på Trustpilot og Facebook for at lære mere om Snowminds fra vores instruktører!

Gratis online infomøde

Hør vores eksperter fortælle alt om livet som skiinstruktør

Tilmeld