Livet som Skiinstruktør i Zell am Ziller

Avatar photo
Amanda H. Andersen July 3, 2015

Min sæson i Zell am Ziller

Mit navn er Amanda, og var denne vinter på sæson i Zell am Ziller i Østrig. Jeg elsker at stå på ski og har de sidste 18 vintre været med min familie og venner på skiferie. Derfor er det jo næsten oplagt efter tre hårde år på Handelskolen, at jeg skulle have en hel sæson, som skiinstruktør. Det er et valg jeg aldrig kommer til at fortryde.

Vi havde vores eget “slot”, fyldt med forskellige nationaliteter

Det var hårdt for første gang at skulle forlade venner, familie og kæreste i Danmark for at tage på eventyr i alperne. Heldigvis var jeg jo ikke alene, og endte med, at skulle forlade de bedste venner igennem 4 måneder da jeg vendte snuden mod Danmark igen. I Zillertal var vi 5 fra Snowminds.

Vi boede i vores eget ”slot” på 3 etager, lidt udenfor Zell am Ziller. Da vi blev sat af kunne jeg ikke forestille mig at skulle bo der en hel sæson, men det blev hurtigt et hjem. Vi boede normalt 4 i hvert værelse, men det svingede meget i løbet af sæsonen. I huset var vi både danskere, hollændere, tyskere, englændere, og en enkelt fra Rusland. Sprog var heldigvis aldrig et problem, men det krævede stadig tilvænning at skulle snakke engelsk, selv til de andre danskere, for at holde en samtale kørende.

 

Amanda 1

– Groupselfie

Når det kommer til det tyske sprog, må jeg jo ærligt indrømme at jeg aldrig har været en haj i skolen, og ikke engang givet det en chance! Det måtte dog ændres, for de første ord skiskolelederen sagde til mig var, at jeg skulle gå hjem og øve mig til om en uge hvor jeg skulle have min først undervisning.  Og som om tysk ikke skabte nok problemer, så skulle jeg også lære hollandsk.. Der var en anelse af panik, og da heller ikke min bedste præstation som skiinstruktør den første uge med 5 små hollandske børn.

Den Hurtige hverdag

De første par uger gik meget med at tilpasse sig, øve sig i at undervise, og specielt at øve sig i tysk! Men på et tidspunkt bliver det hverdag, og højsæsonen venter forude. Vi havde massere af tid til skilærertræning, og til selv at stå på ski. Det hele var ret afslappet og vi havde tid til at hygge os, også med vores gæster.

SÅ kom højsæsonen, og ud af ingenting væltede der mennesker ind på skiskolen, og i skilærerhuset. Alt skulle foregå så hurtigt som muligt, uden problemer.

De 3-4 uger gik så hurtigt, med skiløb før arbejde, og efter arbejde, ned og feste til apréski med alle de glade gæster, og de andre danskere der også var på sæson i Zell am Ziller. Det er ikke bare de andre skiinstruktører man tilbringer tid med, også de andre skiskoler og guiderne som man møder hver gang på baren og i byen.

 

Amanda 2

– The Queen of the world

Zell am Ziller og Zillertal er generelt et skønt område, med mulighed for at køre utrolig mange kilometer på ski. Lange turer, som tager hele dagen hvis det er det man er til. Der er gæster fra hele Europa, og sågar også fra resten af verden. Der er også mange danskere som besøger destination hvert år. Mange af dem kan fortælle hvordan stedet har været igennem en enorm udvikling og kan berette om hvor dejligt området er blevet.

 

Zell am Ziller

– Hele min skiskole som alle har været med til at gøre min sæson helt fantastisk

Jeg har lært utrolig meget ved at være afsted. Jeg er blevet meget bedre til at begå mig med andre mennesker. Jeg er blevet bedre til at lære fra mig, og har meget mere tålmodighed! Jeg har endelig lært tysk, og i en lille bitte smule hollandsk. Jeg har fået fantastiske venner, som jeg glæder mig til at se igen, og tilmed en stor håndfuld bekendtskaber fra andre lande.  Alt dette kan jeg takke Snowminds for! Hvis jeg ikke havde fået deres hjælp var jeg ikke kommet af sted på den sæson jeg har dømt om så længe.

Tjek også vores anmeldelser på Trustpilot og Facebook for at lære mere om Snowminds fra vores instruktører!

Du kan ansøge lige her, og hvis du har spørgsmål kan du ringe til os på 28 99 35 99

Gratis online infomøde

Hør vores eksperter fortælle alt om livet som skiinstruktør

Tilmeld