Livet som skilærer i Niseko, Japan

Avatar photo
Steffen Stevnhoved February 8, 2019

De sidste 2 måneder har Steffen Stevnhoved arbejdet som skilærer i Niseko, Japan, med Snowminds. Vi har fået en lille midtvejsupdate på livet som instruktør i en af verdens mest eksotiske ski destinationer!

Dagene går og det er allerede januar her i Niseko. Når man har det godt og får en masse nye indtryk, så flyver tiden bare af sted, så lad os spole tiden lidt tilbage under de sidste måneder som skilærer i Niesko.

I starten af december blev vi uddannet som skiinstruktører og derefter var det direkte ud i job. Vi bestod alle vores eksamen hos NZSIA eller APSI. Herefter stod det klart, at vi alle var uddannede og det skulle også fejres på WildBills, som er en lokal restaurant og bar, hvor vi har været nogle gange. Dagen efter dette var det ud i job som nye skiinstruktører. Et job som der lå fjernt for en del af os, da vi nu skulle undervise folk at stå på ski. Det er lige pludselig ikke en selv der bliver undervist, men dig som skal til at undervise folk, som betaler for at lære at stå på ski. Jeg kan huske, at om morgenen, da vi begyndte at gå ned til de to forskellige baser, som vi underviser på, gik vi og så på hinanden og bare begyndte at grine, da det var så surrealistisk og mærkeligt, at vi gik ned til en ny arbejdsplads, hvor vi blev kastet ud med det samme og fik en del ansvar for andre mennesker.

Snwominds Steffen Stevnshoved

Instruktørlivet i Japan

Det at GoSnow (skiskole) sender dig ud første dag på arbejde og som nyuddannet skiinstruktør med 6 børn i alderen 3-6 år – så bliver man lidt stolt og tænker om det er virkeligt. Jeg er personligt i børneafdelingen i basen ”Family”. Dette betyder, at jeg ofte har børn enten vores Ninja, som er fra alderen 3-6 år eller Yama Riders som er i alderen 7-13 år. Det er det hyggeligste at have 6-8 børn efter dig, som ser op til dig og synes du er den sejeste. Efter nogle dage, hvor man er faldet lidt tilpas og begynder at forstå, hvad det hele handler om og hvad man skal gøre, så begynder man at komme ind i en rytme. Denne rytme har kørt lige siden, da vi har haft ”peak season” fra start december her indtil midt januar. Dette vil også sige, at vi er en del, som havde vores første fridag den 6 januar, siden vi blev uddannet. At tænke på, at vi har arbejdet 3-4 uger i streg uden fridage – det er noget som man er stolt af og
bare kigger tilbage på med et smil.

niseko

Et lækkert kontor!

Det er også nu her hvor der kommer sne, så det er meget normalt at vi kan få 20-30 cm sne i nogle dage i streg. SÅ det er nu her, hvor vi begynder at få fridage, at Japan viser sig for sin snerige side og det er også i disse dage der bruges på at komme ud at toure og hike de forskellige peaks.
Julen skulle også fejres hernede i Japan. For mange af os, var det første gang vi holdt jul sammen med andre end vores familier og dette var mærkeligt at tænke på, da vi stod op om morgenen. Dagen gik med arbejde og vi havde aftalt, at vi efter arbejde skulle tage direkte hjem og mødes i vores hus, hvor vi ville lave mad sammen.

Snowminds Christmas

Julemiddag med risengrød

Til denne hyggelige aften stod der risengrød med kanelsukker og isdessert med Oreo og blåbær på menuen. Det stod så klart, at dette ville blive en hyggelig aften med godt selskab og masser godt at spise og drikke.

Cooking Niseko

Risengrød med japanske ris kan anbefales!

Dagene gik igen med arbejde og vi nærmede os igen en traditionsrig dag – nytårsaften. Her blev det lidt sværere at skulle samles i store grupper. Så nogle spiste sammen i Kutchan og andre tog på restaurant. 6 andre drenge og jeg havde aftalt at spise sammen og lave mad sammen. Så vi begyndte med at lave mad og her stod menuen så på reje/ægge toast til forret og bøf med hvidløgsbrød til hovedret. Flere andre spiste også i huset og derefter begyndte de andre at komme hjem og derefter startede nedtællingen til nytår.

Den hjemmelavede nytårsmenu!

Livet som skilærer i Niseko kan være hårdt nogle gange, men når man får nogle børn som bare smiler og driller dig (på den gode måde), så bliver man glad for det valg man har taget og ønsker bare at det fortsætter. At se børn såvel som voksne smile til en og være så taknemmelige for at have lært dem stå på ski – det er det, det handler om og noget man sætter pris på.

// Steffen

 

Kunne du tænke dig en sæson som ski- eller snowboardlærer i Japan?

Gennem vores instruktørkurser i Niseko, Rusutsu og Yuzawa får du udover din instruktøruddannelse en hel vintersæson som ski- eller snowboardlærer med rig mulighed for at fortsætte rejsen til f.eks. Hawaii eller en rundtur i på den Japanske hovedø!

Tjek også vores anmeldelser på Trustpilot og Facebook for at lære mere om Snowminds fra vores instruktører!

Gratis online infomøde

Hør vores eksperter fortælle alt om livet som skiinstruktør

Tilmeld