Min sæson i Spanien som skiinstruktør – Vendela

Avatar photo
Vendela Edenglänt April 23, 2020

Kan du kombinere Tapas og Sangria med skiløb i bjergene? Vendela tilbragte den sidste vintersæson i Sierra Nevada, Spanien som skiinstruktør med Snowminds. Læs om hendes sæson herunder

Mit navn er Vendela, jeg er fra Sverige, og jeg er en ret eventyrlig pige i mine bedste år, hvis jeg selv skal sige det … Jeg har nu kommet gennem TD1-træningen, efter 2 HELE måneder med vidunderlige lektioner! Jeg er også begyndt at arbejde for ”Escuela de international” som er skiskolen her i Sierra Nevada.

Lad os starte fra den 1. november, da min svenske ledsager Ludvig og jeg rejste til Cervinia i Italien. Vi ankom til et 4-stjernet hotel og mødte de resterende mennesker fra både Danmark, Belgien og England.

Også så selvfølgelig vores teamleder, Andreas, der var med os gennem træningen i Italien, teorien i Madrid og indtil vi ankom til Sierra Nevada. Dette ville være vores lille gruppe på 8 personer i løbet af sæsonen i SIERRA NEVADA!
Jeg var så begejstret for vores lille gruppe, der gjorde dette sammen, og at vi 8 personer var de FØRSTE, der var på denne destination med Snowminds !!

Vi ankom kom til Italien-Cervinia, hvor vi alle boede med én værelseskammerat hver, vi fik en meget god morgenbuffet til at starte hver eneste, inden vi skulle ud på ski, som var det bedste!

 

Når vi var på bjerget lærte vi:

  • Grundlæggende opvarmning inden skiløb
  • Skiløbsteknikker
  • Sikkerhed
  • Skiøvelser med vores awesome ski instructor Gorka fra ISEDI. (Instituto Superior de Enseñanzas og Deportes de Invierno)

Det var sneploven, sneploven med parallelle, korte sving, lange sving osv.… Det blev meget klart for os alle, hvad vi har brug for at arbejde på de næste dage.

Efter undervisning med Gorka havde vi tid tilbage til at stå for os selv på ski, indtil bjerget lukkede. Og det var lige så fantastisk hver gang. Cervinia er meget tæt på Zermatt, så det kan anbefales at stå på ski der!

Pludselig var der gået 3 uger. Og det var tid til at forlade Cervinia … Vi syntes alle, det var trist at forlade dette sted, fordi skiløbet var så ekstremt godt! Men også alle de dejlige mennesker, der arbejdede på hotellet … Vores gruppe fik sådan en god kontakt til alle mennesker derfra. Alle fra chefen, kokken i køkkenet, til receptionisten, bartender og mere… så det var vigtigt for os at tage et sidste gruppebillede og takke dem for al den service, vi modtog i hele denne tid!

Vi fløj til Madrid og befandt os lidt udenfor centrum. Dette sted kaldes Pinto og har ikke for mange “aktiviteter”, men det er et hyggeligt kvarter. Der var vi i cirka en uge for at studere al teorien om skiløb, grundlæggende førstehjælp, sportstræning osv.

Så Pinto i sig selv er en lille by, og der er ikke så meget at se … Når du har fri i denne by, bør du tage til Madrid og besøge denne fantastiske by. Der er nogle meget gode Tapas-steder, historie, shopping og attraktioner i denne by.

Med en uges skole og sightseeing i Madrid var det endelig tid til at tage bussen ned til Sierra Nevada og kysten. Nu føltes det helt rigtigt!

Jeg har rejst meget gennem Europa, men den 5 timers busstur var en af ​​de smukkeste ture, jeg har gennemført i lang tid. Store bjerge, åbne rum, vinmarker, gårde og landskabet var fantastisk!

Det var magi at se de sneklædte toppe fra en lang afstand og prøve at forstå, at det er her jeg vil tilbringe de næste 5 måneder. Drømmende, må jeg sige!

Da vi ankom til Sierra Nevada blev vi inlogeret på et vandrerhjem, hvor vi skulle bo indtil maj. Her bor vi også to og to i et rum, og det er utroligt hyggeligt på alle måder med min værelseskammerat. At tale om dagen om aftenen, diskutere og åbne op, hvis noget ikke føles godt, er dog vigtigt … At være i stand til at tage din EGEN tid og have din EGEN plads, det er vigtigt.

Sierra Nevada er et af de mest solrige skisportssteder, og jeg er evigt taknemmelig for bare at være her. At ikke stå udenfor og fryse, når man underviser eller får børn, unge, voksne der klager over, at det er for koldt, gør hele situationen lettere. Alt er så meget sjovere og underholdende.

Jeg mener, se på disse billeder …

 

Husk, at i Sierra Nevada er du tæt på alt! Hvis du vil på ski, så er det meget tæt og praktisk … men hvis vi taler om en stor shopping og bylivet, så er GRANADA 40 minutter væk med en bus, som hurtigt kører op og ned ad bjerget et par gange om dagen. Hvis du vil tage på stranden er Malaga, Marbella osv. også i nærheden.

Er du interesseret i at tage en sæson i Sierra Nevada Spanien, skal du blot ansøge her! Hvis du vil have mere information om vores kurser og en sæson i Spanien, så klik her for at læse mere.

Gratis online infomøde

Hør vores eksperter fortælle alt om livet som skiinstruktør

Tilmeld