Level 1 Offpiste kursus i Canada med Snowminds

Avatar photo
Johan Toft-Nielsen February 23, 2018

Offpiste Level 1

Det er i skrivende stund februar, og jeg befinder mig i Sun Peaks, British Columbia, Canada. Anden episode af min videoblog er nu oppe, og har til formål at vise jer hvordan min sæson og mit Avalanche Operation Level 1 skrider frem.

Sæsonen går for tiden meget hurtigt frem, og der nu ‘kun’ omkring to resterende måneder af den canadiske skisæson. Tiden flyver afsted, når man har det sjovt og er blandt fantastiske mennesker. Jeg og mine fem medstuderende er nu for alvor kommet i gang med vores træning til Avalanche Operation Level 1 kursus i marts. Vi har haft mange lektioner nu, som blandt andet har budt på companion rescue træning (lokalisere, probe og grave flere begravede trancievers fri). Herudover har vi – som også fremgår af nedenstående video – haft meget træning i snelag, snekrystaller, vindretninger, nedbør og meget mere. Der er naturligvis også blevet hiket, touret og alt det livet udenfor pisten medfører. Det er super spændende, men det kræver også dedikation. Der er en del læsearbejde, og derudover foregår det hele på engelsk.

Touring Snowminds offpiste

Bodie Shandro er vores coach; manden, der skal føre os i mål, så vi forhåbentligt kan bestå vores CAA Avalanche Operations Level 1 Course i Jasper i slut marts. Han er Canadisk født, midt i 50’erne og ualmindeligt badass. Han ved alt om laviner og sneforhold. Han har arbejdet seks år som tailguide på en nærtliggende Heliskiing Operation, og derudover ejer han sit eget Stand Up Paddle-brand, som han bruger det meste af sommeren på. Bodie er en meget energisk fyr, som virkelig forstår og gøre tungt læsestof og avanceret snekundskab til et meget spændende projekt.

Snowminds avalanche group offpiste

Læsematerialet består hovedsageligt af fire elementer; The Avalanche Handbook, som er en bog på 350 sider og som omfatter alt basal viden om laviner og snekundskab. Hernæst har vi Avalanche Operations Level 1 Course Manual, som egentlig blot er en manual, der forbereder os til hvordan vores 7-dages kursus skal forløbe i Jasper, hvad der forventes og hvordan man redeligt kan forberede sig til de forskellige eksaminer. Herudover har vi Observation Guidelines and Recording Standards for Weather, Snowpack and Avalanches (OGRS), som kaldes den helt basale bibel for avalanche studying. Slutteligt har vi en field book, hvori vi skal notere vores observationer af snelag, vejrformation, krystaltyper og meget mere.

CAA Snowminds offpiste

Men hvorfor går vi egentlig igennem alt dette? Det gør vi ganske fundamentalt for at kunne gøre det, som mange af bestræber; køre bundløst dyb puddersne. Forskellen på os og – som udgangspunkt – den almindelige befolkning – er bare, at vi ved, at vi gør det sikkert. Offpiste kørsel i Canada er ganske fantastisk, når vejret og nedbøren følges ad.

Sneen herovre er langt over noget som helst, jeg nogensinde har oplevet i de Europa – uanset om vi taler, Schweiz, Østrig, Frankrig, Norge, Sverige, Italien eller noget helt andet. Det er relativt svært og beskrive, men man forstår det først, når man kører igennem den første store pillow af nyfalden sne. Så er du ikke i tvivl om, at du har oplevet noget af det bedste sne på jorden. Canada har muligvis ikke det største snefald, man kan finde. Men jeg er villig til at sige, at jeg tror, at det er noget af det kvalitetsmæssigt bedste, man overhovedet kan finde. Der findes ikke noget, der hedder ‘slush’ eller dårlig sne på pisterne i Sun Peaks sidst på dagen. Der er altid god sne.

Tak til Snowminds, Atomic og Salomon. 
/Johan

Er du interesseret i vores Offpiste kursus i Canada? Giv os et ring på 28 99 35 99 for at høre mere eller start din reservation her.

Tjek vores anmeldelser på Trustpilot og Facebook for at lære mere om Snowminds fra vores instruktører!

Gratis online infomøde

Hør vores eksperter fortælle alt om livet som skiinstruktør

Tilmeld