Overvejelserne inden sæson – Ubeslutsomhed, min bedste ven!

Josephine Hartvig December 4, 2019

Sæson

Forinden en sæson, kan man gennemgå mange overvejelser. Vil man være ski eller snowboardinstruktør, måske endda begge dele. Vil man til afsted i januar eller december. Skal man vælge 2-, 3- eller 5-ugers kurset i Østrig? Overvejelser som man måske ikke troede man skulle tage stilling til. Læs Josephines blog-serie, som vil tage dig med på hendes rejse inden, under og efter hendes sæson i Østrig. 

Jeg har igennem en længere periode, faktisk omkring 2 år, gået med en lille skitrold i maven, som har en drøm om at leve livet som skiinstruktør. Dog skal det siges, at der er lang vej fra drømmen til afrejse. Men med mod, vilje og styrke tog jeg skridtet, og her sidder jeg nu i Østrig, i færd med hvad jeg indtil videre, vil kalde en oplevelse for livet. 

Ski i Østrig

Intet som bjergene som sit kontor

Den første smagsprøve jeg fik, inden jeg tog den endelige beslutning, kom i vinteren 2017, hvor jeg var så heldig at få tilbudt et job på en skiskole i Zell am See i Østrig, med den forudsætning at jeg fik den anerkendte uddannelse, som dertil følger med arbejdet som skiinstruktør. Dog følte jeg, at der manglede noget… For jeg ville gerne ud og socialisere og skabe minder for livet. 

Den store tvivl om længde af kursus

Jeg var derfor hurtig ude for at sikre mig en plads på, i første omgang 2-ugers-kurset, så jeg kunne begynde at tilfredsstille den lille skitrold i maven, der fik selskab af utallige sommerfugle kort efter jeg sendte tilmeldingen. Men fortvivl ej, jeg var lang fra klar til at have afrejse i November. Da jeg allerede tilmeldte mig i starten af mit 3.g år, havde jeg massere af tid til at overtænke diverse scenarier. Da jeg så småt nåede til vejs ende med min gymnasietid, bankede fremtiden på døren, og jeg indså, at 2 uger ikke var tid nok med alle de mennesker, jeg nu kalder mine venner. Jeg fik derfor hurtigt skrevet til Snowminds, der i stedet ændrede mit kursus til 3 uger. I lang tid var jeg fuld tilfreds med min beslutning, og glædede mig meget til at skulle sætte ansigt på alle mine kommende venner, når vi skulle samles til Kick-off-eventet i September. Allerede inden vi ankom, havde jeg mødt 3 dejlige mennesker, som jeg tilbragte 3 timer med i en bil fra Sjælland til Jylland. Som I nok kan forestille jer, hoppede og dansede den lille skitrold som aldrig før. Men efter eventet sad jeg tilbage med en lille tvivl igen, og nogen tænker nok – “kom nu ind i kampen, Josephine”, og ja som I nok har regnet ud, ændrede jeg igen mit kursus, denne gang til 5-uger-kurset kun 2 måneder inden afrejse.

OG jeg kan kun sige, at det er en beslutning, jeg ikke har fortrudt. Det gælder både på ski og socialt. Jeg er overlykkelig over at opleve en ny hverdag og leve sammen med nogle søde mennesker. 

Ski i Østrig

Selv på snerige dage har vi det sjovt. Billedet er taget på en dag, hvor vi fik massere af sne, og vi var fanget på bjerget, fordi der var jordskred, så vejen var lukket i 4 timers tid.

 

Nye omgivelser, ny mig!

Der er dog heller ingen tvivl om, at løsrivelsen fra hjemmet har været en hård omgang. Jeg kan mærke på mig selv, at der kommer en ny Josephine på banen, når der skal handles, og laves madpakker, men jeg tror faktisk, at hun er kommet for at blive. Fordi selvom livet går videre derhjemme, så ved jeg også, at mit liv hernede nok går dobbelt så stærkt pga. alle de nye oplevelser, indtryk og venskaber jeg skaber for mig selv hver eneste dag. Tro det eller lad vær, jeg bliver aldrig træt af at vågne op til synet af sne, lugtende sokker og massere af te (for det er en del af pakken).

Ski i Østrig sæson

En slapper under træningen. 

Den anden side

Mine oplevelser de sidste 3 uger har været utrolige, og jeg ville ikke være foruden en eneste en af dem. At få lov til at vokse som person i et trygt miljø blandt venner er noget helt særligt. Mine bekendtskaber strækker sig længere end bare dem jeg skal til destination med, netop pga. Skigrupper, tyskgrupper og venner man har mødt i bussen. Det har allerede givet mig så meget at tage springet ud i noget uventet. Det her er hvad jeg havde af forventninger inden jeg tog afsted, og hvordan jeg ser på det nu, blot efter 3 uger.

/Josephine

Følg med i Josephines oplevelse over de næste måneder, hvor hun vil komme ind på selve uddannelsen, sæson-livet og følelserne efter sæsonen. Hvis du også gerne vil have en sæson, som Josephine kan du ansøge igennem dette link.

Tjek også vores anmeldelser på Trustpilot og Facebook for at lære mere om Snowminds fra vores instruktører!

Tag med på 1, 2 eller 3 ugers ski camp i marts! ⛷️

Start din oplevelse i dag!

Læs mere