Q&A – en vintersæson i Nendaz, Schweiz

Snowminds September 24, 2021

Schweiz er en fantastisk destination til at udleve drømmen om hel vintersæson med suveræn snekvalitet og massere af skiløb.

For at komme helt tæt på virkeligheden og en sæson i Schweiz, har vi spurgt 3 tidligere snowminders om deres sæsonoplevelse. I denne blog kan du derfor læse en Q&A med henholdsvis Frederik, Rasmus og Benedikte, som alle har tilbragt en vintersæson i Nendaz, Schweiz.

God læselyst!

 

Q&A: Benedikte

I Benediktes Q&A, finder du indimellem spørgsmål og svar “snow-craving” billeder af minder fra hendes sæson i Nendaz, Schweiz. Lad os her lige starte med et af hendes billeder fra sæsonen, som kan kick-starte enhver rejselyst. ❄️

Q: Hvem er du, og hvordan endte du med at blive instruktør?

A: Mit navn er Benedikte, jeg er 20 år gammel og jeg har haft min første sæson i Nendaz, Schweiz 20/21. Jeg har stået på ski siden jeg var 3 år gammel og har elsket det lige siden! Jeg har i mange år vidst, at jeg ville være skiinstruktør, så ligeså snart jeg havde færdiggjort gymnasiet, så var det bare afsted med mig.

 

Q: Hvordan er en sæson i Schweiz?

A: Før min sæson havde jeg aldrig stået på ski i Schweiz, men efter at havde prøvet det, er jeg blevet utrolig glad for det, og glæder mig helt vildt til at komme tilbage. Den bedste måde jeg kan beskrive hvordan det er at være på ski i Schweiz er, at sige det er en kombination af den østriske og den franske skikultur

You get the best of both worlds”.

 

Q: Hvordan var træningen og hvilke uddannelser tog du (f.eks. IASI level 1)?

A: Jeg har taget en IASI level 1 og 2 på ski og derudover også en IASI level 1 på snowboard. Vi havde alle et skønt forhold til vores instruktører. Ligeså dygtige de var til at lære fra sig, ligeså sjove var de også imellem træningenerne, og det skete da også vi drak en øl sammen efter træningen en gang imellem.

Q: Hvordan var kulturen, ski-niveauet på jer der var på kurset og havde i et godt fællesskab?

A: Vores baggrunde indenfor skiløb var meget, meget blandet. Nogle havde været afsted flere gange om året siden de var små, mens andre kun havde været på skiferie 2-3 gange. Selvfølgelig kunne man mærke forskel på folks niveauer, både før og efter kurset, men dette var bestemt ikke et problem i undervisningen, da vores instruktører var gode til at give personlig feedback, hvilket gjorde alle kunne flytte sig på deres niveau.

Det var specielt sjovt når man kunne se, når en af ens kammerater pludselig tage et kvantespring i sit skiløb, efter den feedback de havde fået bare var begyndt at give mening for dem.

 

Q: Hvad har været det bedste ved din sæson?

A: Det må nok være en kombination af, at jeg hver morgen har kunne stå op til at gøre det jeg elsker at gøre, samtidig med jeg har haft så mange skønne mennesker omkring mig hver dag, som jeg har fået så mange fantastiske minder med.

Q&A: Frederik

 

Q: Hvem er du, og hvordan endte du med at blive instruktør?

A: Mit navn er Frederik, og jeg blev skiinstruktør efter jeg tog en beslutning om, at nu skulle jeg ud og opleve verden. Jeg har altid været glad for at stå på ski og opleve andre kulturer end blot den danske, og i den forbindelse opdagede jeg Snowminds efter de havde besøgt mit gymnasium. Med hjælp fra dem var jeg så heldig at blive instruktør og opleve Schweiz.

 

Q: Hvordan er en sæson i Schweiz?

A: En sæson i Schweiz, er efter min mening, nok den flotteste vintersæson man kan finde i verden. Man befinder sig i de flotteste alper, som tilbyder noget af det bedste skiløb man kan få, samt at man er omringet af en masse andre mennesker, der virkelig brænder for en fantastisk vintersæson.

Dagene startede som regel tidligt – da sneen var rigtig god – og sluttede med en øl på “Bob” efter man havde været det store resort rundt. Byerne er flotte og fyldt med aktiviteter, men fordi at Nendaz bød på suverænt skiløb, fortrød vi ofte at tage en dag fri fra pisterne.

 

Q: Hvordan var træningen og hvilke uddannelser tog du?

A: Jeg tog IASI level 1 og 2 skiinstruktør, samt IASI level 1 snowboardinstruktør. Det tog mig godt og vel hele sæsonen at få disse uddannelser, men de var helt klart det hele værd. Vi blev trænet af en håndfuld unge og erfarne instruktører fra hele verdenen. De var virkelig gode til at gøre os bedre, og samtidigt være sociale og også en del af vores lille Snowminds-fællesskab. Jeg havde aldrig forestillet mig, at jeg skulle blive så god på ski og snowboard, som jeg er i dag.

 

Q: Hvordan var kulturen, samt ski-niveauet på jer der var på kurset og havde i et godt fællesskab?

A: Som sin første gang på sæson, følte man sig helt klart lidt som en outsider i starten. Men jeg opdagede hurtigt, at alle i byen er der af én og samme grund, og med de samme interesser. Derned følte jeg mig lige så velkommen som alle andre i byen.

Vi ankom alle med meget forskellige niveauer, og vi havde alle fejl og forbedringer at arbejde med. Men det tog ikke lang tid før alle fulgte nogenlunde det samme niveau, selvfølgelig med små forskelle. Vi både trænede og boede sammen med andre fra Snowminds, så fællesskabet blev helt automatisk hurtigt godt og stærkt. Det har skabt nogle uvurderlige venskaber for mig.

 

Q: Hvad har været det bedste ved din sæson?

A: Der er mange gode momenter i beståede eksaminer og festlige aftener. Men de allerbedste var helt klart de store jagter efter powder man havde mod på at tage, efter at blive vist rundt på resortet. Man husker sjældent, en tur ned af en pist man har taget 100 gange. Men de vilde eventyr, glemmer man ikke.

 

Q&A: Rasmus

 

Q: Hvem er du, og hvordan endte du med at blive instruktør?

A: Jeg hedder Rasmus og er 27 år gammel. Jeg mistede desværre mit job i forbindelse med Corona og tænkte efterfølgende, at der skulle ske noget helt andet. Jeg faldt over en annonce fra Snowminds angående at tage på sæson i Japan og jeg var solgt. Jeg endte dog ikke i Japan, igen grundet Corona, men jeg endte i stedet i Schweiz og havde en mega fed sæson der.

 

Q: Hvordan er en sæson i Schweiz?

A: Jeg var i Nendaz / 4 Vallées som er et af de fedeste steder, jeg har været på ski og snowboard. Der var både snowparks og utallige off-piste muligheder, så det var aldrig kedeligt, når man tog ud. Schweiz er dog en smule dyrere at leve i, især er eksempelvis kød rigtig dyrt, men lønnen er dog også derefter.

 

Q: Hvordan var træningen og hvilke uddannelser tog du?

A: Træningen var virkelig givende. Alle instruktørerne var gode og tålmodige. Selv tog jeg IASI Snowboard level 1 og 2 samt IASI Alpine (ski) level 1, da der på grund af Corona-virussen igen, ikke var noget arbejde at få, da jeg var afsted.

Q: Hvordan var kulturen, samt ski-niveauet på jer der var på kurset og havde i et godt fællesskab?

A: Der var meget stor forskel på niveauet, da sæsonen gik igang. Personligt haltede jeg en del efter de andre i gruppen det første stykke tid, men jeg endte med at være en af dem, der havde rykket sig mest, da vi afsluttede vores level 2 eksamen på snowboard.

Der var et rigtig godt fællesskab både i og på tværs af de grupper, vi var inddelt i under træning, og folk var klar på at lære fra sig og lære af hinanden. Når man er afsted en hel sæson, hvor man er på pisterne næsten hver dag, rykker man sig så meget, da man hele tiden har mulighed for at arbejde på de ting, man har svært ved. Så modsat en uges skiferie hvor man gerne vil opleve så meget som muligt, kan man på en sæson bruge hele dage på at arbejde på specifikke ting.

 

Q: Hvad har været det bedste ved din sæson?

A: Jeg ved ikke, om jeg kan fremhæve blot én ting som har været det bedste ved sæsonen, jeg var på. Men nogle af de bedste ting har dog helt sikkert været at møde en masse nye fede personligheder, samt at jeg er blevet markant bedre til at stå på ski og snowboard. Derudover selvfølgelig alle de gange jeg har landet et nyt trick eller “hiket” op af et bjerg, for derefter at surfe ned på meterdyb puddersne.

 

Vil du selv opleve en sæson i Schweiz? Så sørg for at tjekke vores brede udvalg af Snowminds -kurser i Schweiz! Husk at tilmelde dig i god tid, for der er begrænsede pladser pr. sæson.

Tjek vores anmeldelser på Trustpilot og Facebook for at lære mere om Snowminds fra vores instruktører!

Gratis online infomøde

Hør vores eksperter fortælle alt om livet som skiinstruktør

Tilmeld