Sæson i Japan, Østrig eller Canada?

Avatar photo
Trine Størup April 5, 2019

Trine er for nyligt hjemvendt efter en sæson i Japan som skilærer med Snowminds, som gør hun nu kan krydse både Østrig, Canada og Japan af på verdenskortet. Ud over den helt ekstremt dybe sne, har Japan også en helt anderledes kultur som er svær at sætte ord på før man har oplevet den! Men når man efterhånden, ligesom Trine, har stået på ski verden over – har man så fået en favoritdestination?

Jeg har de sidste par år været på sæson i Østrig og Canada, denne gang i Japan. Jeg har flere gange fået spørgsmålet “hvad er så bedst?”. Hertil er mit svar altid, at de ikke kan sammenlignes.

Hvis du lukker øjnene og tænker på den perfekte dag på bjerget, hvad indebærer den så? Er du ude i frisk jomfru pudder, på en urørt præpareret piste eller en sunny dag i parken? Hvis du befinder du dig i alpe-land eller i de canadiske rookies, så har du nok sikret dig en af delene. Om det er powder-runs eller pister, så har du sikkert allerede et par præferencer og det er dem der afgør hvad du synes er fedest.

Trine Snowminds Ski Trine nyder roen i off pisten

 

En anden spiller på markedet, som du sikkert har hørt om, er Japan, som jeg i år har givet en chance. Sushi-landet har de sidste måneder været mit hjem, under min sæson. Jeg har på nuværende tidspunkt 2 uger tilbage i sneen, og har dannet mig et godt indtryk, hvorefter jeg rejser resten af Japan tyndt.

 

Kawaii Kawaiii ✌️

 

Jeg valgte at tage til Japan for at blive overrasket både kulturelt og sne-mængdemæssigt. Begge dele har slået benene væk under mig og jeg er smask forelsket! Kulturen i Japan er perfektionist, sjov og lærerigt. Der er punkt og prikke på alle ting, hvilket gør det nemt at begå sig. Lige fra mødetider til numse skyl (du læste rigtigt) i toiletterne, så er der en manual på det hele.

 

Vending machine Japan Den Japanske charme!

 

Sneen er helt utænkelig dyb og blød, hvortil terrænet er fladere end andre kontinenter, hvilket gør det let at kaste sig ud i. Pærelet er terrænet dog ikke helt, da du kan udføre dig selv, ved at hike/toure dig igennem træer og op til vulkantoppe. Touring er en stor del af hypen i Japan, hvilket er forståeligt, for det er utroligt overvældende og bekræftende at vælge en touring-rute på flere timer som skal gåes, for derefter at udføre den og få ét godt run. Forinden jeg selv prøvede touring, forstod jeg ikke hypen. Det virkede en smule tosset sammenlignet med f.eks. Canada, hvor man kunne tage en lift til toppen af et off-pist område gentagne gange, uden af “arbejde” for det. Men efter at have afprøvet touring, er jeg helt med på hypen og “worth-it”-følelsen, som det giver. Samtidigt er det også en uforglemmelig oplevelse man deler med ens touring-makkere.

 

Japan Touring Offpiste touring i Japan

 

En sidst ting, som jeg slet ikke havde forventet i Japan, var gode pister. Det er dog ikke chokerende at deres perfektionisme også tillægges dem.

 

Niseko Powder Dyb powder i den japanske offpiste

Niseko BAckcountry Trine på toppen i Japan

Snowminds Trine Nyder en velfortjent Sapporo øl i den japanske offpiste.

Japan har alt det du har hørt om, og mere til. Håber du vil opleve det!

Tak fordi du læste med 🙂

// Trine Størup Mortensen
Insta @Trinestoerup

 

Kunne du tænke dig en sæson i Japan?

Kunne du tænke dig en sæson i Japan som ski– eller snowboardlærer med Snowminds? Ansøg hurtigst muligt da vi har meget begrænsede pladser på vores partner skiskoler i Hokkaido og Honshu. Du kan reservere din plads her!

Der er begrænsede visa til Canada! 🇨🇦

Start din oplevelse i dag!

Læs mere