Bliv skilærer i dit sabbatår og få uvurderlig kvote 2 erfaring

Snowminds May 15, 2019

Kasper Jakobsen kom ind på drømmestudiet på CBS via kvote 2 efter to sabbatår på ski. Optagelseskravet på kvote 1 var 11.7, men erhvervs-, sproglig-, og personligtudviklende erfaring fra 2 sabbatår på ski i henholdsvis Canada og Østrig blev Kaspers indgangsbillet.

Da Kasper Jakobsen gik ud af handelsskolen, havde han, som mange andre, lyst til en pause fra skolebænken og besluttede at holde et par sabbatår på ski. Med skiteknikken i orden og et ønske om at udforske et nyt kontinent pakkede han sagerne og drog over Atlanterhavet for at opleve en vintersæson i Canada. I Canada arbejdede Kasper på en restaurant sammen med 240 medarbejdere fra 35 forskellige lande. Her lærte han meget om kultur, sprog og mennesker af disse internationale kolleger, der bare gør ting anderledes end en dansker f.eks. gør. Da han kom hjem fra eventyret i Canada, besluttede han sig for at blive uddannet skiinstruktør i Østrig på vores novemberkursus i Kaprun.

 

Fra sabbatår til drømmestudiet

Sammen med 200+ andre unge drog han til Østrig med ambitionen om at bestå en østrigsk skiinstruktøruddannelse (Anwärter), og få uger senere stod han klar til at undervise sin første børnegruppe – på tysk. Dette var mildt sagt en kæmpe udfordring, men efter opholdet i Canada vidste han nogenlunde, hvad det krævede af ham at komme igennem en dag i modvind og som ugerne gik, bliv han bedre til tysk og undervisningen blev en sjovere oplevelse.

Efter sæsonen som skilærer i Østrig, var Kasper Jakobsen klar til skolebænken og hvad der først blot skulle være to sabbatår, viste sig at være adgangsgivende til drømmeuddannelsen International Business and Politics på Copenhagen Business School, hvor adgangskvotienten oprindeligt er 11,7. Med et snit på 9,6 var der et stykke derop, så Kasper søgte kvote 2, hvor et af vurderingskriterierne er et udenlandsophold og et erhvervsrelateret arbejde. Som skiinstruktør arbejder du på en udenlandsk arbejdsplads med et fremmed arbejdsmiljø – oven i købet på et fremmed sprog. Det kræver en masse af en fra første dag både mentalt, fysisk og fagligt, når man som skilærer tager sig af skigæster og må sætte sig i respekt overfor børn, voksne og chefer. Alt i alt havde Kaspers to år på ski givet ham tilstrækkelig erfaring til, at han blev optaget på drømmeuddannelsen.

 

 

Skiinstruktør

Kasper Jakobsen i skilæreruniformen i Bad Gastein, Østrig

Mange erfaringer rigere

Som Kasper’s historie viser, kan man med et job som skilærer samle uvurderlig erfaring til ikke blot CV’et, som bl.a. kan anvendes til en kvote 2 ansøgning, eller fremtidige jobsamtaler. Det er noget vi er meget opmærksomme på, og da stort set alle i Snowmindshuset enten har læst eller er i gang med at læse en videregående uddannelse, så gør vi alt for at sikre, at du efter din sæson kan dokumentere din erfaring på den bedst mulige måde. Herunder har vi forsøgt at liste den erfaring en vinter på fx vores 5-ugers skilærerkursus og efterfølgende arbejde i Østrig bl.a. giver dig:

  • ca. 6 måneders udlandsophold i Østrig
  • 5 ugers skilærerkursus med sportsteknisk, pædagogisk, sproglig og personligt udviklende træning
  • En østrigsk statscertificeret uddannelse som skilærer (hvor mange får en statsligt certificeret international uddannelse med fokus på træning og undervisning)
  • 6 måneder med tysktræning. På vores kursus foregår alt træning på tysk, hvilket betyder at du vil kunne dokumentere 210 timers tysktræning. Herudover kan du tilvælge vores 10 ugers online tyskkursus, tilsvarerende ca. 5 timer om ugen, dvs. 60 timers tysktræning
  • 5 måneders international erhvervserfaring med fokus på undervisning af børn, unge og voksne hos en udenlandsk arbejdsgiver.
  • 5 måneders erhvervserfaring, hvor du har undervist på dansk, engelsk, hollandsk (ja, det lærer du også på vores kursus), samt tysk, dvs. erhvervserfaring på 4 sprog
  • Udlandsophold, hvor du har arbejdet med gæster fra hele verden, samt boet og arbejdet i et internationalt miljø.
  • En udtalelse og et kursusbevis fra Snowminds på ALT ovenstående, så du fremover kan dokumentere det til bl.a. kvote 2 ansøgningen.

Specielt den udenlandske erhvervserfaring skal man ikke undervurdere. Der er mange der kan skrive på deres cv, at de fx har arbejdet for en dansk arbejdsgiver på en skidestination, eller rejst rundt i Asien i 6 måneder med rygsæk. Det er dog de færreste der kan dokumentere en så lang udenlandsk erhvervserfaring, som endda involverer 4 sprog, samt undervisningserfaring af alle aldersgrupper.

 

Snowminds

Kasper ses her i hvid t-shirt til det årlige Snowminds Kick Off event for kommende instruktører, hvor han i 2016 fungerede som tutor for de nye instruktører i Bad Gastein 

 

Snowminds står altid til rådighed

For at du kan dokumentere ovenstående, og gøre din skisæson til en succesoplevelse, er det vigtigt, at du ikke blot læner dig tilbage og tager uddannelsen og arbejdet på cruise control. Det er en stor udfordring, at blive uddannet skilærer og arbejde i udlandet, og det er en udfordring, der skal tages i stiv arm og med en vilje til at gennemføre.

Som skiinstruktør kommer man i en ung alder til at arbejde for en udenlandsk arbejdsgiver, der sætter andre krav til én end på danske arbejdspladser. Der er f.eks. visse østrigske manerer og traditioner, som det forventes, at man kender til. Det kunne være en bestemt måde at undervise, stå på ski eller opføre sig på. Når man trækker i skilæreruniformen, påtages der en stor rolle idet man bliver skiskolens “ansigt” i bybilledet,  i supermarkedet, til afterski eller på pisten, når man underviser og selv står på ski. Det er en enestående måde at komme til at bo og arbejde i udlandet og komme tæt på de lokale. Men udover de lokale, møder man også folk fra andre nationaliteter, idet at mange skigæster måske kommer fra lande som Israel, Holland eller Rusland, hvor der igen åbnes for en forståelse af fremmede kulturer og mennesker.

Selvom det er en kæmpe oplevelse at møde folk fra andre lande, er der samtidig ingen kære mor, når man første gang kommer ud på skiskolen for at undervise en gruppe 5-årige børn. Her tilegner man sig dog nogle fantastiske, pædagogiske evner. Det er nemlig en stor udfordring, at skulle lære skiteknikken fra sig og kommunikere med russiske, hollandske eller østrigske børn, samtidig med at forældrene efterlader en stor portion forventning og ansvar hos dig som “den voksne”.

 

 

Ski med Snowminds

Her ses Kasper i dybsne på en fridag fra undervisningen i Bad Gastein

 

 

 

Drømmer du om en sæson som ski- eller snowboardinstruktør i bjergene, inden studiet evt. kalder, så kan du læse mere her og ansøge her.

 

Gratis online infomøde

Hør vores eksperter fortælle alt om livet som skiinstruktør

Tilmeld