Bliv skilærer i dit sabbatår og kom ind på drømmestudiet

Snowminds October 3, 2023

Caroline kom ind på drømmestudiet på CBS via kvote 2 efter to sabbatår med sæsoner på ski. Optagelseskravet på kvote 1 var et af landets højeste, men arbejds-, sprog-, og personlig erfaring fra 2 sabbatår på ski i alperne blev Carolines adgangsbillet.

Da Caroline Mygind gik ud af gymnasiet, havde hun, som mange andre, lyst til en pause fra skole og besluttede at holde et sabbatår på ski. Med skiteknikken i orden og et ønske om at udforske et nyt land pakkede hun sagerne og drog til Østrig for at have en sæson som skiinstruktør i alperne. I Østrig arbejdede Caroline på en skiskole sammen med medarbejdere fra mange forskellige lande. Her lærte hun meget om kultur, sprog og mennesker af de internationale kolleger, der bare gør ting anderledes end en dansker f.eks. gør. 

 

Fra sabbatår til drømmestudiet

Sammen med 300+ andre unge drog hun til Østrig med ambitionen om at bestå en østrigsk skiinstruktøruddannelse (Anwärter), og få uger senere stod hun klar til at undervise sin første børnegruppe – på tysk. Dette var mildt sagt en kæmpe udfordring, men som ugerne gik, blev hun bedre til tysk og undervisningen blev en god oplevelse.

Efter to sæsoner som skilærer i Østrig, var Caroline klar til skolebænken og hvad der først blot skulle være to sabbatår, viste sig at være adgangsgivende til drømmeuddannelsen International Business and Politics på Copenhagen Business School, hvor adgangskvotienten oprindeligt er 11,7. Caroline søgte kvote 2, hvor et af vurderingskriterierne er et udenlandsophold og et erhvervsrelateret arbejde. Som skiinstruktør arbejder du på en udenlandsk arbejdsplads med et fremmed arbejdsmiljø – oven i købet på et fremmed sprog. Det kræver en masse af en fra første dag både mentalt, fysisk og fagligt, når man som skilærer tager sig af skigæster og må sætte sig i respekt overfor børn, voksne og chefer. Alt i alt havde Carolines to år på ski givet hende tilstrækkelig erfaring til, at hun blev optaget på drømmeuddannelsen.

 

 

Caroline skilæreruniform i St. Anton

Caroline Mygind i skilæreruniformen i St. Anton, Østrig

Mange erfaringer rigere

Som Carolines historie viser, kan man med et job som skilærer samle uvurderlig erfaring til ikke blot CV’et, som bl.a. kan anvendes til en kvote 2 ansøgning, eller fremtidige jobsamtaler. Det er noget vi er meget opmærksomme på, og da stort set alle i Snowmindshuset enten har læst eller er i gang med at læse en videregående uddannelse, så gør vi alt for at sikre, at du efter din sæson kan dokumentere din erfaring på den bedst mulige måde. Herunder har vi forsøgt at liste den erfaring en vinter som ski- eller snowboardinstruktør med efterfølgende arbejde bl.a. giver dig:

  • Op til 6 måneders udlandsophold
  • Op til 12 ugers skilærerkursus med sportsteknisk, pædagogisk, sproglig og personligt udviklende træning
  • En internationalt anerkendt statscertificeret uddannelse som skilærer (hvor mange får en statsligt certificeret international uddannelse med fokus på træning og undervisning)
  • 6 måneder med sprogtræning. På vores kursus foregår alt træning på det lokale sprog (i Japan dog på engelsk), hvilket betyder at du vil kunne dokumentere mange timers sprogtræning. Herudover kan du tilvælge et af vores sprogkurser, fx vores 10 ugers online tyskkursus, tilsvarerende ca. 5 timer om ugen, dvs. 60 timers tysktræning
  • Op til 5 måneders international erhvervserfaring med fokus på undervisning af børn, unge og voksne hos en udenlandsk arbejdsgiver.
  • Op til 5 måneders erhvervserfaring, hvor du har undervist på fx dansk, engelsk, hollandsk (ja, det lærer du også på vores kurser i Østrig), samt tysk, dvs. erhvervserfaring på 4 sprog
  • Udlandsophold, hvor du har arbejdet med gæster fra hele verden, samt boet og arbejdet i et internationalt miljø.
  • En udtalelse og et kursusbevis fra Snowminds på ALT ovenstående, så du fremover kan dokumentere det til bl.a. kvote 2 ansøgningen.

Specielt den udenlandske erhvervserfaring skal man ikke undervurdere. Der er mange der kan skrive på deres cv, at de fx har arbejdet for en dansk arbejdsgiver på en skidestination, eller rejst rundt i Asien i 6 måneder med rygsæk. Det er dog de færreste der kan dokumentere en så lang udenlandsk erhvervserfaring, som endda involverer 4 sprog, samt undervisningserfaring af alle aldersgrupper.

 

Caroline til Snowminds reunion event i Østrig

Caroline ses her i den blå uniform til det årlige Snowminds Reunion i Østrig.

 

Snowminds står altid til rådighed

For at du kan dokumentere ovenstående, og gøre din skisæson til en succesoplevelse, er det vigtigt, at du ikke blot læner dig tilbage og tager uddannelsen og arbejdet på cruise control. Det er en stor udfordring, at blive uddannet skilærer og arbejde i udlandet, og det er en udfordring, der skal tages i stiv arm og med en vilje til at gennemføre.

Som skiinstruktør kommer man i en ung alder til at arbejde for en udenlandsk arbejdsgiver, der sætter andre krav til én end på danske arbejdspladser. Der er f.eks. visse østrigske manerer og traditioner, som det forventes, at man kender til. Det kunne være en bestemt måde at undervise, stå på ski eller opføre sig på. Når man trækker i skilæreruniformen, påtages der en stor rolle idet man bliver skiskolens “ansigt” i bybilledet,  i supermarkedet, til afterski eller på pisten, når man underviser og selv står på ski. Det er en enestående måde at komme til at bo og arbejde i udlandet og komme tæt på de lokale. Men udover de lokale, møder man også folk fra andre nationaliteter, idet at mange skigæster måske kommer fra lande som Israel, Holland eller Rusland, hvor der igen åbnes for en forståelse af fremmede kulturer og mennesker.

Selvom det er en kæmpe oplevelse at møde folk fra andre lande, er der samtidig ingen kære mor, når man første gang kommer ud på skiskolen for at undervise en gruppe 5-årige børn. Her tilegner man sig dog nogle fantastiske, pædagogiske evner. Det er nemlig en stor udfordring, at skulle lære skiteknikken fra sig og kommunikere med russiske, hollandske eller østrigske børn, samtidig med at forældrene efterlader en stor portion forventning og ansvar hos dig som “den voksne”.

 

Caroline på vej til arbejde som skiinstruktør i St. Anton

Her ses Caroline på vej på arbejde på skiskolen i St. Anton.

 

Drømmer du om en sæson som ski- eller snowboardinstruktør i bjergene, inden studiet evt. kalder, så kan du læse mere her og ansøge her.

 

Gratis online infomøde

Hør vores eksperter fortælle alt om livet som skiinstruktør

Tilmeld