Skiinstruktør under Corona – Kan vi ikke blive lidt længere?

Snowminds April 7, 2020

BLOG: Østrig – Julie, Josephine og corona. 

Covid-19 har vendt op og ned på hele verden, og desværre også sat en alt for tidlig stopper for skisæsonen for vores instruktører. Hvordan oplevede instruktørerne situationen omkring Corona, og det at skulle hjem før tid? Mød Julie og Josephine, som vil dele deres tanker omkring deres sidste dage i Østrig, og dilemmaet om den store lyst til at blive eller om man bør tage hjem.

Vi er Julie og Josephine, som begge haft en sæson i Østrig som skiinstruktører med Snowminds. Vi mødte hinanden på Snowminds 5-ugers kursus, som vi tog tilbage i november, hvor vi var på et skihold sammen. Efter kurset kom vi til vores destinationer, hvor vi skulle arbejde. Julie kom til regionen Tyrol og Josephine i Salzburgerland. Da Corona kom til Østrig skulle der handles hurtigt og vi vil gerne dele vores tanker omkring hele situation med Corona, så læs med herunder. Lad os starte med Julie.

Julie, Instruktør i Tyrol:

Hej derude,

Der er nu gået nogle dage siden vi kørte over grænsen til Danmark, og jeg sidder nu i karantæne. Eventyret i Østrig stoppede alt for tidligt, desværre. Den sidste tid i Østrig kom lige pludselig tæt på, da Covid-19 for alvor indtog verden, og jeg på daværende tidspunkt befandt mig i Tyrol, som var i et af de første risikoområder.

Jeg husker tydeligt den dag, hvor Tyrol blev et risikoområde. Vi havde alle undervisning på bjerget, og får pludselig en besked omkring at Tyrol var blevet rød. Vi var lidt i chok, men tog det ikke så tungt, da vi på daværende tidspunkt ikke mærkede noget til det i området. Vi mødtes til frokost, og snakkede om hvad vi skulle gøre. Nogle valgte at rejse hjem til Danmark samme aften, mens andre valgte at blive, hvilket jeg blandt andet gjorde. Dagen efter fik vi et opkald om, at vores hjemtransport i april ikke kørte og den sidste afgang mod Danmark derfor var d. 14. marts. Det hele begyndte at gå stærkt, og vi mærkede det mere og mere i byen og på bjerget. Alle gæster aflyste deres skiferier, hvilket desværre også betød mindre arbejde til os.

Skiinstruktør

Dagene op til hjemrejsen var meget underlige, da stemningen var trykket og alle var et stort spørgsmålstegn. Ingen vidste rigtig hvad de skulle, og der opstod flere spørgsmål omkring hele situationen. Skulle man blive eller burde man tage hjem? Var situationen virkelig så alvorlig som medierne omtalte den? Ja, der var virkelig mange beslutninger, som der skulle tages på rigtig kort tid.

Vi snakkede med Corona-hotlinen samt Udenrigsministeriet flere gange om dagen, da de gerne ville have os hjem, men vi gerne ville blive i Østrig. De sagde noget forskelligt hver dag, så beslutningen var ikke ligefrem nem eller ligetil. Virkeligheden begyndte først rigtig at gå op for os, da Danmark lukkede grænsen. Nu SKULLE vi altså hjem. Vi tog dog situationen afslappet, men fulgte stadig med i nyhederne og diverse pressemøder for at holde os opdateret. Vi var selvfølgelig opmærksomme på diverse nye tiltag, og tanken om at de ville lukke Østrig, inden vi nåede hjem, lå også i baghovedet. Vi prøvede trods alt, at få det bedste ud af den sidste tid, som vi havde sammen uden det hele gik op i Corona.

Vi brugte de sidste par dage i Østrig på at nyde hinandens selskab, få en lækker tan i ansigtet, hvilket selvfølgelig er super vigtigt, og ellers bare have det fedt. Dette var dog uden afterski og de normale hverdagsting, som vi plejer at lave efter en lang dag på bjerget. I og med at jeg befandt mig i et risikoområde betød det også, at afterski-stederne lukkede. De lukkede da det på daværende tidspunkt ikke var lovligt, at være mere end 100 mennesker samlet på et sted i Tyrol. Det var selvfølgelig super ærgerligt, men det ændrede ikke på, at vi nød tiden sammen hjemme i vores hus. Vores chef kom med en masse øl og snaps til hele huset, så vi stadig havde noget at hygge os med!

Vi rejste tilbage mod Danmark d. 14. marts. Det var en super mærkelig dag, da man pludseligt og meget uforudset skulle sige farvel til sit hjem, og alle dem man havde boet i hus med hele sæsonen. Hjemturen foregik med bus, som var arrangeret af Snowminds, hvor vi her sad sammen med mange andre instruktører fra naboområderne. Vi kunne derfor lige få catchet op på sæsonen, og delt vores oplevelser i løbet af sæsonen. Turen hjem var faktisk ret hyggelig, da vi drak nogle øl, hørte musik, spillede spil og bare snakkede en hel masse.

Snowminds skiinstruktør corona

Nu skal vi videre til Josephine.

Josephine, Instruktør i Salzburgerland:

Ligesom Julie blev afskeden med mit midlertidige hjem ikke som jeg havde forestillet mig den i starten. Min oplevelse var dog en smule anderledes end Julies. I Zell am See kendte ingen på daværende tidspunkt nogen smittede med Covid-19, eller som den også er omtalt i dagligdagen, Corona. Hverdagen gik som normalt i Zell am See, mens Danmark så småt lukkede helt ned. Snowminds tilbød deres hjælp, og spurgte om vi var interesseret i, at de skulle arrangere en bus. Os fra Zell am See takkede til at starte med pænt nej, da vi egentlig stadig havde arbejde og på daværende tidspunkt ikke så det som en fare. Vi følte os sikre, hvor vi var og havde bestemt ikke lyst til at tage hjem til Danmark.

 

Snowminds instruktør corona

Vi mærkede det for alvor onsdag aften d. 11. marts, hvor det blev annonceret at Danmark lukkede ned. Den dag var vi blevet inviteret til middag hos en af drengenes forældre, hvor vi midt i vin og spil blev overvældet af nyheden om, at Danmark lukkede skoler mm. Resten af aftenen forsatte som den nok ville have gjort. Den næste dag blev vi indkaldt til møde hos vores skiskole, hvor retningslinjerne blev fastlagt. På daværende tidspunkt ville der ikke være mere arbejde, men min chef tilbød alle, at de kunne blive, hvis det var det de ønskede. Mange af mine kollegaer ønskede at blive længere i Østrig, hvilket jeg fandt svært og satte mig i et stort dilemma, da mine forældres klare udmeldning var et ønske om, at jeg fandt vej tilbage til Danmark. Jeg var splittet i min beslutning om at blive eller tage hjem. I sidste ende var ingen af os sikre på hvad fremtiden ville bringe, og mange spekulationer kom til udtryk, da vi i fælleskab snakkede om, hvad hver enkelt havde tænkt sig at gøre.

Mine tanker fløj rundt, og jeg var virkelig i tvivl om, hvad jeg skulle gøre. Jeg vidste udmærket hvad mine forældres mening var, hvis jeg valgte at blive i Østrig, men samtidig var det en situation, som ingen havde stået i før. Netop fordi situationen var uvant og ret svær at forholde sig til, så valgte jeg, at jeg ikke ville tænke for meget over det, og forsatte derfor torsdag som jeg plejede. Torsdag betød nemlig afterski og hygge for instruktørerne i Østrig. Vi havde fået at vide, at det desværre nok var den sidste dag, vi fik at feste på vores stamsted. Men som aftenen skred frem gik det mere og mere op for os, at situationen i Danmark var yderst seriøs. Specielt, da udmeldingen fra udenrigsministeriet kom om, at alle danskere i udlandet skulle rejse hjem, ændrede stemningen sig markant i den lille bar. Jeg arrangerede hurtigt hjemtransport med mine veninde, hvis forældre var kørt et par dage før, så de var sikre på at kunne hente hende. Hjemtransporten var meget forskellig fra person til person. Mange valgte at tage bussen, som Snowminds havde arrangeret, andre med fly og nogen med deres forældre.

Det farvel som de fleste af os havde forventet at kunne bruge en måned på, blev lige pludselig afviklet på et par dage. Når jeg reflekterer tilbage, føles det hele rodet og uoverskueligt, især fordi essentielle beslutninger blev taget på få minutter. Jeg er hjemme i god behold og får min tid til at gå med at facetime mine venner, både fra skiskolen og kurset, så vi får det bedste ud af det, selvom vi savner hinanden helt vildt.

Ski med Snowminds corona

For os begge var den sidste tid i Østrig med corona meget turbulent og underlig. MEN det har været den bedste beslutning, vi har taget. Det har været de fedeste 4 måneder, og vi fortryder intet!!

Vi har begge lige fra start og til frem til nu, nydt hvert sekund af vores sæson! Coronaen var for os ”bare” et bump på vejen, men måske er det en undskyldning for at tage en ekstra sæson, hvem ved? 😉 

Siden Snowminds start i 2012 har det været vores topprioritet, at du kan føle dig 100% tryg når du rejser med os – det er det stadig. Corona eller ej. 

Derfor vil du som rejsende automatisk være dækket af Snowminds Tryghedsgaranti

Tjek vores anmeldelser på Trustpilot og Facebook for at lære mere om Snowminds fra vores instruktører! 

Gratis online infomøde

Hør vores eksperter fortælle alt om livet som skiinstruktør

Tilmeld