Skisæson i Fernie

Snowminds January 22, 2024

Læs om Nikolajs skisæson i Fernie, hvor den stod på alt lige fra sjove aftener i byen til fede dage på bjerget. Dette er en fortælling om, hvordan den her charmerende by blev hans andet hjem.

 

Mere end bare ski: Hvordan Fernie blev mit andet hjem

Charmerende, jordnær og venlig – det er sådan, jeg ville beskrive Fernie som en by, ser man bort fra skiløbet. Det er det, der gør Fernie til et særligt sted for mig. En ungdommelig by, hvor man hurtigt føler sig som en af de lokale, og buschaufføren til og fra bjerget, er også din ski makker. Jeg startede min tid i Fernie med kun to venner som jeg kendte fra en tidligere sæson i Whistler. Men lang tid tog det ikke, før jeg følte mig hjemme i denne charmerende by i de Canadiske Rockies. Her kan en fredag ​​aften enten bestå af en sjov bytur eller ved lejrbålet med vennerne og en guitar.

Mig til venstre, med alle min venner

Mig til venstre, med alle mine nye venner

Den sociale puls af og på bjerget

Når jeg shreddede knæ dyb puddersne og søgte en pause på løjperne, var mit foretrukne sted altid Bears Den. Det perfekte lille sted at få en billig frokost; som regel var det en hotdog og en varm kakao som jeg brugte til at genoplade batterierne, før jeg smuttede tilbage på skiene.

Byen Fernie har meget at tilbyde, når du er færdig med at destruere det lækreste puddersne, stopper de gode tider ikke her. Der er masser af gode bar til at nuppe øl eller to med dine venner. En personlig favorit for mit crew og jeg var Kodiak lounge ved the Raging Elk Hostel. Denne hjemlige, sjovt dekorerede og billig bar leverede altid fremragende service fra de sødeste bartendere. Udover de billige øl og den fantastiske atmosfære afholder Kodiak også nogle af de bedste begivenheder i byen. Uanset om det er Jam Night, pool konkurrencer, karaoke eller Ladies’ Wine Night, sørger Kodiak altid for god hygge.

Et andet højdepunkt ved en skisæson i Fernie er Hot Dog Day det er muligvis den sjoveste dag i sæsonen. Det er en kæmpe temafest, hvor alle på bjerget klæder sig i 70’er og 80’er skikluns. Dette skaber en nostalgisk atmosfære, der tager dig tilbage i tiden. Det føltes præcis som om man er med i filmen Hot Tub Time Machine. Et absolut must at se den før du tager afsted, da den blev optaget i Fernie.

(Fun fact: Hvis du sidder ELK Quad stoleliften, hold øje med boblebadet, for lidt ekstra spænding til turen op).

Legenden om The Griz

Man kan ikke snakke om en skisæson i Fernie uden at nævne det fantastiske champagnepudder, som man altid kan takke the Griz for at levere. Fernie er ikke dit typiske resort, hvor du ivrigt holder øje med sneudsigten for at se hvornår den næste gode pudderdag kommer, The Griz har din ryg. Legenden om The Griz er en halv mand, halv Grizzly bjørn, der strejfer omkring bjerget i Fernie. Han er bevæbnet med sit powdergun og sikrer, at dig og dine venner har masser af sne til at lege i hele din skisæson i Fernie.

På ski i pudder

På ski i pudder

Udoforsk Fernie og mere til

Fernie Alpine Resort tilbyder det vildeste og mest udfordrende off-pist, perfekt for Skiløbere og Snowboardere, der er sultne efter udfordringer og ikke er bange for at teste sine grænser. Dette er netop hvorfor Fernie mig særligt godt på min anden sæson. Jeg følte mig sikker og var motiveret til at erobre nogle Double Black Diamonds, som er en kategori man har i Canada, der ligger over de sorte løjper.

 

Fernie er et forholdsvist stort resort, men det er ikke på størrelse med Whistler, St. Anton eller andre af de her enorme skiområder. Og ved du hvad? Det er en fantastisk ting. Det giver dig mulighed for at opdage dine yndlingssteder og virkelig få mest muligt ud af de magiske dage, når sneen par er helt perfekt. Men når man bliver sulten igen efter at udforske nye steder, fyldte vi bilerne op med vores grej og vendte snuden mod nye destinationer. Der var rigeligt med muligheder enten til Kicking Horse, Kimberley, Revelstoke, Panorama eller Castle Mountain. Dette er en gylden mulighed for at besøge andre Snowminders og få dem til at vise dig rundt på deres lokale bjerge og hyggelige byer.

Frokost med udsigt i Kicking Horse

Frokost med udsigt i Kicking Horse

Hvad lavede man ellers i Fernie

På en restitutionsdag i Fernie er der en masse sjove aktiviteter at fordybe sig i. Mine venner og jeg plejede at nyde spil disc golf, vi lejede fat bikes til en dejlig cykeltur op til Montana Hut (som tilbyder en kanon udsigt over byen og de betagende bjerge omkring den). Ved en mindeværdig lejlighed fandt jeg mig selv i en spontan ishockeykamp på en sø. Det var uden tvivl den mest canadiske oplevelse nogensinde. De inviterede mig, idet de antog, at jeg kunne spille, og vi opdagede hurtigt den store forskel mellem en gennemsnitlig dansk ishockeyspiller og en canadisk. Det betød dog ikke noget i sidste ende. Alle var mere end glade for at lade mig deltage, og til min overraskelse formåede jeg endda at score et mål – et øjeblik, der står som en af de største sportspræstationer i mit liv.

Hvis du mere er til at se hockey som mig, så er der mulighed for at komme ind og støtte det lokale ishockeyhold, Fernie Ghostriders.

 

Min samlede oplevelse i Fernie var utrolig. Siden jeg forlod denne charmerende by i de Canadiske Rockies, har den haft en plads i mit hjerte. Jeg kom oprindeligt for skiløbet, hvilket overgik alle mine forventninger. Men Fernie viste sig at være så meget mere end bare en skidestination. Så hvis du overvejer at blive skilærer i Canada, anbefaler jeg på det kraftigste at vælge Fernie.

 

Gør som Nikolaj og udforsk en skisæson i Fernie. Bliv en level 1 skiinstruktør i Canada.

Gratis online infomøde

Hør vores eksperter fortælle alt om livet som skiinstruktør

Tilmeld