Turen går til JAPOW!

Snowminds July 6, 2017

JAPOW

Japan aka. JaPOW er gennem det sidste årti blevet et must at prøve kræfter med, hvis man er ski entusiast, hvis man elsker sne, og hvis man elsker rå fisk! Her er en lille beskrivelse af, hvad du kan vente dig, hvis du vælger at trække stikket og opleve mystikken i øst!

JAPOW

Udsigten ud over det fantastiske japanske sneklædte landskab

 

Mit navn er Julie, og i vinteren 2014 havde jeg fornøjelsen af en sæson i Japans powder-location no. 1, Niseko med Snowminds. Niseko er en perfekt region, som ligger på den nordlige japanske halvø, Hokkaido. Fra hovedbyen Grand Hirafu i Niseko ligger alle muligheder åbne. Der er mulighed for at starte skidagen klokken 9, og du kan tage sidste tur op så sent som til klokken 21. Det betyder, at du på en god dag kan få powder til morgenmad og igen til aftenkaffen. Når sneen i resortet er opkørt, kan man opleve touring op af en vulkanside, stå på ski ned i vulkankrateret, du kan tage på guidede snemobil- eller en snowcat-ture ud i det vilde backcountry, hvor i ikke skal tænke på liftkøer, og pudderen ligger som et lag sukker foran jer. Derudover ligger Niseko kun 2-3 timer væk fra andre rigtig fede ski områder som f.eks. Rusutsu og Kiroro – mulighederne er kort sagt uendelige.

 

JAPOW

Cat skiing med hele teamet

 

Min vildeste oplevelse
Man oplever mange forskellige sneforhold gennem en sæson i Japan, og en ting jeg hurtigt blev klar over; der er MANGE snehunde, som kommer til Hokkaido for at jagte den lette, hvide sne. Sner det udenfor skal man altså være klar til at stå tidligt op, og for den sags skyld også gå sent i seng i jagten på de berømte Japow faceshots.

 

Haruka, jeg og vores gode vulkan-ven Yotei i baggrunden

 

Min vildeste oplevelse gennem mine 4 måneder står stadig tydeligt i min hukommelse. Det var en ugentlige fridag i Januar, og en gruppe af os havde taget turen til Rusutsu (ski område 2 timer væk fra Grand Hirafu). Rusutsu er et stejlere skiområde med mindre snefald i gennemsnit end Niseko. Vi ankom til skiområdet og trak hurtigt i vores skitøj, klikkede skiene på, så gik det løs! Det var en rigtig fed dag med masser af små hop og drops vi prøvede kræfter med, og vi fik nogle fede runs ind mellem træerne. Efter godt 7 timers intenst skiløb gik turen tilbage til Niseko, hvor vi alle så frem til en tur i den lokale Onsen (varme kilder). Den plan blev dog hurtigt skrottet da vi så hvad der ventede os tilbage i Grand Hirafu – Hele byen var blevet dækket i hvidt!! Der lå mindst en halv meter sne på de parkerede biler på parkeringspladsen og resortet var affolket, skidagen var altså langt fra slut. Vi var trætte, men vi klikkede skiene på igen; en enkelt tur op på bjerget kunne ikke skade! JAPOW!! 4 timer og utallige ture op med quad-liften senere sluttede vi dagen af med ømme ben og fulde af energi. Adrenalinen pumpede for vildt efter at have oplevet det vildeste aften-champagne-pudder, hvilket havde resulteret i utallige faceshots, og sne der nåede op til knæerne. Den aften gik jeg i seng med et smil på læben som rakte op til begge øre!

 

Det sner altid i Japow! Pow, pow, wow!

 

Inden afrejse
Vær klar til at bryde et par regler, og have ski patrol i hælene: I Hokkaidos skiområder er der mange sikkerhedsforanstaltninger, så det er rigtig nemt at ”komme til” at bryde reglerne i off piste 😉 Søg væk fra skiområderne : det er alle pengene værd at hyre en guide som kender Niseko, til at tage jer med til ukendt terræn! Der er som sagt mange powderhunde i Niseko, så forsøg at trække væk fra de velkendte turist områder. Grib enhver chance du får – der vil altid være god sne, du skal bare vide hvor du skal lede efter det! Husk din lommeordbog på japansk – Det er altid sjovere at rejse i et land, hvor du kan komme i kontakt med de lokale.

 

ENJOY!

/ Julie

 

Vil du køre i japansk powder morgen, middag og aften ligesom Julie? Læs mere om at blive ski- eller snowboardinstruktør i japan eller kontakt os, så vi kan hjælpe dig med at finde dit næste eventyr på ski eller snowboard.

Tjek også vores anmeldelser på Trustpilot og Facebook for at lære mere om Snowminds fra vores instruktører!

Der er begrænsede visa til Canada! 🇨🇦

Start din oplevelse i dag!

Læs mere