Vintersæson i Østrig – 4 spørgsmål til Rikke

Avatar photo
Rikke Vestergaard May 6, 2019

Rikke har haft en vintersæson i Østrig, og har forinden sæsonen i Sölden taget uddannelsen på både ski og board, selvom hun ikke har været på ski de sidste par år. Det kan være rigtig svært at skulle vælge, hvilket land man gerne vil opleve, for derefter at skulle vælge om man vil udfordres ved både at blive ski-og snowboardinstruktør. Læs hendes blog hvor hun fortæller om hendes højdepunkter fra sæsonen og kurset.

 

Hvem er du, og hvordan endte du med Snowminds?

Jeg hedder Rikke, er 22 år og kommer fra Vejle. Derhjemme i arbejder jeg som tjener i Skagen og forrige vinter rejste jeg i 4 måneder rundt i Asien, Australien og New Zealand. Jeg endte med Snowminds fordi jeg havde nogen venner som tog en sæson i Canada og Østrig to år forinden, samt så har jeg altid drømt om livet som skiinstruktør siden jeg var helt lille.

Girl skiing

Rikkes kontor

 

Hvorfor lige Østrig?

Min oprindelig plan var en sæson i Canada, da jeg derovre bare ville være snowboardinstruktør og tænkte det ville være det ultimative mht. at udvikle mig selv på det område, samt at opleve den canadiske natur.

Dog ønskede jeg også at tage del i den Østriske kultur, som man altid har kendt til med after-ski, men også det med at udvikle sit tyske sprog. Derudover havde jeg også de sidste par år drømt lidt om at komme tilbage på ski igen, så hvorfor ikke blive både ski- og snowboardinstruktør! Så med en smule overvejelse endte det ud med en vintersæson i Østrig, og har slet ikke fortrudt min beslutning siden.

Girl on ski

Udsigten er upåklagelig

 

Hvordan har du oplevet Snowminds kurset og skilærereksamen?

Kurset var som et højskole ophold. Alle kom med de samme intentioner om at blive instruktør men ligesåvel også for at lære en masse nye mennesker at kende med en fælles passion. Ud over det så var det også bare så fedt at få træning og mærke hvordan man udviklede sig under kurset, især mig selv inden for ski.

Dual Awärteren er en anelse længere end ski, og derfor havde vi også en del flere teori timer og eksamener at se til. Det gode var dog at man tog en del ad gangen (ski for sig og board for sig) og på den måde kunne man holde tungen lige i munden, men det var da ikke altid lige let. Dog skal det heller ikke forståes at vi ikke havde det sjovt for det havde vi virkelig! For os der valgte Dual, var et mindre hold og derfor havde vi også et rigtig godt sammenhold!

Afterski

Den famøse after-ski i Sölden!

 

Hvad har været det bedste ved din vintersæson i Østrig?

Uhhh der er sket så mange ting i løbet at sæsonen og det kan være lidt svært at sige hvad det bedste af det hele har været. Men hvis jeg skal nævne to ting som virkelig har være højdepunkter på sæsonen, så er den første nok nytårsaften hvor alle skiskolerne her i Sölden sammen blev kørt op til et sted på pisten kaldt Obstlerhutte. Derfra var vi nogen som kælkede ned med fuld fart på, nålesving og grin af den røde piste, til vi ramte den næste hytte, hvor vi så sprang ind i det nye år, helt hvide af sne og med stort smil på. Et andet højdepunkt har virkelig været at bestå min Landes 1 på ski, for som sagt så var jeg jo boarder først, men har virkelig udviklet en kærlighed til begge dele i og med de gir så meget forskelligt.

Venner på ski

Nytårsaften på kælk!

Fastelavn på en vintersæson i Østrig

Fastelavn i Østrig bliver taget meget seriøst!

// Rikke Vestergaard

 

Kunne du tænke en sæson som Rikke, kan du allerede nu reservere din plads her. Har du lyst til at høre mere om en vintersæson i Østrig og destinationerne, kan du læse mere her.

Tag med på 1, 2 eller 3 ugers ski camp i marts! ⛷️

Start din oplevelse i dag!

Læs mere