Ofte stillede spørgsmål

Om Os

Hvem er Team Snowminds?

Vi er et ungt team bestående af tidligere skiinstruktører, hvor der altid er højt til loftet, nye ideer, latter på kontoret og smil på læberne. Vi elsker vores job, vi elsker vores instruktører og er altid klar til at byde velkommen til nye folk i Snowmindsfamilien!  Hele Snowminds teamet arbejder for én ting; at videregive den samme uforglemmelige oplevelse, som vi alle har haft! Vi ved, at du kun kan nyde din oplevelse til fulde, hvis du føler dig tryg og ikke skal bekymre dig om planlægningen. Derfor er vores fornemste opgave at støtte dig både før, under og efter din sæson, hvor det vigtigste for os er tryghed, fællesskab og oplevelser for livet! Du kan læse mere om vores Snowminds Team her.

Hvorfor skal jeg vælge at rejse med Snowminds?

Fra dag ét har vi haft ét hovedformål med alt hvad vi har gjort; at dele vores passion og skabe unikke oplevelser for ligesindede skientusiaster rundt omkring i verden. Samtidig forsøger vi at klæde vores instruktører på, så de er bedst muligt rustet til at gennemføre en ski- eller snowboardinstruktøruddannelse og herefter at stå på egne ben hos en udenlandsk arbejdsgiver. Til at støtte dig på denne rejse tør vi godt lægge vores jyske sindighed en smule til siden og sige, at du ikke finder et mere kompetent, erfaren og mest af alt passioneret team til at hjælpe dig end vores Snowminds Team. Det er store ord, men vi garanterer at gøre “whatever it takes” for at leve op til det!

Hvad gør I hos Snowminds for at sikre tryghed før, under og efter sæsonen?

Vi vil gøre alt for at hjælpe dig både før, under og efter din vintersæson, så den kan blive en oplevelse for livet! Hos os er du IKKE et nummer, men et menneske, en instruktør og vores eneste mål og ønske er, at give dig en unik oplevelse som instruktør, som du kan se tilbage på med glæde og savn resten af livet. Det er det Snowminds handler om. Passion for skiløb. Passion for mennesker. Passion for dig. Du vil inden afrejse blive en del af vores Facebook-gruppe, modtage forberedelsesmateriale, få tildelt en mentor og blive inviteret til vores kick off event, hvor vi forbereder dig så godt som muligt til sæsonen. Under sæsonen afholder vi bl.a. Team Events hvor vi alle mødes igen og hygger os sammen. Efter sæsonen holder vi også en reunion fest og du vil blive en del af et Snowminds community med masser af tilbud og fordele. Kort fortalt er vi med HELE VEJEN og du er altid velkommen til at kontakte os eller bare komme ind på kontoret og drikke en kop kaffe og hygge 🙂

Hvad siger gamle instruktører om deres sæson med Snowminds?

Du kan læse alt om hvad vores instruktører synes om at have rejst med os og deres oplevelser på deres sæson på vores Snowminds Blog. Du kan ydermere læse anmeldelser om os på Trustpilot og på vores Snowminds Facebook side. Hvis der er noget bestemt du vil høre om, så kan vi altid sætte dig i kontakt med en tidligere instruktør, som kan fortælle meget mere. Så bare sig til!

Kan jeg kontakte jer, hvis jeg har spørgsmål?

Hvis du ikke har fået alle dine spørgsmål besvaret i vores FAQ er du mere end velkommen til at kontakte os enten via vores chat på hjemmesiden, ringe til os på alle hverdage fra 9-17 på + 45 28 99 35 99 eller sende os en mail på [email protected]

Generelle Spørgsmål

Hvor god skal jeg være på ski/snowboard?

Først og fremmest skal det siges, at vi har en utroligt høj beståelsesprocent (mere end 90% af vores kursister består deres kursus, afhængigt af kursus). Består man ikke kan det både skyldes skiniveau, sprogniveau eller at man bare rammer en dårlig dag, hvilket kan ske for alle.   Vi har deltagere, der har stået i alt fra 3 til 20+ uger og grundlæggende er det svært at sige præcist, hvor højt niveauet skal være. Såfremt du har stået fx 3 uger, så anbefaler vi, at du vælger et af vores længere kurser, så du kan få optimal træning inden uddannelsen. Det gør vi også til de der har stået fx 20+ uger, da de så vil kunne udvikle sig langt udover deres eksisterende skiniveau. Vi arbejder altid ud fra ens udgangspunkt og stræber efter at man altid skal lære ud fra dette og derfra kan “become the best you can be”.

Hvad betyder jobgaranti?

Jobgarantien er betinget af, at du består din instruktøruddannelse, hvilket ca. 90% af vores kursister gør. Hvis du har haft en dårlig dag og og dumper dine prøver på eksamensdagen, men ellers har gjort alt hvad du kunne, så vil vi gøre alt der står i vores magt for at sikre dig et job alligevel, så du kan få en skøn sæsonoplevelse. Mulighederne og konsekvenserne af en dumpet eksamen afhænger meget af hvilken skiskole man kommer til at arbejde på og hvilket land der er tale om. Er du uddannet i Østrig vil der være en mulighed for at tage en reeksamen i slutningen af sæsonen, hvor du kan få lov til at forsvare den prøve du har dumpet. Vi er stolte af at sige, at vi aldrig har stået i en situation, hvor vi ikke har kunnet hjælpe med et job efter endt uddannelse!

Skiskolen vil udstikke ansættelsesvilkår, som angives på kontrakten, og definere omfanget af arbejdet på skiskolen. Ansættelsesvilkårene, så som arbejdstid, aflønning, bolig, liftkort og forsikringsforhold kan variere fra skiskole til skiskole, og det vil alene være skiskolen, og ikke Snowminds, som udstikker retningslinjer for dette og tildeler arbejde.

Hvor gammel skal jeg være?

Du skal som minimum være 18 år for at tage på et af vores kurser. Primært er vores skilærere i alderen 18-26 år. Vi har også hvert år folk, der er ældre som tager med, hvis man aldrig har fået udlevet instruktørdrømmen og dem tager vi ALTID varmt imod!

Kan jeg rejse sammen med min ven eller kæreste?

Ja,, det kan du som udgangspunkt godt. Vi har hvert år flere som gerne vil afsted på sæson med enten deres venner eller kæreste og vil gøre hvad vi kan for at dette kan lade sig gøre. Vi går meget op i at matce de rigtig personer op med de rigtige skiskoler og for man kan komme til samme sted, kræver det naturligvis at der er et godt match med skiskolen for begge personer. Dette plejer dog oftest ikke at være et problem, hvis man søger i god tid. Kontakt os i tilfælde at du ønsker at rejse med dine ven eller kæreste.

Hvad skal jeg have med af udstyr?

Vi anbefaler at du  har dit eget udstyr med både under uddannelsen og sæsonen. Dine skistøvler bliver dit kæreste eje og er derfor værd at investere i. Skiskolen udleverer en uniform, som du kan anvende når du er på arbejde. Som udgangspunkt må denne kun benyttes på arbejde, hvormed du skal have dit eget private skitøj til når du ikke arbejder. Vi vil i god tid før din afrejse give dig en fuld pakkeliste og rådgive omkring hvilket udstyr vi anbefaler dig til din sæson som instruktør. Du vil også blive tilbudt at købe det kommende vinters nyeste gear til suveræne priser gennem Snowminds.

Hvad gør jeg med forsikring?

Det er naturligvis vigtigt at være godt forsikret, når man drager ud i den store verden. Du skal derfor sørge for at have tegnet en rejseforsikring, der dækker dig under hele dit ophold. Mens du er på arbejde er du dækket af en arbejdsforsikring af skiskolen. Det er dog vigtigt, at du har en rejseforsikring, som dækker dig under kurset, i din fritid og hvis du har lyst til at rejse rundt efterfølgende. Vi anbefaler dig at sikre, at den 1) dækker dig under hele opholdet, 2) dækker hjemtransport og 3) dækker ekstremsport, så som skiløb og offpiste.

Vi anbefaler, at du først og fremmest undersøger, om du måske i forvejen er dækket af din egen ellers din families forsikring og eventuelt blot kan forlænge en rejseforsikring som du allerede har. Kontakt os, hvis du er det mindste i tvivl ift. dette, da det naturligvis er vigtigt. Det er derudover vigtigt, at du får fat i et blå sygesikringskort, hvis du ikke i forvejen ligger inde med et sådant. Det kan bestilles her.

Kan jeg få job hos jer selvom jeg allerede er uddannet ski- og snowboardinstruktør?

Vi er vilde med folk som har samme passion for skisporten som os, så hvis du allerede har en sæson på bagen, så skal det ikke forhindre dig at søge om at komme med os til en ny destination. Det afhænger af hvilket land du ønsker at arbejde i, men hos Snowminds ser vi kun muligheder, så kontakt os gerne på enten telefon + 45 28 99 35 99 eller på [email protected] så finder vi ud af noget.

Kan jeg rejse med jer selvom jeg har et arbejde på en skiskole i forvejen?

Ja, det kan du godt! Vi har hvert år instruktører som allerede har sikret sig job på en skiskole og som så rejser med os for at få den absolut bedste oplevelse. Fordelene ved at tage et kursus med os er mange, vi skaber rammerne for et unikt fællesskab, tryghed og masser af fantastiske oplevelser. Du kan læse mere om Snowminds’ fordele her.

Hvad skal jeg have med på min sæson?

Rule number one; don’t bring too much! Når du har fundet det frem du tænker at tage med, så læg halvdelen tilbage i skabet – specielt hverdags- og festtøj. Trust us! Derudover, så husk at du virkelig kommer til at leve et SKILÆRERLIV. Hvad betyder det? Jo, du kommer til at bruge de fleste af dine vågne timer i din uniform og dit skitøj, hvad enten det er på bjerget, til afterski, hygge derhjemme eller i byen. Derfor, tag IKKE for meget med, som ikke er skirelateret. Vi vil sende en fuld pakkeliste til dig inden du tager afsted på din sæson.

Hvilken destination skal jeg på og kan jeg selv vælge?

Vi samarbejder med mange forskellige destinationer i alle lande vi sender instruktører til. Vi vælger altid en skiskole og en destination, som vi mener passer perfekt til den enkelte kandidat. Der bliver investeret tid i at finde det rigtige sted og skiskole på baggrund af samtalen, hvor vi bl.a. tillægger sprogkundskaber, personlighed, ønsker for destinationstype og udviklingsmuligheder betydning. Man kan komme med specifikke ønsker, men den endelige placering bliver besluttet ud fra en kombination af ovenstående. Man kan også tilkøbe en destinationsgaranti, så man er sikker på at komme på en af sine top 3 destinationer. På www.snowminds.dk kan du under ‘destinationer’ læse mere om alle de destinationer vi tilbyder i Afrika, Argentina, Australien, Canada, Japan og Østrig. Kontakt os endelig hvis du ikke kan finde den destination du søger, så vil vi gøre alt for at finde en løsning.

Hvad sker der hvis jeg ikke består min uddannelse?

vis du ikke består din uddannelse mister du som hovedregel jobgarantien. Det kan jo ske, at man ikke består uddannelsen fordi man har en dårlig dag. Skulle dette ske, vil vi se på din arbejdsindsats før og under vores kursus. Hvis du har forberedt dig godt, været SUPER motiveret og arbejdet top seriøst under kurset, vil vi gøre alt for at sikre dig job alligevel og give dig en fantastisk oplevelse som instruktør. Du vil derefter under sæsonen igen have mulighed for at tage prøverne og bestå din uddannelse til en reeksamen.

Møder man de andre instruktører inden afrejse?

Det kan du tro! Vi afholder et Kick off event inden afrejse, hvor du vil have mulighed for at møde alle de andre instruktører, som du skal på sæson og destination med. Vi opretter også en Facebook gruppe, hvor man har mulighed for at skrive til sine kommende kollegaer og venner og derfra allerede har sat ansigt på et par stykker inden man sætter kurs mod uddannelsen.

Snowminds Mentorforløb

For at kunne tilbyde dig de mest trygge rammer i forhold til din kommende vintersæson har vi allieret os med tidligere Snowminds instruktører, som kan kontaktes med alle de spørgsmål du har din specifikke destination og andet. En stor del af vores mentorer vil være med på Kick off eventet og under instruktørkurset og vil være en stor hjælp både før, under og efter din sæson.

Får jeg noget forberedelsesmateriale inden afrejse?

Du vil modtage specielt udviklet Snowminds forberedelsesmateriale inden din sæson med alt vigtig information om hele oplevelsen og gode råd og tips. Med materialet vil du være forberedt på hvad der kommer til at ske, hvordan du består uddannelsen og hvordan du får det optimale ud af din sæson som ski- og/eller snowboardlærer. Dette materiale bliver gennemarbejdet år efter år med feedback og tips fra gamle instruktører, hvormed det er specialdesignet til at give dig al relevant info inden uddannelsen.

Ansøgningsproces

Hvad leder I efter hos de kandidater som søger?

Vi leder ikke efter én bestemt type, som vi mener er den perfekte kandidat til jobbet som ski- eller snowboardinstruktør, da vi tror på at et alsidigt team er det stærkeste. Vi leder derimod efter folk som er super motiverede, elsker ski/snowboard,  gerne vil udvikle sig selv, som er klar på en udfordring og på at få en fantastisk oplevelse sammen med os. Derfor er vores bedste råd at være dig selv og ikke være bange for at vise hvem du er – det sætter vi kæmpe pris på! Det er også klart en fordel hvis man er god til sprog og har undervisningserfaring, men det er bestemt ikke noget krav og vores egen erfaring fortæller os også, at det er noget alle kan lære og mestre, så længe man er motiveret!

Hvordan ansøger jeg?

Du kan ansøge via vores ansøgningsformular på vores hjemmeside. Du vil ydermere under hvert kursus kunne læse specifikt hvad det kræver at søge om at komme afsted.

Hvordan foregår ansættelsesprocessen?

Første step er at du sender os en ansøgning! Vi vil altid give dig svar på din ansøgning og såfremt vi finder din ansøgning interessant, vil vi indkalde dig til en samtale som enten foregår på vores kontor i København eller over skype. Inden samtalen skal du udfylde en formular, hvor CV, motiveret ansøgning, karakterer, billede osv. skal vedhæftes, så vi har mulighed for at lære dig endnu bedre at kende inden samtalen. Når jobsamtalen er afholdt vil vi efter en uge give dig svar på samtalen. Hvis du er så heldig at få job, er du hermed sikret en sæson som instruktør med Snowminds. I Japan og Canada er der et step mere, hvor man også skal have en skype samtale med skiskolen for at sikre 100 % at der er et godt match for begge parter.

Hvilket land skal jeg ansøge til?

Det er heldigvis helt op til dig selv! Du kan ansøge om at komme til hele verden med Snowminds på hele 6 kontinenter; Afrika, Argentina, Australien, Canada, Japan og Østrig. Alle landene er meget forskellige oplevelser med sprog og kulturer, men fælles for dem er at du kommer til at få en fantastisk oplevelse uanset hvad du vælger! Det afhænger naturligvis af hvornår du ønsker at komme afsted, da sæsonen i Canada, Japan og Østrig er i det danske vinterhalvår, hvor sæsonen i Afrika, Argentina og Australien forløber hen over den danske sommer. Du kan læse mere om destinationerne på www.snowminds.dk og ring og tag en snak med os, hvis du er i tvivl.

Hvilken pakke skal jeg vælge?

Vi har sammensat forskellige ski- og snowboardlærerkurser, der giver dig fleksibilitet og mulighed for at vælge det helt rigtige for dig. Det er svært at sige, hvilket kursus der er det helt rette for netop dig, da det kommer an på mange forskellige faktorer. Vi vil dog altid anbefale at tage et længere kursus, for at få det optimale ud af dit sabbatår og blive bedst på snowboard og ski, samt at blive en stor del af det sociale fællesskab. Du er velkommen til at ringe til os på + 45 28 99 35 99 eller skrive til os på [email protected] hvis du ønsker at få hjælp til dit valg af kursus. Uanset hvilken pakke du vælger, kan du desuden altid forvente følgende hos Snowminds:

 • Tryghed ved at rejse med dansk selskab, der varetager alt det praktiske arbejde og vejleder før, under og efter uddannelsen!
 • Rejsegarantifonden – sikkerhed, som kun fås ved at rejse med dansk rejseselskab
 • Super skikundskaber, undervisningserfaring og en udenlandsk, internationalt anerkendt ski- og/eller snowboardlæreruddannelse
 • Træning og forbedring af tysk- og/eller engelskkundskaber
 • Et unikt fællesskab og en oplevelse for livet med nye venner og et internationalt netværk

Hvad koster jeres kurser?

Vi tilbyder mange forskellige instruktørkurser alt efter behov og ønsker. Alle detaljer og priser findes derfor under vores enkelte produktsider, hvor du kan læse om at blive skilinstruktør eller om at blive snowboardinstruktør og finde prisen på vores mange kurser under det enkelte.

Hvornår er sidste ansøgningsfrist?

Der er ikke nogen fast sidste ansøgningsfrist, da det afhænger af sommer- og vinterperioderne. Vi afholder ansøgningsrunder, hvor man har de største muligheder for at komme med og komme til sin drømmedestination jo før man søger. Vores pladser bliver hver sæson hurtigt fyldt op med dygtige kandidater, så det bedste råd er at sende en ansøgning hurtigst muligt, da ens chancer dermed vil være bedre for at få en plads i teamet. Vi plejer at have størstedelen af vores team ansat hen mod sommer. Ønsker man at komme til Canada anbefaler vi især at ansøge tidligt, da det kræver at man får et visum.

Hvordan fungerer det med betaling?

I umiddelbar forlængelse af at du får info om jobtilbuddet, vil man modtage første faktura til betaling af 1. rate, et depositum. Det vil fremgå af denne faktura, som også er dit rejsebevis, hvornår restbeløbet, 2. rate, senest skal betales, da det afhænger af hvor du skal hen. Du kan finde nærmere info omkring betaling i under Vilkår og Betingelser.

Uddannelseskrav til Snowminds´ destinationer

Afrika

For at kunne komme til Afrika som instruktør, skal man allerede have haft en sæson som instruktør. Se under Canada, Japan eller Østrig hvordan du bliver instruktør og kommer afsted på en sæson. Du kan finde al information om at blive skiinstruktør i Afrika her.

Argentina

For at kunne komme til Argentina som instruktør, skal man allerede have haft en sæson som instruktør. Se under Canada, Japan eller Østrig hvordan du bliver instruktør og kommer afsted på en sæson. Du kan finde al information om at blive skiinstruktør i Argentina her.

Australien

For at kunne komme til Australien som instruktør, skal man allerede have haft en sæson som instruktør. Se under enten Canada, Japan eller Østrig hvordan du bliver instruktør og kommer afsted på en sæson. Du kan finde al information om at blive skiinstruktør i Australien her.

Canada

For at komme til Canada på sæson som instruktør, skal du igennem et af vores kurser hos Snowminds og bliver certificeret ski- eller snowboardlærer. Du kan finde al information om vores skikurser i Canada her. På vores 3 ugers kursus i Canada, både på ski og snowboard, vil du blive trænet op til at bestå den canadiske Level 1 instruktøruddannelse. I de sidste 3 dage på skilærerkurset vil du bliver certificeret instruktør med skiforbundet CSIA. Som snowboarder er det i de sidste 4 dage på kurset at du vil blive certificeret med snowboardforbundet CASI. Her vil du blive bedømt på din ski- og snowboardkundskaber og undervisningsegenskaber, som du vil have trænet op til under hele kurset. Hvis de canadiske instruktører finder disse to kvalifikationer bestået, vil du dermed have bestået uddannelsen og kan herefter kalde dig for level 1 ski- eller snowboardinstruktør.

 

Japan

Hvis du ønsker en sæson i Japans fantastiske pudder, så har vi et unikt samarbejde med det østrigske skilærerforbund og skiskolerne i Japan, som muliggør dette. Man tager den østrigske skilæreruddannelse i Østrig, hvorefter man så efter endt uddannelse rejser sammen til Japan. Vi har som de første udarbejdet muligheden for at tage den østrigske skilæreruddannelse på engelsk, så du skal ikke være bekymret for at skulle til at snakke tysk! 😉 Vi har gjort det på denne måde, da den østrigske uddannelse er en af de mest respekterede uddannelser i hele verden. Med uddannelsen har du også mulighed for at arbejde andre steder i verden efter din sæson i Japan. Du kan læse alt om uddannelsen under Østrig og læse alt om oplevelsen som skiinstruktør i Japan her.

Østrig

For at komme til Østrig på sæson som instruktør, skal du igennem et af vores mange kurser hos Snowminds. Du kan finde al information om vores Snowminds kurser i Østrig her, men herunder kan du blive meget klogere på selve uddannelsen.

Snowminds instruktøruddannelse i Canada

Hvor foregår kurset?

Kurserne bliver afholdt i tre forskellige områder i Canada; Silverstar, Sun Peaks og Big White. Oftest vil man blive uddannet i det område man selv skal arbejde i og giver en rigtig god anledning til at lære skiskolen og området godt at kende allerede inden man starter arbejdet som instruktør.

Hvordan med bolig og logi under kurset?

“We take care of our own” og under et intensivt kursus skal man have god mad og bo godt! Man har hørt mange historier om dårlige ungdomshoteller med 8 mand på køjesengsværelser og dårlig mad, hvilket også er tilfældet mange steder, men ikke hos Snowminds! Vi sætter en dyd i at sikre kvalitet i hele oplevelsen, hvilket også er årsagen til at vi samarbejder med gode hoteller der laver god og nærende mad. Du vil blive indkvarteret på et 3-stjernet hotel (nogle gange lidt bedre) og bo på 2-5 personers værelser eller lejligheder, hvor du vil bo med de andre danskere. Morgenmaden består af en stor, nærende buffet og aftensmaden af enten 3 retter eller buffet med fx suppe, hovedret og dessert. Kort sagt er der ingen der går sulten i seng hos os!

Re-take eksamen

Hvis du er uheldig og ikke består din eksamen, vil du kunne tage en re-take exam (re-eksamen), som typisk foregår under sæsonen, hvor du vil have mulighed for at bestå din uddannelse og få dit bevis, hvis du skulle have været uheldig i første omgang.

Kan jeg bruge uddannelsen andre steder i verden?

Du kan bruge uddannelsen stort set i alle lande i hele verden. Den canadiske instruktøruddannelse er velset og respekteret og bliver mange steder i verden set som en af de bedste uddannelser du kan tage som instruktør.

Er der Snowminds repræsentanter med under kurset?

Der vil altid være Snowminds repræsentanter med under alle vores kurser. De vil være til stede og hjælpe dig igennem uddannelsen og man vil altid have mulighed for at snakke med dem, spørge til råds eller bare have en hyggelig snak. Repræsentanterne vil altid selv have været igennem et instruktørforløb og er dermed godt klædt på til at rådgive dig under hele forløbet.

Jeg har ikke modtaget mit skilærerbevis, hvad gør jeg?

Det bedste er at kontakte CSIA på Tel 1 855 504-4511 eller mail [email protected] eller CASI på telefon (877) 976-2274 eller mail [email protected], da de står for at sende instruktørbeviser ud.

Snowminds instruktøruddannelse i Østrig

Den østrigske skilærervej

Den østrigske snowboardlærervej er opdelt i Grundstufe, Fortbildung og Meisterstufe.

Niveau 1 (Anwärter) beskæftiger sig umiddelbart med den første del af opbygning, Grundstufe, hvilket betyder grundtrin. Efter du består din Level 1 (Anwärter) kan du undervise begyndere til mindre øvede voksne og børn.

Niveau 2 (Landes) er, i modsætning til skilærervejen, ikke opdelt i to kurser, men er kun ét Landes kursus og ét Alpin kursus. Her beskæftiger beskæftiger man sig med Fortbildung, hvilket betyder videreuddannelse. Når du har bestået din Landesuddannelse og Alpin kursus er man fuldendt Landes Snowboardlehrer og man må undervise højt avancerede gæster.

Niveau 3 (Staatlicher) beskæftiger sig med Meisterstufe, “mesterklassen”, som er en af de allerhøjeste kvalifikationer indenfor snowboardverdenen.

Level 1 Ski (Anwärter)

Level 1 uddannelsen (Anwärteren) giver et en introduktion til, hvordan man som skilærer bør undervise en nybegynder og sikre, at kursisten får en god, tryg og sikker start på skiløbet. Der er tre prøver under uddannelsen, som man under hele forløbet træner op til og er som følger:

 1. En teoretisk skriftlig prøve. Undervisningen foregår på tysk og omhandler fx spørgsmål om lavinefare, førstehjælp, børneundervisning og lignende.
 2. En “Lehrauftritt”, hvor man får et emne man skal undervise den gruppe man er i under uddannelsen. Man skal forestille sig at de er gæster på en skiskole og der bliver bygget en simulation af en undervisningssituation op, hvor man bliver bedømt på hvordan man håndterer denne. Det er også her man bliver bedømt på det tyske.
 3. Dine tekniske færdigheder, det vi kalder skolesving. der er tre sving man skal køre foran underviserne, som bedømmer din egenkunnen på ski. Disse tre sving er 1) Pflug drehen 2) Pflug Steuern 3) Kurze Radien.

Level 2 Ski (Landes 1)

Level 2 uddannelsen (Landes 1) forbedrer dine skikundskaber og hvordan man  som skilærer bør undervise øvede og let avancerede kursister. Der er tre prøver under uddannelsen, som man under hele forløbet træner sig op til og er som følger:

 1. En teoretisk skriftlig prøve. Undervisningen foregår her på tysk og omhandler fx spørgsmål om udvidet lavinefare, udvidet førstehjælp, voksenundervisning, bevægelseslære eller lignende.
 2. En “Lehrauftritt”, hvor man får et emne man skal undervise den gruppe man er i under uddannelsen. Man skal forestille sig at de er gæster på en skiskole og der bliver bygget en simulation af en undervisningssituation op, hvor man bliver bedømt på hvordan man håndterer denne. Det er også her man bliver bedømt på det tyske og fungerer fuldstændig ligesom på Level 1 uddannelsen (Anwärter).
 3. Dine tekniske færdigheder, det vi kalder skolesving. Der er ligeledes her tre sving man skal køre foran underviserne, som bedømmer din egen kunnen på ski. Disse tre sving er 1) Pukkelpiste 2) Lange Carving sving 3) Sportslige kortsving.
  Derudover gennemgår man også forløb på Snowboard og omkring off pist, som undervejs skal bestås.

Level 1 Snowboard (Anwärter)

Level 1 uddannelsen (Anwärter) giver et overblik over, hvorledes man som snowboardlærer bør undervise en nybegynder og sikre, at kursisten får en god, tryg og sikker start på snowboard. Der er tre prøver under uddannelsen, som man under hele forløbet træner sig op til og er som følger:

 1. En teoretisk skriftlig prøve. Undervisningen foregår her på tysk og omhandler fx spørgsmål om lavinefare, førstehjælp, børneundervisning, freestyle eller lignende.
 2. En “Lehrauftritt”, hvor man får et emne man skal undervise den gruppe man er i under uddannelsen. Man skal forestille sig at de er gæster på en skiskole og der bliver bygget en simulation af en undervisningssituation op, hvor man bliver bedømt på hvordan man håndterer denne. Det er også her man bliver bedømt på det tyske.
 3. Dine tekniske færdigheder, det vi kalder skolesving. Der er 6 sving man skal køre foran underviserne, som bedømmer din egen kunnen på snowboard. Disse 6 sving er 1) Rutschen Kanten 2) Drift turns 3) Freestyle 4) Carven 5) Rytmus Wechseln 6) Freie Gelände.

Level 1 Dual (Anwärter)

Dual uddannelsen er en blanding af Level 1 Ski og Level 1 Snowboard, men fungerer derimod i stedet som ét kursus. Kurset er derfor længere og man starter typisk ud med ski, hvilket dog kan variere. Du kan læse mere om uddannelserne og prøverne ovenfor under Level 1 Ski og Level 1 Snowboard.

Hvor foregår kurset?

Da vi starter tidligt ud på sæsonen, stræber vi altid efter at sikre så gode sneforhold som muligt. Derfor foregår vores uddannelser primært på gletscherer. Kurset har indtil videre foregået i Kaprun i Salzburgerland, hvor vi har afholdt alle vores kurser siden vi startede i 2012. Oftest vil alt ski- og snowboardundervisning foregå på glescheren Kitzsteinhorn eller på skiresortet Zell am See, hvis sneforholdene er til det.

Hvordan med bolig og logi under kurset?

“We take care of our own” og under et intensivt kursus skal man have god mad og bo godt! Man har hørt mange historier om dårlige ungdomshoteller med 8 mand på køjesengsværelser og dårlig mad, hvilket også er tilfældet mange steder, men ikke hos Snowminds! Vi sætter en dyd i at sikre kvalitet i hele oplevelsen, hvilket også er årsagen til at vi samarbejder med gode hoteller der laver god og nærende mad. Du vil blive indkvarteret på et 3-stjernet hotel (nogle gange lidt bedre) og bo på 2-5 personers værelser eller lejligheder, hvor du vil bo med de andre danskere. Morgenmaden består af en stor, nærende buffet og aftensmaden af enten 3 retter eller buffet med fx suppe, hovedret og dessert. Kort sagt er der ingen der går sulten i seng hos os!

Hvordan klarer jeg den tyske del af uddannelsen?

Sprog er en meget vigtig del af dit liv som skilærer og det er derfor noget, som vi altid forsøger at motivere vores instruktører til at arbejde med, så meget som muligt. Der vil i forløbet, der leder op til uddannelsen være sprogaftener, hvor vi arbejder med tysk, hollandsk og evt. andre sprog, som du kommer til at bruge under din sæson. Derudover har vi efter forespørgsel fra vores instruktører udviklet et unikt tyskkursus som man kan tilkøbe,  hvor du inden afrejse kan gennemgå et onlinekursus på 12 uger. Dette kan du læse mere om lige her.

Snowminds tyskkursus

Vi har til glæde for alle vores instruktører specialdesignet et online tyskkursus, som fokuserer 100% på at klargøre dig til en hel sæson med tysk på skiskolen og til at bestå skilæreruddannelsen. Uanset dit tyskniveau kan vi kun anbefale dette kursus, da det er en unik mulighed for at lære alle de vigtigste gloser, sætninger og sjove, østrigske dialektvendinger at kende, inden det bliver alvor på uddannelsen. Jo højere tyskniveau, desto mere får du ud af sæsonen – og jo større chance er der for at bestå uddannelsen, og blive en succes hos din chef på skiskolen!

Læs meget mere om tyskkurset her.

Er der Snowminds repræsentanter med under kurset?

Der vil altid være Snowminds repræsentanter med under alle vores kurser. De vil være til stede og hjælpe jer igennem uddannelsen og man vil altid have mulighed for at snakke med dem, spørge dem til råds hos eller bare have en hyggelig snak. Repræsentanterne vil altid selv have været igennem et instruktørforløb og er dermed godt klædt på til at rådgive dig under hele forløbet.

Kan jeg bruge uddannelsen andre steder i verden?

Du kan bruge uddannelsen stort set i alle lande i hele verden, hvor man kan stå på ski og snowboard. Den østrigske instruktøruddannelse, er meget velset og respekteret og bliver mange steder i verden set som en af de bedste uddannelser du kan tage som instruktør.

Wiederholungsprüfung

Hvis du er uheldig og ikke består din eksamen, vil du kunne tage en Wiederholungsprüfung (re-eksamen), som foregår i slutingen af din sæson, hvormed du kan bestå din uddannelse og få dit bevis.  

Jeg har ikke modtaget mit instruktørbevis, hvad gør jeg?

Det bedste er at kontakte SBSSV direkte på telefon: +43 6545 60644 eller mail: [email protected], da de står for at sende instruktørbeviser ud.

Jeg har fået en regning fra forbundet, hvad er det for noget?

Regningen er et medlemskab i SBSSV. Det er en god ide at betale regningen, hvis du ønsker flere sæsoner eller hvis du ønsker at tage en højere uddannelse i SBSSV, da man i så fald skal være medlem af skiforbundet.

Holder I teamevents for jeres instruktører?

Det kan du tro vi gør og vi nyder det hver gang! Vi holder i løbet af sæsonen i Østrig Team Events for de af vores instruktører, der er på sæson. Der er dermed mulighed for at få et par gode oplevelser med i bagagen, afhængigt af hvad vi finder på. Det som vores instruktører dog oftest værdsætter, det er at se alle deres gode venner igen, at samles og have det sjovt sammen. Det er hyggeligt at mødes og snakke om alt det man har oplevet siden sidst, stå på ski og være sammen om det vi alle elsker – passionen for skiløb og snowboard!

Efter sæsonen

Kan i hjælpe mig hvis jeg gerne vil afsted på sæson igen?

Det kan vi i hvert fald! Mange af vores instruktører vælger at tage mere end én sæson. Vi hjælper selvfølgelig med at finde job igen et sted i verden på en fantastisk skiskole i forhold til hvad dine ønsker er. Det eneste du skal gøre er at kontakte os via enten vores chat på hjemmesiden, give os et kald på + 45 28 99 35 99 eller sende os en mail til [email protected]

Afholder I Reunion arrangementer for alle instruktører?

Ja! Vi afholder hvert år tidligt på sommeren én stor reunionfest for alle gamle instruktører. Det plejer at være en sand fornøjelse at se alle igen og have en brag af en fest, hvor man møder sine gamle venner og kan snakke om de gode gamle tider i uniformen.

Er det muligt at kunne hjælpe til inde på jeres kontor?

Du er velkommen til at ringe eller skrive til os hvis du ønsker at hjælpe til på vores kontor eller har gode ideer, som du tænker at kommende Snowminds instruktører ikke kan undvære. Vi ansætter løbende praktikanter – måske er du vores næste kollega? 🙂

Vind legat og udstyr for 20.000 kr!

Deltag