Sæson og level 1 + 2 skilærerkursus i Saas Fee

Den ultimate sæson i et af Alpernes mest snesikre skiområde, Saas Fee i Schweiz

 

Bliv level 1 og 2 skiinstruktør i Saas-Fee, Schweiz

Saas Fee er med 124 km skiløb inkl. gletscher og 14 bjergtinder over 4.000 meter ubetinget et af Alperness mest snesikre og bedste skiområder, hvor man kan stå på ski hele året. Men når man først har sat sine ben i Saas Fee, så er det ikke kun skiløbet der trækker for at rejse tilbage. Byen, som indtil 1957 kun kunne nås til fods, er bilfri og ånder af schweizisk Alpe-charme med sine snoede gader og smukke træhuse, og nu har du chancen for at kalde det home away from home med vores Level 1 og 2 skiinstruktøruddannelse i Saas-Fee.

Vi har i samarbejde med Ski Zenit skiskolen sammensat en oplevelse, hvor alt går op i en højere enhed. Du får sæsonliftkort, arrangeret indkvartering i et af byens chaleter i 5 måneder, 150+ timers topprofessionel skitræning og den internationelt anerkendte engelske level 1 og 2 skilæreruddannelse. Tilføj hertil, at du får mulighed for at arbejde og tjene penge som skilærer, og du har, i vores øjne, de perfekte rammer til en fantastisk vinter i Schweiz.

 

"Jeg valgte at slå mig ned i Saas Fee i 2009 pga. det perfekte terræn og en unik schweizisk alpeby, hvilket jeg hver dag er lykkelig over at kunne kalde hjem!" Ben Shubrook, ejer, Ski Zenit

 

En vinter i Saas Fee, Schweiz

Det er ikke uden grund, at verdens bedste world cup skiers samles i Saas Fee. Skiløb 10 måneder om året og et stejlt terræn giver de perfekte forudsætninger for skiudvikling, hvilket også er en af mange grunde til, at vi hos Snowminds har kastet vores kærlighed på området. Man kan prøve kræfter med FIS World Cup pisten, hvor mange ski-idoler har slået sine sving, og for free skiers tilbyder Saas Fee også masser af spændende muligheder i funparken med en stor halfpipe og massere af kickers og rails, eller en dag med en lokal bjergguide i det fantastiske backcountry.

Da Schweiz er meget eftertragtet og byder et stort antal velhavende kunder velkommen, er det et af de bedste steder at lære af erfarne instruktører og starte sin skiinstruktørkarriere. Som nyligt certificeret instruktør i Saas Fee modtager du typisk mellem 25-30 CHF i timen.

Inden du kommer så langt, så skal du igennem første del af dit instruktørkursus, hvor vi i december træner dig op til din engelske BASI level 1, så du kan få mulighed for at skygge erfarne skilærere, eller begynde arbejdet på skiskolen, i jul og nytårsugerne. I starten af januar vil vi tage fat på træningen frem mod level 2, inden højsæsonen sparkes igang fra midt-februar og indtil begyndelsen af marts, hvorefter du vil kaste dig ud i den engelske level 2 eksamen med mulighed for at arbejde i påsken, og i slutningen af april se tilbage på en fantastisk sæson som skilærer i Schweiz.

 

Billeder fra destinationen

 

HVAD ER INKLUDERET?

Vi har skabt den ultimative sæsonoplevelse i Saas Fee fra start december til slut april, hvor du bliver certificeret level 1 og 2 skiinstruktør med mulighed for at arbejde i Saas Fee.

 

På dette kursus kan du se frem til følgende fordele:

 • En fuld vintersæson i Saas Fee
 • 5 måneders delt sæsonbolig arrangeret med den første måned betalt*
 • Teamleder under hele sæsonen
 • Sæsonliftkort til Saas Fee, som også er gyldigt i 67 andre ski områder i Schweiz. Dagsture til andre områder er også inkluderet.
 • 150+ intense timers level 1 + 2 træningsprogram inklusiv videoanalyse og aften sessions
 • Level 1+2 BASI eksamen inklusiv alle gebyrer, materialer og medlemskab**
 • Mulighed for shadowing og arbejde på en lokal skiskole***
 • Skiskoleorientering, der forbereder dig på livet som certificeret skiinstruktør
 • Sociale team events i løbet af sæsonen
 • Pro-deals hos Snowminds Store
 • Fysisk forberedende træningsprogram
 • Kick-off event før afgang hvor du møder gruppen, team building osv.
 • Forberedelsesmateriale og tips vedrørende pakning, forsikring, visum mm., før, under og efter sæsonen
 • Tryghed med Snowminds Tryghedsgaranti og medlemskab af Rejsegarantifonden

 

Hvad er ikke inkluderet?

 • Transport til/fra Saas Fee, Schweiz
 • Depositum og månedlig husleje for sæsonboliger (betales på forhånd)
 • Afbestillingsforsikring, rejseforsikring, eventuelle lokale skatter/registrerings-/visumgebyrer, samt obligatorisk schweizisk sundhedsforsikring****
 • Alle måltider og alt andet, der ikke er nævnt ovenfor

 

*Vi arrangerer sæsonbestemt indkvartering, så du undgår besværet og kan bo sammen med de andre Snowminders. Den første måned er inkluderet i pakken, og i de fleste tilfælde bliver du bedt om at betale resten før afrejse. Prisen for bolig er normalt mellem 800-1200 CHF per måned. Se flere oplysninger i FAQ nedenfor. Hvis du er interesseret i at booke din egen bolig for hele vintersæsonen, kan du kontakte os for en nedsat pris.

**Førstehjælpskursus er et krav for at blive level 1 uddannet og er ikke inkluderet. Vi hjælper gerne med at arrangere et førstehjælpskursus, hvis behov for det!

***Ansættelse afhænger af, om du består dine eksamener, dine præstationer under uddannelsen, dine sprogfærdigheder og er baseret på professionalisme og skiskolens krav.

****De fleste arbejdstilladelser i Schweiz kræver, at du også betaler for en obligatorisk schweizisk sundhedsforsikring, som skal betales ud over registreringsgebyret for at være berettiget til at arbejde. Dette varierer afhængigt af kantonen, men er typisk omkring 250 CHF om måneden for en fuld arbejdstilladelse. Nogle gange er der mulighed for at betale en dagspris for de dage, man arbejder i stedet. Hvis du ikke har en arbejdstilladelse og ikke arbejder, kræver Schweiz, at du betaler en daglig turistskat i stedet. Det er typisk omkring 2,50 CHF om dagen, afhængigt af din indkvartering. Hvis du er interesseret i at læse mere om arbejde i Schweiz som udlænding, henviser vi til den officielle schweiziske regerings hjemmeside.

 

 

Hvem kan ansøge?

Hos Snowminds sætter vi en ære i, at det er de rigtige personer, der udvælges til vores hold af ski- og snowboardinstruktører, og vi er blandt vores skiskolepartnere kendt for at uddanne dygtige, energiske og topmotiverede skiinstruktører. Du behøver ikke være skiekspert, og uanset niveau er vores kurser skræddersyet, så du får optimal skitræning inden skilærereksamenen, så du kan få drømmen om en vinter som skilærer i Schweiz opfyldt! Det vigtigste er, at du er positiv, livsglad, eventyrlysten og klar til at arbejde hårdt for at få en oplevelse for livet i Snowminds Teamet.

 

Grundlæggende forventer vi, at du:

 • Er komfortabel på røde pister
 • Er udadvendt, positiv og livsglad
 • Er seriøs, ansvarsbevidst og topmotiveret
 • Er god med både børn, unge og voksne
 • Kan lide at undervise og at blive udfordret
 • Behersker engelsk på samtaleniveau
 • Er minimum 18 år og berettiget til at rejse ind i Schweiz med et turistvisum

 

Når du har sendt din ansøgning, vil vi kalde dig til samtale, hvor vi vil vurdere dit kandidatur. Samtidig har du mulighed for at høre mere om vores kurser og en oplevelse som skiinstruktør i Schweiz. Herefter vil vi vende tilbage til dig med info om, hvorvidt vi kan tilbyde dig en plads på holdet. Der er stor interesse for vores kurser og de bliver hurtigt fyldt op. Derfor kører vi også et “først-til-mølle” princip, hvor vi har ansøgningsfrist ca. hver måned. Det vil sige, at jo før du søger desto større er din chance for at komme med på holdet OG få din drømmedestination.

Du kan anvende ansøgningsformularen, hvor du også ser pris og dato, her på siden eller finde vores ansøgningsformular i topmenuen.

 

 

Vigtige detaljer om kurset

Forventninger til jobbet

Da du er ansat direkte på skiskolen og ikke hos Snowminds, er det skiskolen, der selvstændigt fastlægger omfanget af dit arbejde, din løn og andre arbejdsrelaterede betingelser. Dit ansættelsesforhold er således mellem dig og skiskolen, og vi kan ikke garantere f.eks. et minimum antal arbejdstimer. Vi vil naturligvis hjælpe og bistå dig i tilfælde af spørgsmål eller andet.

I Schweiz kan du ofte forvente en mere high-end kundekreds, hvilket fører til højere forventninger til din skiskole. Arbejdsmængden afhænger derfor i høj grad af din motivation, din udstråling og attitude, og hvordan du interagerer med dine gæster.

Ud fra tidligere års erfaringer har Snowminds instruktører arbejdet med en level 1 uddannelse og nogle endda uden uddannelse i begyndelsen, hvis de opfyldte de ovennævnte kriterier.

Så hvis du ønsker at få mest muligt ud af en sæson i Schweiz, skal du have den rette indstilling og attitude klar fra begyndelsen og under hele dit kursus!

Arbejdstimer

Som nyuddannet instruktør befinder man sig typisk i “bunden af fødekæden”, når det gælder arbejde. Med andre ord får de mere erfarne instruktører førsteprioritet, men jo mere du viser din passion og lyst til at arbejde hårdt, jo bedre. Vi anbefaler kraftigt at udnytte de travlere højsæsons perioder i skiskolen ved at vise dine chefer, at du er motiveret til at undervise så mange lektioner som muligt. De travleste perioder i højsæsonen er jul og nytår, februar og på nogle destinationer påske. Det er almindeligt, at du bliver booket til timer i henhold til dine sprogfærdigheder, sociale færdigheder og menneskelige færdigheder. Der er altid mulighed for at skygge lektioner, før du underviser din første, hvilket kan være en god måde at vise din entusiasme og motivation til skiskolen på.

Sprog

Vores skiskolepartner foretrækker instruktører, der kan tale lidt fransk og/eller tysk, og hvis du kender nogle grundlæggende sætninger, kan det i høj grad forbedre din lokale oplevelse. Sprogfærdigheder kan være mere værdifulde som certificeringsniveau, og nogle destinationer tilbyder endda en forhøjelse af timelønnen for hvert ekstra sprog, du taler!

Jo mere du øver dig i det sprog, der tales på din destination inden afrejse, jo bedre. Det vil hjælpe din integration og generelt give dig en bedre oplevelse. Vi anbefaler, at du bruger Duolingo til at øve dig, og ideelt set anbefaler vi, at du tager et sprogkursus.

Vores team har i fællesskab gennemført mere end 25 sæsoner på tværs af verden, og vi ved bedre end nogen anden, hvordan det er at begynde at arbejde med et nyt sprog for første gang. Selv om det kan virke forvirrende i starten, ved vi, at det er mere end muligt at lære det med lidt øvelse. Udover normale sprogkurser fokuserer vores Snowlingo-kurser specifikt på det, du rent faktisk har brug for, når du arbejder som ski- eller snowboardinstruktør. På vores hjemmeside kan du læse mere om det.

Løn

Med hensyn til de økonomiske forventninger skal vi gøre det klart: Du bliver ikke rig på en sæson som nyuddannet instruktør, og vi anbefaler altid, at du har mindst 2000 schweizerfranc i lommepenge, så du kan få mest muligt ud af sæsonen. Generelt er det meget forskelligt, hvad vores instruktører tjener og bruger i løbet af sæsonen, da vaner/personlige budgetter varierer så meget.

Din løn afhænger af mange faktorer, men typisk får du som nyuddannet instruktør mellem 25-30 CHF i timen. Hertil kommer ofte bonusmuligheder, f.eks. drikkepenge og ekstra privatlektioner. Det er almindeligt, at skiskoler har tilbagevendende gæster, som kommer tilbage ofte i løbet af sæsonen og henvender sig direkte til dig som instruktør, hvis de var tilfredse med deres første skiinstruktør.

Nogle gange er der mulighed for at hente ekstra arbejdstimer på skisportsstedet om vinteren i andre afdelinger, f.eks. i skishoppen, aktiviteter og gæstetjenester.

Bolig

I Saas Fee er den første måned af indkvartering under kurset inkluderet. Du kan selv bestemme, om du vil have indkvartering arrangeret af Snowminds for resten af sæsonen.

Mange skiskoler i Schweiz inkluderer ikke indkvartering i arbejdskontrakterne, da de ofte arbejder med en masse lokalt personale. Derfor arbejder vi sammen med skiskolerne om at arrangere gode og passende boliger til dig. Du kommer til at bo i en fælles indkvartering med (for det meste) andre Snowminds-instruktører i et fantastisk fællesskab.

Boligkontrakt
Lejen vil ikke blive trukket fra din løn, men betalt separat. Da boligen er sikret for hele sæsonen, skal du underskrive en boligkontrakt og betale hele beløbet inden afrejse. Lejen varierer, men ligger typisk mellem 800-1200 schweizerfranc om måneden.

Depositum for bolig
Der skal betales et depositum til dækning af eventuelle skader, manglende genstande, rengøring, vask af sengetøj, håndklæder og/eller andet, som udlejeren vil have krav på efter lejemålet. Det vil blive overført tilbage til dig elektronisk efter sæsonen minus eventuelle fradrag fra Snowminds.

Arbejdskrav

Arbejdstilladelse

Hvis du vil bo og arbejde i Schweiz i vintersæsonen, skal du være EU- eller EFTA-borger. (EFTA består af Island, Liechtenstein, Norge, Schweiz og Norge). Selv om Schweiz ikke er medlem af EU, er landet en del af EFTA og giver derfor fri bevægelighed til personer fra EU/EFTA-landene.

Ikke desto mindre skal du få en arbejdstilladelse, mens du er i Schweiz, før du begynder at arbejde på en skiskole. Din skiskole og din teamleder vil hjælpe dig og rådgive dig om den mest passende tilladelse, som varierer afhængigt af arbejdsmængden pr. måned.

Din skiskole vil hjælpe dig med at betale de relevante gebyrer til registreringskontoret.

Obligatorisk schweizisk sygeforsikring / turistskat

De fleste arbejdstilladelser i Schweiz kræver, at du også betaler for den obligatoriske schweiziske sygeforsikring, som skal betales ud over registreringsgebyret for at være berettiget til at arbejde.

Hvis du ikke har en arbejdstilladelse og ikke arbejder, kræver Schweiz, at du i stedet betaler en daglig turistskat. Denne er typisk på omkring 2,50-4,50 CHF om dagen, afhængigt af din indkvarteringssituation.

Hvis du er interesseret i at læse mere om arbejde i Schweiz som udlænding, henviser vi til den officielle schweiziske regerings hjemmeside.

Det siger vores instruktører

Ellen
5/5
Jeg havde næsten helt opgivet håbet om en sæson, efter at være blevet sendt hjem fra USA pga. covid-19-udbruddet. Men takket være Snowminds endte jeg med at have tre fantastiske måneder i Saas-Fee, Schweiz. Derfor skylder jeg dem en kæmpe tak! Fedt kursus og fantastisk sæson! Egentlig havde jeg aldrig overvejet en sæson i Schweiz, men jeg kunne ikke være mere glad for, at jeg endte med at tage med på kurset. Vi fik den bedste træning ved en top skiskole i Saas-Fee (Skizenit 🙌🏼), og vi endte alle med at bestå både vores level 1 & 2, så vi kunne ikke være mere tilfredse med forløbet. Det er klart en oplevelse, jeg vil anbefale til andre. Kæmpe udvikling skimæssigt og uundværlige venskaber. Tak 🙏🏼
Malthe
5/5
Jeg havde en fantastisk sæson i Schweiz! Den startede med tre ugers instruktørtræning i Saas-Fee, hvor vi hurtigt blev rystet godt sammen. Valdemar og Hans, som var vores teamledere, var nogle gode ledere og skønne mennesker, der hurtigt fik rystet gruppen sammen, og de føltes selv som en del af gruppen!
Mads
5/5
Hvis du vil have det mest episke sabbatår eller en oplevelse for livet, er Snowminds der for dig. De er fremragende til at yde service og sørger for, at alle er komfortable og har alt klar til en sæson på ski/snowboard. De tager sig af alt det praktiske og arrangerer endda et job til dig, efter du har bestået din eksamen. Jeg ville gøre alt for at have endnu en sæson gennem Snowminds.
Ellen
Read More
Jeg havde næsten helt opgivet håbet om en sæson, efter at være blevet sendt hjem fra USA pga. covid-19-udbruddet. Men takket være Snowminds endte jeg med at have tre fantastiske måneder i Saas-Fee, Schweiz. Derfor skylder jeg dem en kæmpe tak! Fedt kursus og fantastisk sæson! Egentlig havde jeg aldrig overvejet en sæson i Schweiz, men jeg kunne ikke være mere glad for, at jeg endte med at tage med på kurset. Vi fik den bedste træning ved en top skiskole i Saas-Fee (Skizenit 🙌🏼), og vi endte alle med at bestå både vores level 1 & 2, så vi kunne ikke være mere tilfredse med forløbet. Det er klart en oplevelse, jeg vil anbefale til andre. Kæmpe udvikling skimæssigt og uundværlige venskaber. Tak 🙏🏼
Malthe
Read More
Jeg havde en fantastisk sæson i Schweiz! Den startede med tre ugers instruktørtræning i Saas-Fee, hvor vi hurtigt blev rystet godt sammen. Valdemar og Hans, som var vores teamledere, var nogle gode ledere og skønne mennesker, der hurtigt fik rystet gruppen sammen, og de føltes selv som en del af gruppen!
Mads
Read More
Hvis du vil have det mest episke sabbatår eller en oplevelse for livet, er Snowminds der for dig. De er fremragende til at yde service og sørger for, at alle er komfortable og har alt klar til en sæson på ski/snowboard. De tager sig af alt det praktiske og arrangerer endda et job til dig, efter du har bestået din eksamen. Jeg ville gøre alt for at have endnu en sæson gennem Snowminds.
Previous
Next

Pris

Course Icon Sæson og level 1 + 2 skiinstruktørkursus i Saas Fee

Course Icon fra 49.995 DKK

Course Icon

Course Icon Saas Fee, Schweiz

Course Icon 1. December - 30. april

Course Icon 1.500 DKK (1. depositum)

Ansøg

Spørgsmål? Ring til os!

Gratis online infomøde

Hør vores eksperter fortælle alt om livet som skiinstruktør

Tilmeld