Sæson og 4 ugers skilærerkursus i Sölden

Bliv østrigsk uddannet skiinstruktør og få job i en af Alpernes absolutte perler

Bliv skilærer i Sölden, Østrig og arbejd i et af verdens bedste skiområder

Sölden. Heartbeat of the Alps…

En charmerende Alpeby med afterski i verdensklasse, 144 km pister og et væld af offpiste, 2 gletschere, Rettenbach og Tiefenbach, som sikrer absolut snegaranti med skiløb i op til 3.250 meters højde. Og hvis det ikke var nok, så afholder Sölden verdensmesterskabet i skiløb og har endda lagt kulisse til en James Bond film.

Det er ikke for ingenting, at skiløbere fra hele verden valfarter til Sölden og nu har du en unik mulighed for at gøre dette til din egen play ground som skilærer i en hel vintersæson med Snowminds.

Vi tilbyder en vinteroplevelse for livet og anbefaler, at du ansøger hurtigst muligt om en af de begrænsede pladser på dette skiinstruktørkursus.

 

Træningen

 

Vores 4-ugers skiinstruktørkursus begynder i november og er designet til at give dig den absolut bedste træning, så du kan afslutte kurset med at bestå den østrigske Anwärter level-1 skilæreruddannelse og være klar til en sæson som skilærer på en lokal skiskole i Sölden. Vi samarbejder med topprofessionelle trænere, som kender Sölden ud og ind og som uden tvivl kan tage dit niveau til nye højder. I løbet af dit 4 ugers træningskursus vil vores Snowminds team leader også arrangere forskellige sociale aktiviteter, så vi kan få opbygget et unikt fællesskab på kurset.

 

Efter den forberende træning starter den 10-dage lange østrigske Anwärter, hvor du bliver undervist af østrigske Stattlicher, det højete niveau i det østrigske system. Efter en forhåbentligt veloverstået eksamen kan du trække i uniformen og begynde at arbejde som skiinstruktør i Sölden.

 

Anbefaling: Se vores anmeldelser på Trustpilot, Facebook og Google, og lær mere om Snowminds fra vore ski og snowboard instruktører!

Hvad er inkluderet?

 

Når du rejser med Snowminds tager vi os af alle de praktiske ting. På den måde kan du pakke dine tasker og din gode stemning og fokusere på at forberede dit kommende vintereventyr.

 

Med denne rejseoplevelse får du følgende inkluderet: 

 • En vintersæson som skilærer med ansættelse på en lokal skiskole
 • 4 ugers niveau 1 skilæreruddannelse “Anwärter” inkl. team building og sociale aktiviteter
 • Arrangeret sæsonbolig hos skiskolen under sæsonen (egenbetaling hos skiskolen)
 • Middag 5 dage om ugen under kurset
 • 10 dages træning af Sölden dygtige trænerteam før Anwärter-kurset starter
 • Forberedende skitræning ca. 5 dage om ugen med topprofessionelle skitrænere
 • Invitation til Kick-Off event i Danmark inden afrejse
 • Liftkort til alle kursusdage og under skilæreruddannelsen*
 • Transport fra København til Sölden inkl. 2 stk. baggage
 • Teambuilding under kurset
 • Snowminds teamleder under kurset
 • Fitnessprogram før sæsonen
 • Et stærkt fællesskab med andre Snowminders
 • Adgang til Team Events i Østrig under og efter din sæson
 • Genforeningsfest efter sæsonen med alle dine Snowminds venner
 • Tillid til et etableret dansk rejseselskab
 • En totaloplevelse, hvor alt det praktiske er arrangeret for dig
 • Pro-tilbud hos Snowminds Store
 • Tryghed ved dansk rejseselskab der er medlem af Rejsegarantifonden
 • 24 timers nødtelefonen under hele sæsonen
 • Et unikt fællesskab med venner for livet

 

Hvad er ikke inkluderet?

 • Rejseaktivitet og hjemtransport efter skisæsonen**
 • Afbestillingsforsikring, rejseforsikring og eventuelle visumudgifter
 • Udgift til sæsonbolig efter skilærerkurset
 • Lommepenge, skiudstyr og andet, der ikke er nævnt herover

 

*I enkelte tilfælde kan vi, som en service for dig, købe et sæsonliftkort i samarbejde med din skiskole, hvis du skal arbejde i samme resort som du uddannes. I disse tilfælde refunderes Snowminds en del af prisen for sæsonliftkortet af skiskolen. 

 

**Vi hjælper dig gerne med anbefalinger

 

Begge perioder afsluttes som sagt med en vintersæson som skilærer, som kan løbe helt frem til april, dvs. op til 4-5 skønne måneder i det østrigske. Vælger du januarkurset vil du ankomme til din skiskole efter endt kursus og gennemgå en oplæringsperiode, hvorefter du vil være garanteret arbejde i februars højsæsonsperioder.

 

Hvem kan ansøge?

 

Vi er blandt vores skiskolepartnere kendt for at uddanne dygtige, energiske og topmotiverede skiinstruktører, og derfor sætter vi en ære i at udvælge de rigtige deltagere til vores kurser. Du behøver ikke være skiekspert, og uanset niveau er vores kurser skræddersyet, så du får optimal skitræning inden skilærereksamenen, så du kan få drømmen om en vinter som skilærer i Østrig opfyldt!

 

Grundlæggende forventer vi, at du:

 

 • Har stået på ski i minimum 3-4 uger og gerne mere
 • Er imødekommende, ansvarsbevidst og har lyst til at blive udfordret
 • Har lyst til at arbejde med særligt børn og unge
 • Kan lide at undervise og at blive udfordret
 • Du er positiv, udadvendt og eventyrlysten
 • Behersker engelsk og gerne tysk på samtaleniveau (læs mere om vores tyskkursus her)
 • Du er god med børn, teenagere og voksne
 • Er minimum 18 år

 

Når du har sendt din ansøgning vil vi invitere dig til samtale, hvor vi vil tale om dine muligheder for at sikre dig en plads på kurset. Samtidig har du mulighed for at høre mere om vores kurser og en oplevelse som skiinstruktør i Østrig. Herefter vil vi vende tilbage til dig med info om, hvorvidt vi kan tilbyde dig en plads på holdet.

 

Der er stor interesse for vores kurser og fylder hurtigt op. Derfor kører vi også et “først-til-mølle” princip, hvor vi har ansøgningsfrist ca. hver måned. Det vil sige, at jo før du søger desto større er din chance for at komme med på holdet OG få et job på din drømmedestination.

 

Du kan anvende ansøgningsformularen, hvor du også ser pris og dato, her på siden eller finde vores ansøgningsformular i topmenuen.

 

Detaljer om kurset

Ansættelse og økonomi

Ansættelse som skilærer på en lokal skiskole

En sæson som skilærer forbliver igennem hele livet kun en drøm for de fleste, men nu har du chancen for at gøre drømmen til virkelighed. Hos Snowminds har vi mange års erfaring med arbejdet som skilærer og igennem vores nøje tilrettelagte kurser og store netværk blandt verdens skiskoler garanterer vi dig et job.

Ansættelsen er betinget af, at du består din skilæreruddannelse, hvilket ca. 90% af vores kursister gør. Såfremt du ikke består, men har gjort dit absolut bedste for at tage uddannelsen seriøst, så vil vi gøre alt for at hjælpe dig med et job alligevel, så du kan få en skøn sæsonoplevelse og tage en reeksamen hurtigst muligt. Vi er stolte af at sige, at vi aldrig har stået i en situation, hvor vi ikke har kunnet hjælpe med et job efter endt uddannelse!

Løn og udgifter under sæsonen

Vi har topprofessionelle samarbejdspartnere over hele verden og sammen med dem sikrer vi dig, at der er styr på både liftkort, bolig og uniform, når du ankommer til din destination. Vær opmærksom på, at der er en egenbetaling for fx sæsonbolig på flere destinationer, hvilket svinger fra destination til destination afhængigt af skiskolens lønstruktur.

Du bliver ansat direkte hos skiskolen, som udbetaler dig løn afhængig af din arbejdsindsats. På nogle skiskoler får man en fast løn og på andre løn per time man arbejder. Man bliver ikke rig af at være skilærer, men tjener som tommelfingerregel ca. 12 euro i timen, og ca. 5.000-8.000 kr. om måneden, hvis man arbejder en fuld måned. En typisk arbejdsuge er typisk op til 6 dage om ugen fra søndag til fredag, men vil ofte bestå af færre arbejdsdage med fx privatundervisning.

Under samtalen med os vil vi vurdere din motivation, kvalifikationer og ønsker til din oplevelse, bl.a. for at vurdere hvilken skiskole og destination der kan give dig den perfekte oplevelse. Du ved altså tidligt i forløbet og længe inden afrejse, hvilken skiskole du skal arbejde for. Når din uddannelse er bestået bliver du transporteret direkte ud på din skiskole, hvorefter eventyret kan begynde.

Under sæsonen

Alle vores skiskolepartnere er nøje udvalgt og vi har et tæt forhold til dem alle. Det betyder også, at såfremt der skulle opstå en problemstilling under sæsonen, vil du til enhver tid kunne henvende dig hos os. Vi er her for at give dig en oplevelse for livet og vil gøre alt for at hjælpe dig, såfremt der skulle blive behov herfor.

Events og fælleskab

Stort sæson kick off event i Danmark

I september finder Snowminds Kick-off event typisk sted. Det er en fantastisk dag, hvor vi laver en masse team building, fortæller om skilæreruddannelsen og sæsonen, og generelt får mulighed for at få svar på alle dine spørgsmål. Vi fortæller også om skiudstyr og du får mulighed for at købe lækkert skiudstyr til super priser. Et af højdepunkterne er at møde de andre Snowminders som du skal på sæson med, da der altid vil være minimum én anden Snowmindsinstruktør på din destination, så du har andre at dele oplevelsen med.

Team events i løbet af sæsonen

Efter kurset kommer vi hos Snowminds hurtigt til at savne jer og I kommer, forhåbentligt, også til at savne os og hinanden. Derfor afholder vi et stort Snowminds Team Event i løbet af sæsonen. Her samler vi hele Snowminds teamet et hemmeligt sted i Østrig for at få en oplevelse udover det sædvanlige og se alle igen. Vi har fx været i Kitzbühel i januar for at se World Cup skiløb på det legendariske Hahnenkamm Rennen og opleve den ikoniske by.

Snowminds Reunion Party i Danmark efter sæsonen

Vores Snowminds Reunion Party ligger typisk i maj/juni måned, hvor de sidste er kommet hjem, og inden mange tager med os videre ud i verden til bl.a. Afrika, Argentina eller Australien.

Snowminds Reunion Party’et er frivilligt og koster et mindre beløb, men er en super mulighed for at gense gamle venner og snakke røverhistorier fra en skøn skisæson.

Optagelse i Snowminds Social

Siden 2012 har vi hos Snowminds uddannet hundredevis af dygtige, danske skiinstruktører. Alle er en del af netværket “Snowminds Social”, som vi har stiftet for at kunne tilbyde alle vores instruktører flere unikke oplevelser, netværk og fordele med Snowminds. Vi arrangerer årlige ture, så som skiture, surfture, team aktiviteter, events, reunionfester m.m., hvor vores instruktører netværker på tværs af årgange. På den måde kan man få sparring og hjælp til alt fra spørgsmål til sæsonen, studievalg, karriere, udstyrsvalg og meget andet fra mere rutinerede instruktører. Snowminds Social er din adgang til Danmarks største netværk af unge skientusiaster.

Tryghed, fællesskab og oplevelser for livet

Fra dit første møde med os til samtalen i Danmark vil du blive fulgt, støttet og vejledt af vores erfarne team, som allesammen har været tidligere skiinstruktører hos os. På den måde vil du til enhver tid kunne få hjælp og sparring, hvad enten du har brug for råd til at pakke inden afrejse, et godt råd til hvordan du kan udvikle dit skiløb under vores kursus, sparring til tyske ord på uddannelsen eller en trøstende skulder under sæsonen. Kort sagt; uanset hvad du har brug for, så er vi der for dig HELE VEJEN!

Inden afrejse vil du blive inviteret til vores Facebookgruppe, hvor du kan sætte ansigt på alle de andre skilærere du skal tilbringe vinteren sammen med. Vi udarbejder dansk forberedelse til uddannelsen, så du kan komme velforberedt og samtidig har du mulighed for at bestille et tyskkursus, så dit tyske kan sidde lige i skabet.

Under uddannelsen er vi der til at hjælpe med alt fra læringsmateriale, sproget, øvelserne og ikke mindst at besvare alle de spørgsmål du måtte have om skiteknik, samt dine eksamener. Det betyder også, at du ikke altid er afhængig af at få ting besvaret hos din instruktør eller i gruppen. Du kan altid fange et medlem af Snowminds teamet.

Vi gør samtidig ekstremt meget ud af at sammensætte teams der kan fungere og som består af skønne, glade og motiverede skientusiaster. Dermed vil du unægteligt komme til at knytte tætte bånd med fx dine værelseskammerater, skiløbere i din gruppe på pisten og naturligvis dine kollegaer på destinationer. Alt sammen noget som vores tidligere skilærere ofte nævner som unikt ved oplevelsen. Dette fællesskab er ikke bare vigtigt fra et socialt synspunkt, men guld værd under uddannelsen og til eksamenerne, hvor støtte fra dine venner kan være lige dét ekstra der bærer dig godt igennem og giver dig et skilærerbevis i hånden.

Hos os er du ikke et nummer, men et menneske, en skilærer, og vores eneste mål og forhåbning er, at give dig en unik oplevelse som skiinstruktør, som du kan se tilbage på med glæde og savn resten af livet. Det er store ord, men de kommer fra hjertet; og det er dét Snowminds handler om.

Transport

Transport med bus til Østrig

Snowminds står for din transport til Østrig inden uddannelsen påbegyndes. Vi stopper flere steder i Danmark og samler nye instruktører op inden vi sætter kursen mod sneen. Du må medbringe 2 tasker og have 45 kg bagage med dig. Med andre ord, alt hvad du behøver kan du sagtens have med.

Når sæsonen slutter skal du selv stå for transport hjem, da der er enormt stor forskel på hvornår vores skiinstruktører tager hjem og hvorfra. Dette er således for egen regning, men vi bistår gerne med at arrangere og give tips til de bedste løsninger.

Transport til din skiskole efter kurset

Når din uddannelse er færdig og afslutningsfesten er veloverstået vil vi arrangere din og dine nye kollegaers transport fra uddannelsen til din skiskole, hvor du vil blive indkvarteret og møde din nye chef.

Indkvartering

4 uger på hotel

“We take care of our own” og under et intensivt skilærerkursus skal man have god mad og bo godt! På alle vores hoteller vil der være WiFi og du vil blive indkvarteret i 2-6 personers værelser eller lejligheder, hvor du vil bo med de andre Snowminders. Vores hoteller ligger med nem adgang til skibus eller pisten.

Andet vigtigt info

Afrejse

14 november  – 2023


4 ugers liftkort under skilærerkurset

Ved ankomst før du udleveret et liftkort, så du de næste 4 uger kan give den fuld gas på pisterne. Dette liftkort kan naturligvis også bruges på dine fridage, dvs. når der er undervisningsfri, hvis du vil op og give den gas på skiene på egen hånd.

Såfremt du består instruktør eksamen, og får job på skiskolen, får du et sæsonliftkort. Dette kort skal dog returneres når du stopper på skiskolen.

Træning

Vores 4-ugers instruktørkursus består af et 8-13 dages intensivt forberedelseskursus, som introducerer dig til de mest essentielle øvelser, der er nødvendige for at mestre og efterfølgende bestå det 10-dages østrigske niveau 1-kursus. Disse fire ugers træning kulminerer med din niveau 1 instruktør eksamen.

Hvert år ser vi, at vores instruktørers teknik udvikler sig hurtigt og gennem løbende personlig feedback. Vores mål nr. 1 er at sikre, at du er finjusteret og i tip-top skiform, inden sæsonen begynder. Samtidig vil du også deltage i mange teamaktiviteter, som er beregnet til at blive nydt og forhåbentlig skabe det stærke Snowminds teambånd, som vi er kendt for.

Den internationalt anerkendte østrigske Anwärter level 1 skilæreruddannelse

For at sikre os at alle vores instruktører får uddannelse af højeste kvalitet samarbejder vi med Salzburger Berufskilehrer & Snowboardlehrer Verband, et af verdens mest anerkendte skilærerforbund.

De sidste 10 dage af dit kursus vil deres trænere tage dig igennem Anwärteruddannelsen, som er level 1 i deres uddannelsessystem. Her vil du blive trænet til at undervise begyndere og lettere øvede i at stå på ski, og efter endt eksamen således være klar til at starte arbejdet hos din arbejdsgiver.

Uddannelsen er en af de mest anerkendte i verden og deres skiinstruktørcertifikat vil ikke blot stå flot på CV’et, men også efterfølgende kunne bruges på Snowminds andre destinationer rundt omkring i verden.

Pris

Course Icon Sæson og 4 ugers skilærerkursus

Course Icon fra 37.995 DKK

Course Icon

Course Icon November

Course Icon 1.500 DKK (1. depositum)

Reserver

Spørgsmål? Ring på 28 99 35 99

Sikre dig en plads til Canada 🇨🇦

Der er et begrænset antal visa til Canada. Ansøg nu for at sikre dig et!

Læs mere her