Rejseforsikring for skiinstruktører

Snowminds July 23, 2021

Hvilken rejseforsikring skal du have som skiinstruktør og hvad skal den dække?

Når du rejser med Snowminds, er det et krav at du har en rejseforsikring.

Vi ved godt at du sikkert med stor sandsynlighed har været på skiferie mange gange, og at der plejer at være styr på forsikringen – men nu er det altså ikke bare en uges ferie du skal på – du skal på en hel sæson, hvor du skal bo og arbejde i flere måneder. Oftest giver privat forsikring ikke tilstrækkelig dækning for hele rejseperioden, hvilket i de seneste år har resulteret i store udgifter for nogle rejsende. Der kan også være forskel på, hvilken forsikring man skal have, når man skal bo og arbejde i et andet land og ikke bare er på skiferie. Lovgivningen vedrørende sundheds- og rejseforsikring varierer også fra land til land – så sørg for at tage en snak med forsikringen og sikre dig at du får en forsikringen der dækker hele din sæson og evt. videre rundrejse efter sæsonen.

Når du er på sæson står du nærmest på ski og snowboard hverdag ! Og det er altså ikke uset at en instruktør laver en ordentlig flænge i boardet på en sten eller mister en ski i off-pisten. Det er altså derfor vigtigt at din forsikring dækker disse ekstra behov – for du kan altså ikke gøre dit arbejde uden dine ski eller dit snowboard. Du bør også finde ud af, hvilke forholdsregler du skal tage for at sikre, at disse genstande er dækket, hvis eksempelvis bliver stjålet uden for en bjergrestaurant eller fra din bolig.

Skiløb og snowboarding kan være farligt, og man kan komme ud for alvorlige ulykker, som ofte er forbundet med høje udgifter til behandling eller hentning/redning. Vi oplever desværre, hvert år at der er instruktører der kommer til skade og har brug for professionel hjælp. Din normale forsikring dækker typisk ikke på ski- og snowboard, da det er en ekstremsport. Det er vigtigt at du snakker med forsikringen og sikrer dig at du får en forsikring der dækker skiløb og snowboarding, også på off-pisten. 

Når du så har tegnet en skiforsikring, er det en god ide at tjekke om den dækker alt vintersport, f.eks. kælkning, klatring eller heli-skiing? Der er massere af sjove aktiviteter du kunne få lyst til at prøve på din sæson.

Før rejsen – afbestillingsforsikring

Når man bestiller en rejse, er det altid en god idé at have noget sikkerhed omkring det økonomiske i tilfælde af at der skulle komme noget i vejen. Det gør sig naturligvis gældende når du bestiller en oplevelse hos Snowminds, da det er længere rejser med meget indhold som indebærer en forholdsvis højere pris end den typiske rejse. Selv en velplanlagt oplevelse kan blive forpurret af en pludselig og uventet skade, sygdom i den nærmeste familie o. lign. Derfor anbefaler vi at tegne en afbestillingsforsikring, så du er dækket, hvis uheldet skulle være ude og at man pga. en skade ikke kan tage afsted.

Det er en god idé som det første at tjekke om man i sin private familieforsikring har en afbestillingsforsikring, som dækker den type rejse man skal på, dækker op til det beløb rejsen koster og selvfølgelig at den dækker i de tilfælde der giver mening. Det er typisk billigere hvis man har sådan en i forhold til hvis man skal tilkøbe det man kalder en “enkelt afbestillingsforsikring”, som vi tilbyder – dvs en afbestillingsforsikring som dækker den ene rejse.

Hos Snowminds har vi et samarbejde med Europæiske, som tilbyder en afbestillingsforsikring med en dækning der matcher behovet til en Snowminds-oplevelse. Denne forsikring koster 6,25% af rejsens pris og vi tilbyder den til 6%, det vil sige på en rejse til Canada på vores 3 ugers kursus til prisen 56.995 kr, vil en afbestillingsforsikring koste 3.420 kr. Du kan læse lidt mere om hvad den dækker her. Har man ikke en afbestillingsforsikring allerede, så er det godt givet ud at tilkøbe denne, da vi desværre hvert år ser kommende instruktører som bliver forhindret grundet en dum skade kort før afrejse, og som desværre har nedprioriteret afbestillingsforsikringen.


Under din sæson – Her er nogle ting som du skal have styr på i forhold til DIN rejseforsikring. 

Dækning: 

Når du opholder dig i udlandet, så er det vigtigt at du kender til det pågældende lands regler omkring den medicinske dækning.
Det betyder at du skal finde ud af om det koster penge at tage på hospitalet i landet eller om det er gratis. Det er vigtigt i forhold til hvis du (forhåbentlig ikke) skulle komme til skade eller blive syg. Det er vigtigt at din forsikring dækker de udgifter der er ved lægebesøg eller lignende. Det ved vi heldigvis en masse om hos Snowminds, så hvis du er i tvivl om det så endelig skriv en mail eller giv os en opringning.

Hjælp fra skipatrol:

Skulle du uheldigvis komme ud for et uheld på bjerget og skipatruljen skal kontaktes. Så kan det blive en dyr omgang hvis det ikke er dækket af dit liftkort eller forsikring. Derfor skal man altid have denne del dækket af sin forsikring. Især hvis du planlægger at gå off-piste, som mange af vores instruktører gør. Så kan det blive en dyr omgang i form af helikopterredning og en specialredning.

Længden på din rejseforsikring

Når du vælger at tage på en sæson, så ender det ofte i et ophold på over 5 måneder. Det er selvfølgelig vigtigt at du er dækket under hele dit ophold. De fleste normale rejseforsikringer dækker ikke over længere ophold, især ikke med arbejde involveret. Derfor er det vigtigt at du finder en forsikring der passer til netop dine behov.

Udstyr

Det er vigtigt at du får dækket det udstyr som du har med på din tur. Du kan nemlig risikere at nogen kommer til at tage dine ski efter en tur på afterski. Dette vil selvfølgelig altid være ærgeligt, men det kan måske hjælpe lidt hvis dine ski er forsikret. Derudover er det altid en god ide at have en skilås. Hvis du ikke ved hvor du skal skaffe sådan en henne, så kan vi sagtens hjælpe dig i vores ski shop.

Andre aktiviteter

Mange af vores instruktørere bliver simpelthen så glade for bjerglivet under en sæson. Det viser dem samtidig også andre aktiviteter man kan lave i bjergene. Det kan være alt lige fra at klatre i bjergene til at kælke ned fra dem. Som så mange andre aktiviteter i naturen, kan dette uheldigvis medføre uforudsete skader. Derfor er det vigtigt at du er forsikret mod disse sportsgrene også!

Rabat på rejseforsikring som Snowminds instruktør

Vi ved at det kan være en udfordring at finde den rette rejseforsikring. Vi laver derfor hvert år et samarbejde med et forsikringsselskab, som vi ved tilbyder en rejseforsikring, som dækker det den skal. Vi har gennem flere år samarbejdet med Europæiske ERV, som tilbyder en god rejseforsikring til dig der skal på sæson og arbejde som ski- eller snowboardinstruktør. Vi har helt ekstraordinært fået lov at tilbyde en 5% rabat til dig som Snowminds instruktør.
Du kan læse mere om Europæiske ERV her. Europæiske ERV er i 2022 blevet kåret til årets rejseforsikring med de bedste priser og de bedste kundeanmeldelser.

Lad os lige opsummere 

Når du tegner en rejseforsikring, er det altså vigtigt at du undersøger følgende:

1) At den dækker hele din sæson og evt. videre rundrejse
2) At den dækker ekstremsport, som skiløb, offpiste og andre ekstremsporter.
3) At den dækker de ekstra behov du vil have dækket som bagage, sportsudstyr, og rejseulykke 

Af gode grunde tænker du måske “Er jeg ikke forsikret igennem min arbejdsgiver/skiskolen?” Og til dette er svaret jo, men dog kun til en hvis grad.

Når du arbejder på skiskolen, vil din skiskole typisk tegne en rejseforsikring, så du er dækket for ansvar og uheld under arbejdet. Denne forsikring dækker typisk lægebesøg og tilskadekomst, men ikke fx hjemtransport, bagage m.m. Den dækker dig typisk, når du er på arbejde, men ikke under kurset, på fridage, udenfor arbejdstimer og når din kontrakt udløber og hvis du fx ønsker at blive længere i resortet eller rejse rundt. Derfor er det vigtigt at du har en god og dækkende rejseforsikring, som indeholder alt det vi lige har gennemgået.

Hvis man booker igennem Snwominds, har vi nogle eksklusive partnere som vil hjælpe dig med rejseforsikringen. Her vil du få den største ekspertise på området og den bedste oplevelse. Kontakt os i dag for høre mere, og få skræddersyet DIT eventyr!

Du skal ikke være bange for at tage en dialog, med forsikringen for at få styr på det hele !

 

SNOWMINDS TRYGHEDSGARANTI – DIN SIKKERHED MED OS

Siden Snowminds start i 2012 har det været vores topprioritet, at du kan føle dig 100% tryg når du rejser med os – det er det stadig!

Derfor vil du som rejsende automatisk være dækket af Snowminds Tryghedsgaranti. Det betyder, at såfremt din skirejse eller dit instruktørkursus aflyses inden afrejse, uanset årsag, så kan du frit vælge én af følgende muligheder:

 

  • At flytte din rejse eller instruktørkursus omkostningsfrit til et senere tidspunkt
  • At deltage på en anden rejse eller instruktørkursus
  • At modtage en fuld refundering af rejsens pris

 

Snowminds Tryghedsgaranti gælder for alle rejsende uanset om du allerede har bestilt din rejse eller instruktørkursus, eller overvejer at bestille en skirejse eller et instruktørkursus. Du kan altså trygt bestille din oplevelse med Snowminds og se frem til en fantastisk tid i sneen.

Herunder kan du læse nærmere om Snowminds Tryghedsgaranti og “det med småt”.

 

Hvad hvis min rejse aflyses pga. Covid-19? 

Hvis din rejse aflyses pga. Covid-19 (Coronavirus) gælder vores Tryghedsgaranti også, dvs. at du frit kan vælge enten:

  • At flytte din rejse eller instruktørkursus omkostningsfrit til et senere tidspunkt
  • At deltage på en anden rejse eller instruktørkursus
  • At modtage en fuld refundering af rejsens pris

 

Er der nogle omkostninger der ikke er omfattet af Tryghedsgarantien? 

Med vores Tryghedsgaranti får du fuld refundering inkl. depositum for ikke påbegyndte rejser. Har du bestilt produkter som fx afbestillingsforsikring, skiudstyr eller sprogkursus, der er modtaget eller taget i brug, så omfattes disse ikke af refunderingen.

For yderligere information om rejsebetingelser henviser vi til vores vilkår og betingelser.

 

Rejsegarantifonden

Du vil som rejsende også automatisk være dækket af vores medlemsskab af Rejsegarantifonden (vores medlemsnummer er: 2601).

Rejsegaranti Fonden 2601 - rejseforsikring

Rejsegaranti Fonden 2601

Såfremt du har spørgsmål til vores Tryghedsgaranti eller Rejseforsikring eller ønsker at bestille en skirejse eller et instruktørkursus er du altid velkommen til at kontakte os.

Ønsker du en sæson som skiinstruktør? Se dine mange muligheder med Snowminds her.

Gratis online infomøde

Hør vores eksperter fortælle alt om livet som skiinstruktør

Tilmeld