2 ugers snowboardinstruktøruddannelse i Østrig

Vores basiskursus er den hurtigste vej til den perfekte vinter

Bliv snowboardinstruktør i Østrig på vores 2-ugers kursus

Vores 2 ugers snowboardinstruktør kursus i Østrig er det ultimative instruktørkursus til dig, der vil have et mere intensivt kursus, der kan kickstarte din vintersæson som instruktør i Østrig. Kurset er skræddersyet til at give dig den ultimative oplevelse på snowboard med 2 dages træning fra topprofessionelle trænere inden den østrigske level 1 (Anwärter) uddannelse går igang!

 

Under kurset vil vi arrangere team building og aktiviteter, bl.a. tysktræning, der skal forberede dig bedst muligt på en sæson som snowboardinstruktør på en østrigsk skiskole. Du vil inden afrejse blive inviteret til vores Kick off event og få tildelt en skiskole, som du efter kurset vil blive transporteret til sammen med et team af andre Snowminders, hvor I sammen kan starte sæsonen og livet som snowboardinstruktør i Østrig!

 

Hvis du har ambitioner om at udvikle din snowboarding til helt nye højder både på og udenfor pisten, samt få mere tid til det sociale, så anbefaler vi vores 3 ugers snowboardinstruktør kursus.

 

Livet som snowboardinstruktør i Østrig

Vi oplever gang på gang, at en sæson som snowboardinstruktør er langt mere end blot snowboarding i sig selv. Ud over de lækre nypræparerede pister og den smukke nyfaldne sne, oplever man også et helt unikt fælleskab med ens kollegaer som alle deler den samme passion som dig – snowboarding.

 

I Østrig finder man også de hyggeligste bjergbyer fyldt med autentiske restauranter, der serverer de bedste wienerschnitzler du nogensinde har smagt! Ud over maden og fællesskabet må man heller ikke glemme Østrig for traditioner som nagel, snaps og afterski, som uden tvivl er de perfekte rammer at møde nye venner fra hele verdenen i.

 

Billeder fra destinationen

Hvad er inkluderet?

 

Uanset hvilket kursus du vælger garanterer vi dig “the full Snowminds experience” på din vintersæson som snowboardinstruktør. Vores erfarne personale, som alle er tidligere instruktører, følger dig fra første færd og er med hele vejen under din snowboardinstruktør uddannelse og under skisæsonen, hvor vi sikrer dig ansættelse på en østrigsk skiskole. Samtidig sikrer vores topprofessionelle, østrigske snowboardtrænerteam, at du får den bedst tænkelige træning inden snowboardinstruktør eksamen. En træning der gør, at 100% af vores instruktører har fået job efter deres Snowmindskursus siden vi startede i 2012!

 

Med denne rejseoplevelse får du følgende inkluderet: 

 

 • En vintersæson som snowboard instruktør med ansættelse på en lokal skiskole*
 • Liftkort under kurset**
 • Arrangeret sæsonbolig hos skiskolen under sæsonen (egenbetaling hos skiskolen)
 • Tryghed ved dansk rejseselskab der er medlem af Rejsegarantifonden
 • 2 ugers snowboardinstruktør kursus level 1 (Anwärter) i Østrig
 • 2 ugers hotelophold med 1/2-pension under kurset
 • Internationalt anerkendt østrigsk snowboarduddannelse
 • Forberedende snowboard træning med topprofessionelle snowboardtrænere
 • Transport til kurset i Østrig inkl. 2 stk. bagage og transport til skiskolen efter kurset
 • Invitation til Kick-off event i Danmark inden afrejse
 • Fysisk forberedende træningsprogram der kan anvendes inden afrejse
 • Forberedelsesmateriale og tips til pakning, forsikring mm.
 • Snowminds teamleder under kurset
 • Sociale team events i løbet af kurset og sæsonen
 • Invitation til Snowminds Reunion Party efter sæsonen
 • Pro-tilbud hos Snowminds Store
 • Tryghed ved dansk rejseselskab der er medlem af Rejsegarantifonden
 • 24 timers nødtelefonen under hele sæsonen
 • Et unikt fællesskab med venner for livet

 

Hvad er ikke inkluderet?

 • Rejseaktivitet og hjemtransport efter sæsonen
 • Afbestillingsforsikring og rejseforsikring
 • Udgift til sæsonbolig efter snowboardinstruktør kurset
 • Lommepenge, snowboardudstyr og andet, der ikke er nævnt herover

 

*Da det er et januarkursus vil du ankomme til din skiskole i februar og blive introduceret til skiskolen, hvorefter du vil være garanteret ansættelse i februars højsæsonsperioder.

OBS! Det er også muligt at tage kurset i marts med mulighed for ansættelse på en lokal skiskole den efterfølgende sæson!

**I flere tilfælde kan vi, som en service for dig, købe et sæsonliftekort i samarbejde med din skiskole, hvis du skal arbejde i samme resort som du uddannes. Hvis du er 25 år eller ældre, kan der forekomme et ekstragebyr på liftekortet. Hvis du skal arbejde på en skiskole, der ikke dækkes af liftekortet fra kurset, kan der forekomme en egenbetaling for et sæsonliftekort til din destination, som afregnes direkte med skiskolen.

 

Hvem kan ansøge?

 

Vi er blandt vores skiskolepartnere kendt for at uddanne dygtige, energiske og topmotiverede snowboardinstruktører, og derfor sætter vi en ære i at udvælge de rigtige deltagere til vores kurser. Du behøver ikke være snowboardekspert, og uanset niveau er vores kurser skræddersyet, så du får optimal snowboardtræning inden snowboardinstruktør eksamen, så du kan få drømmen om en vinter som snowboardinstruktør i Østrig opfyldt!

 

Grundlæggende forventer vi, at du:

 

 • Har stået på snowboard i minimum 3-4 uger og gerne mere
 • Er imødekommende, ansvarsbevidst og har lyst til at blive udfordret
 • Har lyst til at arbejde med særligt børn og unge
 • Kan lide at undervise og at blive udfordret
 • Behersker engelsk og tysk på samtaleniveau eller er villig til at lære og udfordre sig selv (læs mere om vores tyskkursus her)
 • Er minimum 18 år

 

Når du har sendt din ansøgning vil vi invitere dig til samtale, hvor vi vil tale om dine muligheder for at sikre dig en plads på kurset. Samtidig har du mulighed for at høre mere om vores kurser og en oplevelse som snowboardinstruktør i Østrig. Herefter vil vi vende tilbage til dig med info om, hvorvidt vi kan tilbyde dig en plads på holdet.

 

Vi har stor interesse for vores kurser og fylder hurtigt op. Derfor kører vi også et “først-til-mølle” princip, hvor vi har ansøgningsfrist ca. hver måned. Det vil sige, at jo før du søger desto større er din chance for at komme med på holdet OG få et job på din drømmedestination.

 

Du kan anvende ansøgningsformularen, hvor du også ser pris og dato, her på siden eller finde vores ansøgningsformular i topmenuen.

 

Detaljer om kurset

Ansættelse og økonomi

Ansættelse som snowboardinstruktør på en lokal skiskole

En sæson som snowboardinstruktør forbliver igennem hele livet kun en drøm for de fleste, men nu har du chancen for at gøre drømmen til virkelighed. Hos Snowminds har vi mange års erfaring med arbejdet som snowboardinstruktører og igennem vores nøje tilrettelagte kurser og store netværk blandt verdens skiskoler garanterer vi dig et job.

Ansættelsen er betinget af, at du består din snowboardinstruktør uddannelse, hvilket ca. 90% af vores kursister gør. Såfremt du ikke består, men har gjort dit absolut bedste for at tage uddannelsen seriøst, så vil vi gøre alt for at hjælpe dig med et job alligevel, så du kan få en skøn sæsonoplevelse og tage en reeksamen hurtigst muligt. Vi er stolte af at sige, at vi aldrig har stået i en situation, hvor vi ikke har kunnet hjælpe med et job efter endt uddannelse!

Løn og udgifter under sæsonen

Vi har topprofessionelle samarbejdspartnere over hele verden og sammen med dem sikrer vi dig, at der er styr på både liftkort, bolig og uniform, når du ankommer til din destination. Vær opmærksom på, at der er en egenbetaling for fx sæsonbolig på flere destinationer, hvilket svinger fra destination til destination afhængigt af skiskolens lønstruktur.

Du bliver ansat direkte hos skiskolen, som udbetaler dig løn afhængig af din arbejdsindsats. På nogle skiskoler får man en fast løn og på andre løn per time man arbejder. Man bliver ikke rig af at være snowboardinstruktør, men tjener som tommelfingerregel ca. 12 euro i timen, og ca. 600-800 euro om måneden, hvis man arbejder en fuld måned. En arbejdsuge er typisk op til 6 dage om ugen fra søndag til fredag, men kan variere ift. højsæson- og lavsæson perioder.

Under samtalen med os vil vi vurdere din motivation, kvalifikationer og ønsker til din oplevelse, bl.a. for at vurdere hvilken skiskole og destination der kan give dig den perfekte oplevelse. Du ved altså tidligt i forløbet og længe inden afrejse, hvilken skiskole du skal arbejde for. Når din uddannelse er bestået bliver du transporteret direkte ud på din skiskole, hvorefter eventyret kan begynde.

Under sæsonen

Alle vores skiskolepartnere er nøje udvalgt og vi har et tæt forhold til dem alle. Det betyder også, at såfremt der skulle opstå en problemstilling under sæsonen, vil du til enhver tid kunne henvende dig hos os. Vi er her for at give dig en oplevelse for livet og vil gøre alt for at hjælpe dig, såfremt der skulle blive behov herfor.

Events og fællesskab

Stort sæson kick off event i Danmark

I september finder Snowminds Kick-off event typisk sted. Det er en fantastisk dag, hvor vi laver en masse team building, fortæller om snowboardinstruktør uddannelsen og sæsonen, og generelt får mulighed for at få svar på alle dine spørgsmål. Vi fortæller også om snowboardudstyr og du får mulighed for at købe lækkert udstyr til super priser. Et af højdepunkterne er at møde de andre Snowminders som du skal på sæson med, da der altid vil være minimum én anden Snowmindsinstruktør på din destination, så du har andre at dele oplevelsen med.

Team events i løbet af sæsonen

Efter kurset kommer vi hos Snowminds hurtigt til at savne jer og I kommer, forhåbentligt, også til at savne os og hinanden. Derfor afholder vi et stort Snowminds Team Event i løbet af sæsonen. Her samler vi hele Snowminds teamet et hemmeligt sted i Østrig for at få en oplevelse udover det sædvanlige og se alle igen. Vi har fx været i Kitzbühel i januar for at se World Cup skiløb på det legendariske Hahnenkamm Rennen og opleve den ikoniske by.

Snowminds Reunion Party i Danmark efter sæsonen

Vores Snowminds Reunion Party ligger typisk i maj/juni måned, hvor de sidste er kommet hjem, og inden mange tager med os videre ud i verden til bl.a. New Zealand.

Snowminds Reunion Party’et er frivilligt og koster et mindre beløb, men er en super mulighed for at gense gamle venner og snakke røverhistorier fra en skøn sæson.

Snowminds Social

Siden 2012 har vi hos Snowminds uddannet hundredevis af dygtige, danske instruktører. Alle er en del af netværket “Snowminds Social”, som vi har stiftet for at kunne tilbyde alle vores instruktører flere unikke oplevelser, netværk og fordele med Snowminds, samt netværke på tværs af årgange. På den måde kan man få sparring og hjælp til alt fra spørgsmål til sæsonen, studievalg, karriere, udstyrsvalg og meget andet fra mere rutinerede instruktører. Snowminds Social er din adgang til Danmarks største netværk af unge ski- og snowboard entusiaster.

Tryghed, fællesskab og oplevelser for livet

Fra dit første møde med os til samtalen i Danmark vil du blive fulgt, støttet og vejledt af vores erfarne team, som allesammen har været tidligere instruktører hos os. På den måde vil du til enhver tid kunne få hjælp og sparring, hvad enten du har brug for råd til at pakke inden afrejse, et godt råd til hvordan du kan udvikle dit snowboarding under vores kursus, sparring til tyske ord på uddannelsen eller en trøstende skulder under sæsonen. Kort sagt; uanset hvad du har brug for, så er vi der for dig HELE VEJEN!

Inden afrejse vil du blive inviteret til vores Facebookgruppe, hvor du kan sætte ansigt på alle de andre instruktører du skal tilbringe vinteren sammen med. Vi udarbejder dansk forberedelse til uddannelsen, så du kan komme velforberedt og samtidig har du mulighed for at bestille et tyskkursus, så dit tyske kan sidde lige i skabet.

Under uddannelsen er vi der til at hjælpe med alt fra læringsmateriale, sproget, øvelserne og ikke mindst at besvare alle de spørgsmål du måtte have om snowboardteknik, samt dine eksamener. Det betyder også, at du ikke altid er afhængig af at få ting besvaret hos din instruktør eller i gruppen. Du kan altid fange et medlem af Snowminds teamet.

Vi gør samtidig ekstremt meget ud af at sammensætte teams der kan fungere og som består af skønne, glade og motiverede snowboard entusiaster. Dermed vil du unægteligt komme til at knytte tætte bånd med fx dine værelseskammerater, snowboardere i din gruppe på pisten og naturligvis dine kollegaer på destinationer. Alt sammen noget som vores tidligere snowboardinstruktører ofte nævner som unikt ved oplevelsen. Dette fællesskab er ikke bare vigtigt fra et socialt synspunkt, men guld værd under uddannelsen og til eksamenerne, hvor støtte fra dine venner kan være lige dét ekstra der bærer dig godt igennem og giver dig et snowboardinstruktør bevis i hånden.

Hos os er du ikke et nummer, men et menneske, en snowboardinstruktør, og vores eneste mål og forhåbning er, at give dig en unik oplevelse som snowboardinstruktør, som du kan se tilbage på med glæde og savn resten af livet. Det er store ord, men de kommer fra hjertet; og det er dét Snowminds handler om.

Transport

Transport med bus til Østrig

Snowminds står for din transport til Østrig inden uddannelsen påbegyndes. Vi stopper flere steder i Danmark og samler nye instruktører op inden vi sætter kursen mod sneen. Du må medbringe 2 tasker á 23 kg med dig. Med andre ord, alt hvad du behøver kan du sagtens have med.

Når sæsonen slutter skal du selv stå for transport hjem, da der er enormt stor forskel på hvornår vores snowboardinstruktører tager hjem og hvorfra. Dette er således for egen regning, men vi bistår gerne med at arrangere og give tips til de bedste løsninger.

Transport til din skiskole efter kurset

Når din uddannelse er færdig og veloverstået vil vi arrangere din og dine nye kollegaers transport fra kurset til din skiskole, hvor du vil blive indkvarteret og møde din nye chef.

Indkvartering

2 uger på hotel med 1/2-pension

“We take care of our own” og under et intensivt skilærerkursus skal man have god mad og bo godt! På alle vores hoteller vil der være WiFi og du vil blive indkvarteret i 2-6 personers værelser eller lejligheder, hvor du vil bo med de andre Snowminders. Vores hoteller ligger med nem adgang til skibus eller pisten.

Vi sætter en dyd i at sikre kvalitet i hele oplevelsen, hvilket også er årsagen til at vi samarbejder med hoteller der laver god, mættende og nærende morgenmad og aftensmad. Morgenmaden består typisk af en nærende buffet og aftensmaden af enten 3 retter eller buffet med suppe, salat, hovedret og dessert.

HVAD HVIS JEG IKKE BESTÅR EKSAMEN

Hvis du skulle være uheldig at ikke at bestå din eksamen eller dele af den, behøver du ikke bekymre dig. Vi har sørget for at du får muligheden for at prøve igen, hvis du har taget din Anwärter-eksamen i Salzburgerland (Altenmarkt, Kaprun eller Obertauern) i november eller december. Du muligheden for at deltage i et 3-dages Wiederholungscamp fra den 18. til den 20. december 2023. Den tredje dag vil være “Prüfungs”-dagen (eksamensdagen).

Campen koster 275 euro og inkluderer kun træning. Du vil selv være ansvarlig for at arrangere transport, liftkort, hotelophold og andre udgifter. Denne unikke mulighed giver dig chancen for at tage din eksamen igen kort efter en tidligere ikke bestået og dermed sikrer, at du har muligheden for at komme i gang med at arbejde så hurtigt som muligt.

Andet vigtigt info

2 ugers snowboardinstruktør kursus

I de første to dage af opholdet i Østrig vil vi på vores forberedelseskursus give dig topkvalificeret træning på snowboard og dermed give dig den mest nødvendige forberedelse til den 9 dages intensive snowboardinstruktøruddannelse.

Vi vil om aftenen arrangere sjove events, aktiviteter og indlæg, som alt sammen vil være med til at gøre din oplevelse unik.

Kulminationen på de 2 uger er eksamen i uddannelsen, hvorefter vi afholder en stor afslutningsfest. Herefter vil din sæson starte som østrigsk uddannet snowboardinstruktør på en skiskole i Østrig.

Med Snowminds 2 ugers kursus i januar afslutter eksamen lige før den østrigske højsæson, så dit snowboardeventyr starter på fuld skrue, når du ankommer til destinationen.

2 ugers liftkort under snowboardinstruktør kurset

Ved ankomst får du udleveret et liftkort, så du de næste 3 uger kan give den fuld gas på pisterne. Dette liftkort kan naturligvis også bruges på dine fridage, dvs. når der er undervisningsfri, hvis du vil op og give den gas på snowboardet på egen hånd.

Den internationalt anerkendte østrigske level 1 snowboardinstruktør uddannelse

For at sikre os at alle vores instruktører får uddannelse af højeste kvalitet samarbejder vi med Salzburger Berufskilehrer & Snowboardlehrer Verband, et af verdens mest anerkendte ski- og snowboardinstruktør forbund.

De sidste 9 dage af dit kursus vil deres trænere tage dig igennem Anwärteruddannelsen, som er level 1 i deres uddannelsessystem. Her vil du blive trænet til at undervise begyndere og lettere øvede i at stå på snowboard, og efter endt eksamen således være klar til at starte arbejdet hos din arbejdsgiver.

Uddannelsen er en af de mest anerkendte i verden og vil ikke blot stå flot på CV’et, men også kunne bruges på mange af Snowminds andre destinationer rundt omkring i verden efterfølgende.
snowboardinstruktør eksamen består af tre elementer. En skriftlig, teoretisk prøve, hvor emnerne f.eks. er førstehjælp, snowboardteknik og undervisning. Derudover skal du vise din egenfærdighed på snowboardet i 6 forskellige sving på en flad piste. Den tredje eksamen er en mundtlig undervisningsprøve på tysk, hvor du viser din “censor” hvad du har lært under kurset. Alt dette bliver du fuldkommen klar til under forberedelsesdagene og uddannelsen!

Det siger vores instruktører

Mads
5/5
Hvis du vil have det mest episke sabbatår eller en oplevelse for livet, er Snowminds der for dig. De er fremragende til at yde service og sørger for, at alle er komfortable og har alt klar til en sæson på ski/snowboard. De tager sig af alt det praktiske og arrangerer endda et job til dig, efter du har bestået din eksamen. Jeg ville gøre alt for at have endnu en sæson gennem Snowminds.
Tobias
5/5
Havde en fantastisk oplevelse med Snowminds! Venlige medarbejdere og kompetent service. Jeg kan helt klart anbefale Snowminds til alle, der ønsker at blive skilærer eller snowboardinstruktører.
Sia
5/5
Jeg var på 2- ugers kursus og kunne godt have brugt en uge mere, for fest og fællesskab. Men jeg har fået så mange nye venner. Og vil stærkt anbefale det for alle hvis du elsker skisport.
Mads
Read More
Hvis du vil have det mest episke sabbatår eller en oplevelse for livet, er Snowminds der for dig. De er fremragende til at yde service og sørger for, at alle er komfortable og har alt klar til en sæson på ski/snowboard. De tager sig af alt det praktiske og arrangerer endda et job til dig, efter du har bestået din eksamen. Jeg ville gøre alt for at have endnu en sæson gennem Snowminds.
Tobias
Read More
Havde en fantastisk oplevelse med Snowminds! Venlige medarbejdere og kompetent service. Jeg kan helt klart anbefale Snowminds til alle, der ønsker at blive skilærer eller snowboardinstruktører.
Sia
Read More
Jeg var på 2- ugers kursus og kunne godt have brugt en uge mere, for fest og fællesskab. Men jeg har fået så mange nye venner. Og vil stærkt anbefale det for alle hvis du elsker skisport.
Previous
Next

Pris

Course Icon Sæson og 2 ugers snowboardinstruktørkursus

Course Icon fra 27.995 DKK

Course Icon

Course Icon Januar eller marts

Course Icon 1.500 DKK (1. depositum)

Reserver

Spørgsmål? Ring til os!

Gratis online infomøde

Hør vores eksperter fortælle alt om livet som skiinstruktør

Tilmeld